Британският Рамбо Джон Кери се измъква без присъда?

Бил временно невменяем, когато вилнял в Слънчев бряг
Обновена: 2 фев 2016 08:12 | 2 фев 2016 07:29, Александър Попов
71
Британският Рамбо Джон Кери се измъква без присъда?
Снимка: Булфото, архив

26-годишният британец Джон Кери, който вилня през септември в Слънчев бряг и подлуди полицията е на път да се отърве от присъда.

Досъдебното производство срещу него е прекратено с постановление на Районната прокуратура в Несебър, потвърди адвокатът му Калоян Кръстевич, цитиран от "Монитор". Той обаче уточни, че случаят не е окончателно приключил, защото пострадалите имат право да обжалват прокурорското постановление, а последната дума ще има съдът.

Държавното обвинение е решило да прекрати разследването след като назначената психиатрична експертиза е установила, че Джон Кери е бил временно невменяем в момента, в който вилнял в курорта.

Според българския наказателен закон, при доказана невменяемост, дори и тя да се е проявила моментно, извършителя не носи наказателна отговорност. Психичното разстройство и невменяемостта най-вероятно са били провокирани от смесването на алкохол с упойващи вещества.

Прокурорското постановление за прекратяване на разследването е издадено преди седмица и в момента тече срока за обжалването му. Ако никой от пострадалите не го оспори, то британският Рамбо ще бъде свободен да се завърне в родината си. В момента той все още се намира в Бургас, с мярка за неотклонение "подписка" и има забрана да напуска страната.

Джон Кери спретна екшън в Слънчев бряг. Първо разби склад на частна фирма, от който открадна мотокар, а след това наниза и коли на "вилиците" му. После нападна полицаи, а накрая нахлу в бензиностанция и се барикадира там, въоръжен с огромен гаечен ключ и два ножа.

След като дойде на себе си, британецът твърдеше, че нищо не си спомня от изминалата нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Слънчев брягДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
бандит преди 8 години
Тука е имало здраво цакане. Ако извършиш престъпление в нетрезво / неадекватно състояние при положение,че сам си се привел в такова не е основание за смекчаване или отпадане на наказателната отговорност, напротив това е отегчаващо отговорноста обстоятелство, което води до наказание в по-голям от средния размер.
24
0
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Явно е казал :"Момчета , давам 20 кинта , някой да ми носи куфара , че снощи не спах добре " и е станал бой, кой да да вземе парата и да се появи с куфара на снимките
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И с какво съда и полицията са виновни? Прилагат закона, който политиците пишат и приемат. Вината че няма присъда е в лошите закони - четеш един закон и колкото пъти ги прочетеш, толкова различни изводи си правиш. Жалко за полицая от снимката, срама е бил огромен.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така ! Той е от расата на господарите! Ние нисшестоящите нямаме право да ги съдим! Дано да му е харесало и другия път да дойде да троши с приятели ! Слава на Кралицата ! Могъщи са Великите сили и ние сме техни смирени слуги.
21
4
 
18
 
! Отговори
ЛигавУй преди 8 години
Знаете ли кога ще седнете с германец австриец или англичанин на една маса?Вие винаги ще стоите прави отсрани,слуги!
20
2
 
18
 
! Отговори
ЛигавУй преди 8 години
Те нали сакахте Европа,те ви на!!!Сега стоплихте че има нации господари и нации робиДобро утро,нежни метросексуални и аналноо-податливи джентълмени!
19
0
 
36
 
! Отговори
Билбо преди 8 години
По тази логика всички пияни които се качват зад волана и правят катастрофи не трябва да носяят наказателна отговорност, защото са временно невменяеми. Стига глупости, осъдете го! Ако съда не върши никаква работа, хората да вземат справедливостта в свои ръце не само за този случай а за всички!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е.Живеем в мафиотска държава с поръчкови закони за престъниците.Временно невменяем и поради тая причина всичко му е простено?Хахахаха Без аналог сме.Може би некъде по Африка..
17
1
 
37
 
! Отговори
Няма преди 8 години
какво да се дразнете,колеги.В Европа явно има народи от господари и такива от роби.Спомнете си подигравката с България,когато правосъдната ни система беше изкомандвана да пусне *** Майкъл Шийлдс да си лежи присъдата в UK и беше освободен!С овце като нас всеки ще си прави каквото си иска!
16
0
 
27
 
! Отговори
Bit преди 8 години
Защо не вземат даже да му се извинят на човека, че въобще нещо са го притеснявали и да му платят и билета до вкъщи,м?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3 сопа ако беше убил някои преди два месеца щеше да си е в къщи
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай и аз да се надрусам и да вилнея, да видим дали Ушев ще ми носи куфарите после.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се питам какъв смисъл има изобщо от полиция и съд. Така или иначе безнказаността е на пиедестал. И да ги закрием, надали ще има разлика, поне да не плащаме излишни пари за тях.
12
3
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
A zatova vi govori Siderov 4e nqmame rabota v Evrosaiuza dvoen standard a da go napravi tova balgarin tam da vidim kvo 6te stane
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съдията да напуска системата ВЕДНАГА
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
живеем на територия, дъжавата липсва.......
9
0
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Ako be6e vilnql balgarin na ostrova da bie policai i da 4upi nai malko 5 godini ne mu mardaxa dvoen standard
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно какво падение за тоя ченгел с мустачките -да му носи куфара на тоя ***!По-голям срам и опозорение едва ли има за тоя!
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахаааа...значи като се надрусаш - ставаш временно луд и не можеш да бъдеш подведен под отговорност?? Въх не знаех! Нема такава държава!
6
1
 
4
 
! Отговори
E преди 8 години
A nanesenite steti koy ste gi plati