"Мозъкът" на атентата срещу Алексей Петров има хепатит С

Той е поискал от съда да излезе от ареста, заради болестта
9 фев 2016 14:35,
9
"Мозъкът" на атентата срещу Алексей Петров има хепатит С
Снимка: Булфото, ахрив

Соченият за "мозък" на атентата срещу Алексей Петров - Роман Логвиненко - е болен от хепатит C. Това стана ясно във вторник в съда.

Украинецът поиска от Апелативния съд в София да излезе от ареста заради здравословното си състояние. Съдиите обаче отложиха решението за мярката му за неотклонение за 16 февруари. Това на практика означава, че той ще остане още една седмица в ареста, съобщава Нова тв.

До 16 февруари Логвиненко трябва да отиде на лекар, който да установи точно какво е здравословното му състояние и дали то позволява да лежи в ареста. До следващата седмица трябва да бъдат и преведени от руски език медицинските епикризи, които той има към момента. Според тях той е болен от хепатит C и има проблеми с жлъчката. 

Още по темата

Логвиненко има и трима съучастници - също от украински произход, които се сочат за физическите извършители на неуспешния атентат. Всички те са обвиняеми по случая, но все още се издирват.

На 29 октомври миналата година Алексей Петров оцеля при стрелба с два гранатомета по колата му на столичния бул. "Черни връх" в кв. "Кръстова вада". Колата обаче е бронирана и нападателите причиниха само материални щети.

Нападателите бяха скрили лицата си зад маски за Хелоуин. В хода на разследването бе открит и червеният Опел, от който бе стреляно.

"Тази кола не е купена от задържания Роман Логвиненко, а от други хора", каза обаче запознат с разследването.

През ноември Алексей Петров обяви в спецсъда, че дава 100 хил. долара на този, който даде достоверна информация за атентата срещу него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е-бати пародията, ще го стрелят с гранатометИ, вместо да го гръмнат по изпитания стар начин както избиха всички негови подобни преди. Този си мисли че ще убеди хората че и децата в Нигерия се мъчат да му пратят килъри.Нещастна държава на мутри, комунистически велможи и най-обикновени циркаджии.
5
2
 
3
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 8 години
Хепатит С е заболяване на черния дроб, ама щом е за пред българския съд, може да мине и за болест на мозъка :)
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми сънародници,братя и сестри!Не се чудете и сърдете!Принципът на пазарната икономика и съответстващата й пазарна демокрация е:Търсенето определя предлагането!Лекарят,за да има работа,няма да ви доизлекува,а ще ви доразболее!Полицаят,съдията и прокурорът няма да се преборят с престъпността,а ще я организират и насърчават!Учителите няма да обучават децата - за да преподават на частно! Депутатите никога няма да приемат нормални закони- ще ги поправят,ще измислят нови,ще правят реформи!
3
3
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
"Мозъкът" на атентата срещу Алексей Петров има хепатит С Алооо стига с тези постановки Ейййй нищо нестава в тая скапана държава.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе,мама му стара,може ли някой поръчан за двеста хиляди евра да оцелее?Стига с тия театри.И що ще го гърмят с гранатомета на улицата?А не през прозореца например?Или и той е брониран като автомобила?
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички арестувани изведнъж се разболяват. Толкова по детски и изтъркано.