Откриха контрабандни цигари в кухините на бус

Стоката е хваната от митничарите на Капитан Андреево
19 яну 2016 16:14, Анисия Иванова
0
Откриха контрабандни цигари в кухините на бус
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха 44 000 къса контрабандни цигари в кухини на микробус на МП "Капитан Андреево". Цигарите са открити в пътуващ от Турция за България микробус "Мерцедес Бенц" с турска  регистрация, съобщиха от Агенция "Митници".

В превозното средство са пътували двама турски граждани - шофьорът и негова спътница. Поради съмнение за наличие на акцизни стоки микробусът е селектиран за пролъчване с рентгенова апаратура.

При последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че естествените кухини на колата са уплътнени с цигари без бандерол. От кухините на лявата и дясна страница митническите служители са извадили  общо 2200 кутии или  44 000 къса без акцизен бандерол, всички с марката ММ, собственост на шофьора.

Цигарите и превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизни стоки, са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

Само за последните три денонощия и независимо от усложнената зимна обстановка, митническите служители  от мобилна митническа група и служители на МП Капитан Андреево са задържали общо 8103 кутии  /162 060 къса/ безакцизни цигари. 4319 кутии /86380 къса/  цигари са били открити при щателни митнически проверки по метода „анализ на риска", за което са съставени 13 акта за митнически нарушения.

От 47 преминали пътници са иззети 3784 кутии /75 680 къса/ цигари, закупени от Република Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари