"Грешната стрелба" срещу Алексей му излезе $100 бона

Бившата Барета се яви в съда за делото "Октопод"
Обновена: 13 ное 2015 11:22 | 13 ное 2015 11:14,
21
"Грешната стрелба" срещу Алексей му излезе $100 бона
Снимка: архив Bulphoto

"Давам 100 хил. долара на този, който даде достоверна информация за атентата срещу мен", обяви на влизане в спецсъда Алексей Петров.

Поводът на Петров да се яви в спецсъда е делото "Октопод". Срещу него има 6 висящи обвинения, като основното е за сформиране и ръководене на банда за рекет и принуда, действала между 2004 и 2010 година.

Другите обвинения са за изнудване, придружено с опит за убийство на плевенския банкер Георги Цветанов, за рекет на Пламен Георгиев и Велизар Велизаров, за разгласяване на държавна тайна и че е поръчал на Марчело Джотолов да принуди Николай Динков да вземе кредит.

На 29 октомври срещу Алексей Петров двама неизвестни стреляха с гранатомети РПГ-22. Нападателите причакаха автомобила му. Колата обаче е бронирана и нападателите причиниха само материални щети.

Веднага след атентата той обяви, че става въпрос за грешка от страна на нападателите. "Стрелбата срещу мен е грешка! Оставам на това мнение. Няма нищо конкретно", бяха тогава думите на бившата Барета.

Алексей Петров обяви, че вярва на българската полиция и добави, че води и собствено разследване, в помощ на полицейското.

Бившият съветник в ДАНС става мишена на килъри за втори път, след като на 15 август 2002 г. бе прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса му в сградата на столичния басейн "Спартак".

Тогава се разбра и за друг опит за покушение срещу бившата барета – от 1999 г., който обаче се смята за случайност, след като ранилият го в крака Кирил Киров-Японеца декларира, че е стрелял погрешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРАКТОР ТИКВИ МАЧКАШЕ,*** ЖАЛНО ПЛАЧЕШЕ.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO E SHTEDAR
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЪС САЙДЕРА СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ САМО ДЕТО ЕДИНЯ Е В ПАРЛАМЕНТА :(
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С БУДА СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ САМО ДЕТО ЕДИНЯ НИ Е В УПРАВАТА :(
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се, откъде този Алексей Петров има пари за бронирани джипове и охрана, след като нищо не работи.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така ,Трактора се явил на делото "Октопод" ,а основния свидетел срещу него е загинал на магисралата между Ст. Загора и Бургас " преди няколко часа.Така ,че съдът да не го чака.Той няма да се яви по уважителна причина
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Води собствено разследване, в помощ на полицейското. Мухахахахахаха. Тия да се надат полицията да ги намери първа, че може да им позволи/помогне да избягат. Иначе ще гният нейде в безименни гробове, заедно с поръчителите.
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа *** наш е казал, гузен негонен бяга. Защо след стрелбата по Трактора Орешарски си е удвоил охраната? Случайно, нали??? Ореха е пътник с грабежите които започна. Падне ли, Тракторчето ще го дебне да му продупчи празната кратуна. Толкова страда заради него, дори докато беше в затвора направи опит да го убие. Но Трактора се оказа костелив орех. И сега оцеля. И както се знае от живота, каквото повикало, такова се обадило. Ще разбере Орешарчето какво означава Обратно броене
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този мафиот още ли не е в затвора?има 6 висящи дела за рекет, отвличане, пране на пари, живее в дворец като цар, нищо не работии откъде притежава милиони $, бронирани джипове, плаща на охрана, явно плаща и на съдиитеПравосъдие по български