В нападнатото инкасо в Средец имало 140 000 лв.

Оцелелият крадец е задържан за 24 часа, чака го обвинение
33
В нападнатото инкасо в Средец имало 140 000 лв.
При нападанието единият от крадците загина. Снимка: Булфото

В инкасо автомобила, който бе нападнат от двама маскирани в Средец е имало 140 000 лева. Те са направили опит да избягат с автомобила. Това съобщи в Бургас апелативният прокурор Любомир Петров, цитиран от БТА.

Според него става въпрос за тежко умишлено престъпление. За него законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Още по темата

Маскираните мъже са използвали за обира пистолет. Те нападнали охранителите на бронирания автомобил около 8.55 часа тази сутрин. Автомобилът е превозвал пари, с които е трябвало да бъдат раздадени пенсии. Бил е паркиран пред пощенски клон, разположен на улица "Христо Ботев" 12 в Средец.

Охранителите простреляли единият от нападателите, който заедно със съучастника си се опитал да избяга, но на около 200 метра паднал на улицата и починал. Вторият нападател е задържан по-късно от полицаи.

Нападателите са двама братовчеди - 20-годишните Бойко от Бургас и Христо от Черноморец, който е и загиналият.

Прокурор Петров съобщи, че Бойко Б. е задържан за 24 часа. Утре предстои повдигане на обвинение и задържане за 72 часа. Ще бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража".

Прокуратурата няма данни двамата обирджии да са използвали оръжието. Срещу охранителите на инкасо автомобила не е повдигнато обвинение, те са разпитани и освободени, каза прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Средецинкасозагинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Безобразие 25И какво ще направиш?И ти един обир да застрелят и теб. По-добре набий в главата на сина да не прави глупости.***, знаел какво да направи.Ако беше успешен обира щеше да пишеш защо охранителите носят оръжие без да го ползват.А сега защо стрелят.Ама ти си знаеш какво да правиш.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пенсиите на повече от 70 хиляди възрастни хора...
24
2
 
3
 
! Отговори
Безобразие ,бе... преди 8 години
.....да беше им дал парите ----ТА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД, СИТЕ ПЕНСИОНЕРИ , ...НАЛИ ,БЕ...ха,ха,хаааааааа...???!!!НАПРАВО УЖАС......ЗАГИНА ОЩЕ ЕДИН , "Левски"--революционер!/...Оня , поне ограби Турската хазна в Арабаконашкия проход../
23
20
 
5
 
! Отговори
Безобразие преди 8 години
Ужас, ужас, ужас!!! Защо е трябвало тоя скапан охранител да стреля по децата, това са 20 год. хлапета , акъла им е съвсем друг! Не може е така да отнемаш живот и то на дете, родителите му са го гледали 20 год., радвали са се, храни ли са го, обичали са го, направо нямам думи!Пръснали ги със спрей, голяма работа! Стреляй в краката, виждаш бягат, как ще го застреляш в гръб! Ако съм на бащата на това дете просто знам какво трябва да направя!
22
2
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Ограбваш БАНКА---- и ставаш "революционер" , ......ПАРТИЕН ВОЖД и ВИДЕН БОРЕЦ ЗА "СВОБОДА "!ТОВА Е ТО -----"БРАТСКИЯ СЪВЕТСКИ ОПИТ"...на др.Коба!ДА......Ама вече ---НЕ!!!/..това е Демокрацията../
21
2
 
7
 
! Отговори
ВТ преди 8 години
Ако бяха етнически малцинства, предполагам нямаше да стрелят по тях. Всъщност примерите са много, колкото и да ми триете коментара на всички им е ясно.
20
0
 
7
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА СЕ ПРАВИ! преди 8 години
ГОСПОД СЪЗДАДЕ СВЕТА !КОЛТ--ГО ПОДРЕДИ!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА --ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ОРЪЖИЕ И САМОЗАЩИТА!/...от революционери и хайдуци../
19
0
 
22
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Убиваш дете на улицата - условна присъда.Опитваш да обереш инкасо - от 15 до 20 години или доживотен.Добре дошли в абсурдната държавица, наречена Бугларистан
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гледам на снимката от статията обувките на убитият. Изтъркани, бедният сиромах Бог да го прости.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз първоначално се зарадвах като прочетох БОЙКО.Б
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един бъдещ престъпник по-малко :)
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По-скъпият дизел в Македония е на цена 39 денара за литър.Това прави 1.25лв.Само да не си помислите,че в България има картел"!
14
2
 
11
 
! Отговори
Светослав преди 8 години
Най-после малко добри новини. Така трябва - един по един да се разчистват утайките. Стига са ни грабили.
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така става като ни заливат с американски филми. Младежите много си вярват, никаква самопреценка на качества и възможности.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако крадеца беше малцинствен, друга песен щеше да се пее
11
5
 
21
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Колко хора убиха за да ги ограбят ?! Поне само да бяха ги обрали ... Аман ! Поздравявам човека който го е гръмнал независимо дали е било по непредпазливост или самоотбрана .
10
2
 
27
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Като искаш пари , изкарай ги . Не наранявай друг заради тях . Какво щеше да стане ако бяха взели парите ? Щяха да уволнят охранителите , а те сигурно имат семейства. Познаем житейските им драми . Аз ги защитавам , защото баща ми работи подобно и да го нападали . За щастие си размениха само по няколко юмрука . Негов колега обаче го бяха намушкали , без да вземат парите . Знаете ли какъв стрес е за нас близките , да го мислиш по цял ден ...
9
2
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Охоо 800 евро е смела мечта . 800 лева поне да бяха , пак добре ...
8
8
 
30
 
! Отговори
до номер 2 преди 8 години
Ще ти дам аз един цитат. И съм учил и съм бачкал на 27 години съм. Ама за 500 лв повече няма да бачкам. Сега съм в Лондон барем събера малко пари и ги инвестирам в България . Айде не говори за младото поколение. Ако 25 години не си бяхте навеждали главата, сега нямаше да сме в оглозгана държава и да бачкаме като бели роби в чужбина. Вашето поколение е виновно, а не нашето. Ние ви берем горчивите плодове. Тя и Полша беше комунистическа, ама сега там заплатите са по 800 евро....
7
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно си е да обереш Бакомат или Банка без човешко присъствие и да се провалишДруго е въоръжен до зъби да нападаш Служители или Граждани заради париТова се нарича ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ Тук става въпрос за човешки живот НЯМА СУМА НА СВЕТА КОЯТО ДА ВЪРНЕ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА Е ТВЪРД С ТАКЪВ ТИП ПРЕСТЪПНИЦИ