Стрелча отново на площада: Ако пуснат Евстатиев, ще избяга

Жителите на града готвят протест и на 11 февруари
20
Стрелча отново на площада: Ако пуснат Евстатиев, ще избяга
Снимка: Булфото, архив

Ден след отлагането на делото срещу Иван Евстатиев, жителите на град Стрелча отново излязоха на протест срещу бившия кмет на града. Причината за акцията им е, че местните се съмняват във влошеното здравословно състояние на Евстатиев и настояват за справедлив процес.

Още по темата

Той е разследван за изнасилване на 16-годишна ученичка.

По думите на местният жител Ильо Ильов стрелчани знаят какво е здравословното състояние на Евстатиев - "той много хубаво си пийваше и хапваше докато беше тука...".

Местните жители настояват новата пета медицинска експертиза, която съдът поиска, да бъде направена в Пловдив, а не в Пазарджик. Опасенията им са, че в Пазарджик бившият кмет ще използва политическите си връзки.

"Очакваме да спрат да работят парите за такива като Иван Евстатиев. Съдът да си погледне работата", заяви един от протестиращите Пламен Шопов пред bTV.

Психолог продължава да работи с пострадалото 16- годишно момиче. Семейството ѝ все още не може да преживее случилото се.

По думите на зам.-кмета на Стрелча Димитър Кунчев семейството на жертвата вече искат да се покажат пред медиите и скоро ще са готови да говорят.

Следващият протест на жителите на града ще е на 11 февруари - ден преди делото, в което съдът трябва са реши дали да пусне бившия кмет Иван Евстатиев под гаранция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
а партията червеният поет е изквичал раболепно " аз знам, аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори!" Е, съгрешил другаря, човешко е. Всички грешим...По зурлите им ще ги познаете. Под чадъра на член 1ви другарите грешеха перманентно - та те и нямаха друга работа. Сега, след поредната гнусотия на другаря Евстатиев, червените кохорти начело с другаря Янаки Стоилов, като Матрозов защитават "големият, всеотдаен общественик, изключителния учен, защитника на онеправданите"!? Каква червена мерзост!
14
0
 
4
 
! Отговори
Мдам преди 8 години
До АниЕлинче, ти ли си чоджум, нали ти са пореше с кмета. Ся що са опитващ да префарляш топката драга
13
7
 
3
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Не пишете глупости като не знаете истината.Кой човек завързан с белезници за леглото и неподвижност на дясна ръка и десен крак ще побегне? ! Как ще стане това?! Я пробвайте куцайки да проверите колко бързо ще побегнете. Стига спекулаций и нагнетяване на напрежение.Оказа се , че той е най "- големият бандит"
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румънците застреляха няколко кому_НЕ_та и сега са по-добре от нас. Нека коцкар Ваньо Евстати да е първото за респект на останалите!
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно малката е имала тренинг поне за пиенето.За другото,може би,но няма доказателства.Задавате ли си въпроса какво ще стане,ако 16 годишен/на без опит изпие 300 мл концентрат?Не познахте.Няма да попадне в токсикологията.Там отиват опитните пичяи,когато прекалят.Още на 50 мл,така ще започне да повръща,че 2 дни няма да може да стане от леглото.300 мл са много за голям мъж несвикнал с алкохола,какво остава за дете.Да изпие 300 мл без да повръща или изпадне в кома,трябва як тренинг.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според запознати,следователя е започнал разпита с въпроса : "Тез червени домати,кой ги Евстати разклати".
9
5
 
2
 
! Отговори
Ани преди 8 години
От тук от там се говори, че може би е капан - да попитат журналистите, майката каква е била на Евстатиев и какво са правили толкова години и как е била се ............. с него, това го знаят Стрелчани и защо мълчат.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пазарджишкия съд стигна дъното , като отиде на крака в болницата да гледат мярката за неотклонение. Предлагам следващото заседание да бъде в хотела на др. Евстатиев със хубава софра и ученички на масата . Там ще видите колко е болен наследника на мандраджиите т.н. партизани .
7
9
 
2
 
! Отговори
охо преди 8 години
20-30 старчока се събрали и вият пред съда това ли е Стрелча.?кво само ни занимават със тая Смърфиета.на цяла България и стана ясно само на жителите на Стрелча още не им е ясно.
6
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Сега, един здравословен пердах няма да му се отрази зле! Най-много да умре от заболяванията си и никой няма да има вина! Питайте съдебните експерти от случая на Тодор във Враца! Щом е тежко болен ЕКСПЕРТИТЕ ГАРАНТИРАТ, ЧЕ НЯМА ДА УМРЕ ОТ БОЙ, А ОТ БОЛЕСТИТЕ СИ!
5
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А малката кифла, която е пресушила бутилка алкохол с него къде е? На това ли му викат изнасилване? Да ходиш в хотел да поркаш с някакъв дядка, да му се хвърляш на врата и после, като се разчуе работата да се правиш на ощипана?
4
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Изнасилената" отишла в хотелската стая, изпила с Евстатиев повече от бутилка концентрат и каква е била целта на това посещение. След като правила секс с него се сетила, че човека е много богат и от това ще паднат хубави пари. Останалото е сценарии, в който и Евстатиев има вина, но никой не коментира вината на "жертвата". На 16 г. да пиеш такива количества твърд алкохол /явно не за първи път/, да обикаляш хотелските стаи с мъж на тази възраст /който може да и е дядо/. Това за мен хич не е нормал
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да не го осъди съдът все ще го стигне в един момент народната любов. Лошото е ако няма тогава, кой да го отърве ...
2
7
 
11
 
! Отговори
Асан Сутенера преди 8 години
Кач пара сака джадията?
1
8
 
26
 
! Отговори
пожелание преди 8 години
ПУСНЕТЕ НАРОДА ДА ГО СЪДИ ,ЗАЩОТО СЪДА Е ПОДКУПЕН !!