Като на кино: Мъж сгащи автоджамбаз в крачка

Баскетболистът Любомир подгонил крадеца и насочвал полицаите по телефона
21 фев 2016 19:00, Петя Славова
40
Като на кино: Мъж сгащи автоджамбаз в крачка
Снимка: БНТ

Пореден опит за нагла кражба на автомобил стана в София. За щастие, автоджамбазите нямат късмет този път, тъй като баскетболист ги гони пеша близо километър от квартал Витоша до Дианабад.

За Любомир Жечев това е 6-и неуспешен опит да задигнат автомобила му, съобщава БНТ. Сюжетът на криминалната история този път е от столичния квартал Витоша, където живее спортистът.

Малко преди полунощ, излизайки от вкъщи, той забелязал как двама мъже се опитват да разбият ключалката на автомобила му. Незабавно набрал телефон 112 и се приближил към крадците. След като го забелязали, мъжете решили да се оттеглят. Последвала размяна на реплики. Жечев казал на единия, че полицията идва и той тръгнал да тича. Любомир го подгонил, а докато тичал постоянно насочвал полицаите по телефона. 

"Тръгнах след него, но той нямаше как да знае, че съм печелил много кросове в Търговище като малък и нямаше никакъв шанс да ми избяга. Естествено, че е имало някакво чувство на страх в мен. В същото време има едно много сериозно чувство на ярост и на яд", разказва разгневеният баскетболист

Гонката приключила в Дианабад, където патрул задържал беглеца. По време на преследването той изпуснал мобилния си телефон и по него открили и останалите от групата. Престъпниците се оказали стари познати на полицията - преди година и половина били хванати с два крадени автомобила.
 
"Бяха ги скрили в гараж на територията на столицата. Задържахме ги, с повдигнати обвинения, с осъдителни присъди, но това не ги спира", обяснява Пламен Максимов от сектор "Престъпления, свързани с МПС".
 
Така и този път Любомир извадил късмет. Разказва, че преди няколко години му откраднали автомобил, който бил намерен от полицията часове преди да бъде разглобен на части. Тогава крадецът бил осъден да плати глоба от 1 500 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
10
 
! Отговори
Къртицата преди 8 години
Любо Къртицата ги кърти :) :)
14
2
 
46
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Каква полиция бе брат? Аз ако съм, сопата и яко бой! Ще му счупя и ръцете и краката! Пръстчетата ще му натроша да не може да бара финно никога повече! Ако чакам на полицията... Ще ги видя след 2 дни на някой друг на колата...
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България крадците трябва да кадът много за да има достатъчно и за полиция и правосъдие.
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКрадците си имат министерство и министри , които пък си имат държава и бу.дала народ.
11
1
 
40
 
! Отговори
отново шокиран преди 8 години
С усъдителни присъди пък шетат ...жалко че пича е баскетболист а не самбист...неговата присъда щеше да ги откаже за няколко години...
10
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как така уж с влезли в сила присъди пък крадат коли ? пускат ги за малко от затвора да си свършат работата ли ?
9
0
 
37
 
! Отговори
МАЛШАНС преди 8 години
А иначе най-често вероятно комбина по сметка.Стари познати и приятели...
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sponsorcheta na sadebnata sistema I policia!
7
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Престъпниците се оказали стари познати на полицията- е как няма да са познати като се черпят вечер и делят плячката?!
6
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това даже няма какво да се обсъжда... Значи рискът да крадеш коли е минимален, най-много да те глобят 1500 лв., което е нищо в сравнение с евентуалната печалба на кола. И този баскетболист не се знае с какъв акъл е тръгнал да го гони тоя, като не знае какъв е и дали не е въоръжен случайно. Баси държавата.
5
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОБАЖДА НА ПОЛИЦИЯТА А ТРЯБВАШЕ ДА ГО ПРИКЛЮЧИ НА МЯСТО. ЗАЩОТО АЙДУЦИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ В ПОЛИЦИЯТА ЩЕ СИ ПЛАТЯТ СТОТИНКИТЕ И ЩЕ ГИ ПУСНАТ. А КОГАТО РАЗБЕРАТ ЧЕ ПРАВОСЪДИЕТО СЕ РАЗДАВА ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ НА МЯСТО КРАЖБИТЕ ЩЕ СПРЪТ ОТ РАЗ.
4
1
 
58
 
! Отговори
ğpo преди 8 години
Сега го глобете с 10 лв. и пак го пуснете понеже този път не е успял. Или в сравнение с по богатите престъпници пуснете го под гаранция от 5 лв. Това е БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ и сектор Престъпления, свързани с ПМС и Полиция.
3
4
 
83
 
! Отговори
Момо преди 8 години
"Тогава крадецът бил осъден да плати глоба от 1 500 лв."Защо изобщо да си тровиш живота с полиция и съдилища?Хващаш го. Вземаш всички лични вещи и ги изгаряш старателно. Трепеш го и после го закопаваш някъде.Чисто и ефективно!
2
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Престъпниците се оказали стари познати на полицията - преди година и половина били хванати с два крадени автомобила."Еми, да - ние ги хващаме, вие ги пускате...
1
0
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хванати преди година и половина имали присъди влезли в сила и сега пак на свобода и пак крадат. Е какви са били тия присъди някакви символични ли колкото да не е без . По света ефективно лежиш години при второ провинение не ти мърдат 10-15 години. А тук и с 10 провинения да си все ти се разминава я с глобичка я с условно я с 2-3 месеца в панделата.