Курсанти на МВР стреляли във въздуха в София, били пияни

Срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка
2 мар 2016 16:14,
25
Курсанти на МВР стреляли във въздуха в София, били пияни
Снимка: БТА

На 1 март към 3:00 часа в столичната дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района на бул. "Цариградско шосе". Граждани чули няколко изстрела, съобщиха от МВР.

Служители на СДВР локализирали автомобил в района на бул. "Тодор Александров" и "Димитър Петков" и го спрели за проверка.

В хода на проведените действия е установено, че в колата пътували трима младежи, които са курсанти в Академията на МВР. Мъжете били видимо в нетрезво състояние.

Още по темата

По първоначални данни двама от тях са произвели изстрел във въздуха с оръжие. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера не е употребил алкохол.

Тримата курсанти били отведени в столичното Трето РПУ, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка.

Малко по-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова намекна за случая, като коментира, че "вчера курсанти са си позволили нещо, което не си позволят и тези хора, които се определят от кръга на бухалките".

Припомняме ви, че тя незабавно поиска оставката на ректора на Академията на МВР доц. д-р Бойка Чернева, тъй като според нея под ръководството й в Академията е имало системни проблеми и ниско ниво на контрол над обучаващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Това повод за освобождаване на ректора ли е г-жо Бъчварова ?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напиняло ги е отвътре, какво толкова. Никой не знае академичните им копнежи.
16
0
 
0
 
! Отговори
NAPOLEON преди 8 години
SLED NQKOQ GODINA 6TE PODAT RAPORD ZA NAPU6TANE I 6TE SE VLEQT V REDICITE NA UNDURGRAUNDA.
15
0
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
И СЛЕД някой година ще завършат успешно и те утре ще борят престъпносттаНе е изключено и да сде издигнат в ерархията и заемат ръководни длъжности в МВР.От такива кадри министерството няма полза.По целесеобразно ще е откомандироване за лоша и незадоволилелна дисциплина за сметка на ЧР които са ги изпратили.
14
2
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Нормално ли е курсанти да ходят с оръжие при това във време, когато не са в академията? И какво са си мислели, че колегите ще ги покрият?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ч а л г а р и!!!
12
1
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Ивчо, мойто момче, батко ти е бродил по границата преди 24 години и тогава тя се пазеше.Режи чаршафи за партенки и стягай багажа, щото на това с работното време от осем до пет и 20 заплати на 40 години му иде края. Ако не си навит - свят широк.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ивчоКъде да ги пращаме полицаите и военните - на СПА, почивки. Ако трябва да са на границата, ще ходят. Нали затова са под пагон или да не им разваляме рахатлъка на нищо правещата и паразитираща прослойка. Нагло изказване.
10
4
 
5
 
! Отговори
BRAVO преди 8 години
Що да не стрелят, нали на това ги учи министерката! Браво на такива калпазани!!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
БАрут преди 8 години
Така е,защото цалата система е жалка ! И ще става все по жалка,докато такива позорящи системата личица влизат с връзки и препоръки ! Кажете ми кой не може да влезе в тая жалка академия освен този,който няма от къде намери 3000лв?
8
1
 
14
 
! Отговори
Бай Онзи преди 8 години
Не казват нищо за оръжието. Предполагам на курсантите не се полага лично такова. Тези пишлемета трябва да се изключат моментално от школата и да нямат право да заемат никаква държавна длъжност.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ba4varova da Si Hodi Mnogo Gafove Tel ismami ubiizstva
6
0
 
15
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Мисля, че да им пее Веско Маринов е прекалено жестоко, дори садистично наказание
5
1
 
7
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Ако не сложиш лайк на собствения си коментар, това не те прави автоматично пиян курсант от школата на МВР!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веско Маринов да им изнесе концерт
3
6
 
8
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Няма лошо, нека стрелят бе какво толкова е станало не мога да разбера. Те мутрите на от другата страна на Околовръстното всяка вечер стрелят, но никой не ги гони, въпреки че едва ли стрелбата е единственото основание за това. Наплашете ги от малки, та да слушкат до пенсия.
2
4
 
23
 
! Отговори
Пишман Курсанта преди 8 години
Че са ги арестували добре. Въпросът е сега какво ще стане след като са ги арестували. Сигурно нищо и ще се разминат с едно порицание. Смешно, това са кадри на МВР които уж са за пример и подражание !!! А после се чудим защо мутри се стрелят и бият по пътищата.Ами ако бяха застреляли някой човек ??? Отново щеше да има оправдания от типа на : Извиняваме се, Не искахме да го направим, Няма повече да става така....типичните оправдания с които се измъкват...Смешна работа, даже не ми се коментира.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е новата смяна на нашата полиция.