Братът на Евстатиев: Той няма вина, пуснете го да се лекува!

Според Динчо Евстатиев брат му носи само морално отговорност
6 фев 2016 19:56,
94
Братът на Евстатиев: Той няма вина, пуснете го да се лекува!
Снимка: Нова телевизия

Според брата на задържания и обвинен в изнасилване кмет Иван Евстатиев, той носи морална отговорност, но не и вина за престъпление.

Динчо Евстатиев смята, че брат му е в много тежко състояние и незабавно трябва да бъде освободен с по-лека мярка, за да се лекува. Братът е юрист и също е бил кмет на Стрелча през 90-те години, съобщава Нова тв. 

"Казват, че моят брат не е болен и иска да заблуди правосъдието. Той не ме познава и не може да говори. А това не е Стрелча. Стрелча е много по-голяма и реално трябва да се изчакат нещата като доказателства", коментира Динчо Евстатиев.

Протестиращите от Стрелча обаче са на друго мнение. След отлагането на делото срещу Иван Евстатиев, жителите на град Стрелча отново излязоха на протест срещу бившия кмет на града. Причината за акцията им е, че местните се съмняват във влошеното здравословно състояние на Евстатиев и настояват за справедлив процес. 

Още по темата

Местните жители настояват новата пета медицинска експертиза, която съдът поиска, да бъде направена в Пловдив, а не в Пазарджик. Опасенията им са, че в Пазарджик бившият кмет ще използва политическите си връзки.

"Очакваме да спрат да работят парите за такива като Иван Евстатиев. Съдът да си погледне работата", заяви един от протестиращите Пламен Шопов пред bTV.

По думите на брат му Евстатиев бил убеден, че обвинението срещу него е нагласено.  Във всичко това виждал "ярък отттенък на политическа саморазправа".

Защитата на Иван Евстатиев в лицето на адвокат Ташенка Колчева също ще пледира "невинен" в хода на процеса.

Тя заяви, че ще сезира специализираната прокуратура. 

Междувременно психолог продължава да работи с пострадалото 16- годишно момиче. Семейството ѝ все още не може да преживее случилото се.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
21
 
! Отговори
standartnews преди 8 години
Момиче от Пазарджик е подало жалба, че преди 9-10 години, когато Иван Евстатиев е бил кмет на Пазарджик, я е изнасилил. По идентичен начин като в последния случай с 16-годишната Ирена Белухова. Това разкриха протестиращи пред Окръжния съд в Пловдив, където се гледаше мярката на скандалния ексградоначалник на Стрелча и Пазарджик. Преди това 15 съдии от Пазарджик отказаха да гледат делото."
33
1
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
той си призна че е виновен сега неговите казват че не е! смешна работа защото разбраха какво го чака! в Англия дори и да не знаеш това не те оправдава във вината ти - нямаш право на грешки и следваш равилата!прсото тия куки тука само искат да лапат и за това сме на такъв хал!
32
3
 
27
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Виждам че защитаваш червения нерез - сигурно си или негов роднина или *** бесепар. Дано да не му се размине на червения кмет, защото иначе хората ще вземат правосъдието в свои ръце!
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си педофил/русофил/камунист в бг, и да псуваш европейския съюз - това е мъжкарско, буди възхищение такава мъжкарщина.
30
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНепълнолетна друг път? Закона казва 14 години, евроатлантическата девицата е била на 16 - тъкмо и е било времето и комуниста я е опрашил както си му е редът. Впрочем непълнолетни евроатлантически девици пият ли по половин кило твърд алкохол в хотелските стаи на 50 годишни комунистически кметове?
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук един *** взе много често да употребява думата "евроатлантическо" - нека *** му изтрие коментарите, защото не виждам какво евроатлантическо има в това червен кмет от БСП да изнасили непълнолетно момиче!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
истинския комуни3 няма вина, има само мезе и водка
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има подозрения, че Иван Евстатиев е посягал и на други жени, но хората се страхуват да споделят всичко, което се е случвало с тях. Това заяви зам.-кметът на Стрелча Димитър Кунчев, предаде бТВ.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунист - това звучи мръсно!
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евроатлантическата девойка просто се качила в хотелската стаята на комунистическия кмет за да му разкаже за плановете си да учи право и да пийне чашка две концентрат, но взела че изпила 400 грама и се отрязала кьор кютук, пък злият русофил да вземе да се възползва и да и цепне евроатлантическото хименче.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако няма вина ,какво има ,че не мога да се сетя !?!?Егати наглеца ?!))))*** !!!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма съмнение, че един морален евроатлантически кмет не би се качил с една евроатлантическа девица в хотелската стая. Моралните евроатлантически кметове не качват девици в хотелските си стаи, евроатлантическите ценности не биха им позволили!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според брата на задържания и обвинен в изнасилване кмет Иван Евстатиев, той носи морална отговорност, но не и вина за престъпление"- Няма съмнение че и брата на бесепарския нерез се е облажил покрай него. Само че някак си не върви да говори за морална вина - каква морална вина за тежко изнасилване (за което намекват но крият подробностите) бе другарю червен мазник? А къде е другия другар - Янаки Стоилов който против желанието на хората е наложил нереза Евстатиев в Стрелча?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
даа, педофилите само морална вина носят, а не наказателна. Като по Тошово време - всички членове на партията не носеха наказателна вина за нищо, а само морална.
20
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички малки уличници.Трябва да знаете,че лесния живот-телефончета,пацалки,чалготеки и т.н си има цена.Не рядко за такива неща попадаш на животно,което ще иска в замяна,животински работи.В живота меда върви заедно със жилото.Родителите не ви ли обясняват тези прости работи.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност за него си е добре да е в затвора. Ако излезе и няма кой да го пази, тогава ...
18
1
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Господине, намерете снимка на момичето, вижте го, после вземете снимка на майка си. Хубаво я вижте. След което добре си помислете дали пак ще напишете подобен коментар.
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евстатиев президент!
16
5
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Извинявайте, ама защо не измислиха някаква по-подходяща за възрастта му болест... нещо с простатата, хемороиди, .... рак на тестисите...някакви такива....
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другаря Евстатиев просто е разяснявал на момичето социализма, а той както казва др. Кутев се предава по полов път