Смъртта на двете момчета - след "осморки" по пистата

Охранител видял, че се събират коли, но не съобщил в МВР
22 фев 2016 09:30,
68
Смъртта на двете момчета - след "осморки" по пистата
Снимка: bTV

Две момчета от Бургас загинаха, а други трима бяха ранени след гонка на изоставено летище край Сливен.

Твърди се, че автомобилите са вдигнали скорост от 200 км/ч. Инцидентът стана вчера около обяд.

Местните твърдят, че незаконните гонки се организират всяка неделя. Очевидци обаче разказват, че вчера гонка не е имало, а две коли са правили осморки.

Още по темата

Шофьорът на едната кола е тестван за алкохол, а резултатът му е отрицателен. Предстои да излязат резултатите и на другия шофьор. Всички момчета в автомобилите са били без предпазни колани.

"Често получаваме информация за тези гонки от охранителите на летището. Когато изпратим проверка, те се разотиват. За първи път обаче има жертви", коментира пред Нова тв Тодор Тодоров от КАТ.

По думите му трябва да се измисли начин изоставеното летище да бъде затворено и да няма достъп на външни лица.

От полицията в Сливен казаха, че пистата е общинска собственост и има охрана. Охранителят видял, че се събират много коли, но не е сигнализирал.

От полицията не можели да поемат отговорност за незаконните гонки, защото при тях липсвал сигнал, че на летището има такива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9Човече, защо трябва да има медицинско лице, когато някакви идЕоти са решили да се правят на безсмъртни... ми да ***, бе, като са ***... и платени писти, то платени полигони няма, ти за писти говориш...
14
0
 
46
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Който търси, намира!
13
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6Не смятам, че е безсилието на държавата. По-скоро е липсата на проактивни мерки и търсене на решение от страна на отговорните чиновници: кмет, шеф на КАТ или някой общински съветник. Но на тях им е по-лесно да стоят зад бюрата, да натискат столовете и да не правят нищо или по-скоро да крадат.
12
1
 
50
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Хубаво би било да се измисли начин този процес да се ускорява, да се трепят по-масово, но не на пътя, а на разни писти там да се избиват на спокойствие и в подходяща среда. Така самоубийците ще намаляват и по пътищата ще останат само нормалните.
11
1
 
52
 
! Отговори
някой преди 8 години
До Анонимен 9И това не върви - щом ги направят платени, "самоубийците" ще спрат да ходят там.Който няма достатъчно възпитание и ум в главата си, нищо не може да го спре.Липсва съзнание, липсва самоконтрол на много от младите хора. Те просто не могат да разберат какъв риск поемат.Такива като тях са неспасяеми - въпрос на късмет е да не им се случи бедата.Най-лошият вариант е, когато правят това по пътищата /а те го правят/ и тогава има загинали и пострадали невинни хора.
10
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е добре, така нацията се чисти от ***. Нарича се естествен подбор. По този начин остават живи само читавите.
9
2
 
47
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Има доста села в България лишени от медицински грижи,ти искаш такива за някой решил да си прави кефа.Кой по-точно ще плаща на това медицинско лице?
8
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото повече самоубийци - толкова по-малко самоубийци.Веднъж возех един 21 годишен колега на задната седалка и той гордо заяви - да не съм луд да си сложа колана!
7
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е общините да се вземат в ръце и да направят от тези летища писти с платен достъп и регулация на състезанията. По-добре тези момчета да карат на пистата, а не на пътя, но да е подсигурено медицинско лице. Жалко, че момчетата са си заминали, но можеше да са на пътя и да направят още по-голяма беля.
6
1
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера защо ще ги спират да ходят на това изоставено летище. По-добре там да ходят да си чупят главите отколкото по пътищата да чупят главите и на невинни хора. Дори трябва да им създадат условия да ходят там, а от пътищата да ги гонят.
5
6
 
71
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Не да се затвори, а да се плаща и да се регулира - хората искат да си правят гонки на безопасно място. Ако беше платено и имаше регулация кой къде да шофира и откъде да напуска пистата, тази трагедия нямаше да се случи. Стига с тези сталинистки методи "да го затворим", "да забраним", това са думите на безсилието на държавата, да си върши работата. Дайте го на концесия, да се плаща, да има охрана, да се регулира и който иска да ходи да си прави гонки на узаконена писта. Така всички ще спечелят.
4
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами прав е другаря Тодоров от КАТ - там няма храсти, където да се крият милиционерите. Как да ги хванат?
3
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милиционерите да четат вестници и ще имат сигнали колко искат.
2
1
 
82
 
! Отговори
1012 преди 8 години
"Когато изпратим проверка, те се разотиват."Така е, престъпниците трябва сами да ходят да се предават, иначе просто се разотиват и са неуловими.
1
3
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре за *** тия тарикатчета по гонки на изоставени летища, отколкото да убият невинни хора по пътищата. Това са потенциални убийци! Господ си знае работата!