Ударът в Русе: Обраха 220 бона от банка през… дупка в стената

Крадците издърпали парите с приготвени предварително помощни средства
Обновена: 28 мар 2016 18:24 | 28 мар 2016 18:24,
80
Ударът в Русе: Обраха 220 бона от банка през… дупка в стената
Снимка: Булфото

220 000 лева в различни валути са откраднати от банковия трезор в Русе. Ударът, е станал през почивните дни. Крадците са разбили стена на подземните гаражи под банката и през получения отвор са придърпалите банкнотите.

Това съобщиха от Районната прокуратура в дунавския град, цитирани от БТА.

Както Dnes.bg съобщи по-рано тази сутрин в полицията бе подаден сигнал за опит за кражба в клона на Пощенска банка в града. Трезорът се намира в близост до училище, на една от най-оживените улици в града.

Още по темата
През целия ден криминалисти проверяваха има ли липсващи пари или само опит за кражба.

В следобедните часове прокуратурата в Русе обяви, че води разследването за кражба на 220 000 лева.

От съобщението става ясно, че след като разбили отвор в стена откъм подземните гаражи под банката, крадците са издърпали част от парите на рафт, използвайки подготвени предварително средства.

Откраднатите пари са в различни валути като цялата сума е равностойна на около 220 000 лева.

Извършени са огледи и са иззети следи. Продължава работата по разкриването на извършителите.

По-рано от клона на Пощенска банка обявиха, че няма пострадали клиенти или служители. От там увериха още, че парите са застраховани и хората с депозити няма да претърпят финансови загуби от случая.

Обирът в Русе е поредният крупен обир у нас в последните месеци. В края на февруари маскирани и въоръжени с автомати крадци обраха инкасо кола в един от моловете в София. Тогава бе съобщено, че са откраднати 400 000 лева. Крадците така и не са заловени до ден днешен.

Дни по-рано двама тийнейджъри опитаха да оберат инкасо автомобил в Средец, който превозвал пенсиите. Гардовете отвърнаха с огън на атаката и единното момче бе простреляно смъртоносно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на пичовете смелчаци
57
0
 
7
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 63---Чета материали, че има доста имоти, които така си и стоят. А си стоят, защото за тях е дадено много, а цената им сега на половина. А на бамката не и трябват апаратменти - трябва и някой да и снася от въздуха "наема", при това - два, три пъти по скъп от реалния, ама балами вече нема!
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кеш-чо май нещо сви сърмите, а? Знам! Истината е с мен! А тя е най-голямата сила на света!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 64Ааааа, май нещо сви сърмите. К'во ми плямпаше досега? Всички ви връщам в първи клас.
54
0
 
2
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 64Аз говоря за купуване на апартамент през годините на балона. Сега какво не ме интересува, защото нито балами вече има, нито банките вече си играя с огъня!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 63Кво било, банките не са си взели тези апартаменти??? На кого ги разправяш тия?
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кеш ли си какъв си, ти си бил много *** брато..Давам ти директен пример- заложи един мой познат апартамента си на стойност 40 000 лева за ипотека(кредит) 20 000 лева. Банката ли е прецаканата или той?
51
1
 
4
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 59Знае ли? А защо тогава имам данни, че има огромна маса неизплащами кредити, апартаментите на които обаче така си и стоят - щото няма кой да даде лудите пари, които е била дала бамката за тях през годините на балона?
50
3
 
2
 
! Отговори
до 59 кеш преди 8 години
Гарантираното заложено имущество е даже с 20 % по-скъпо от договорения кредит в най-лошите случаи.
49
1
 
5
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
Много странна логика развиват бамките. Знаейки, че голяма част кредитите, които отпускат са високо рискови и са без реално покритие - нито на залога, нито да дохода, те разчитат, че по някакъв начин клиента "ще изоре земята" само и само за да запази апартамента. Няма такъв филм - всяко нещо има граници!! Ужасно грешна логика, граничеща с хазарта!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 59И как ще е вътре банката, като тя при склюването на договора за ипотечен кредит знае колко ще вземе от твоя недвижим имот при продажбата му??? Нямам думи за теб! Пиян ли си какъв си?
47
1
 
0
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 55Ипотечният кредит как се отпуска , бе? Не е ли ако гарантираш с месечната си заплата???---Че бамката как преценява, че като ти взима 60-65% от заплата, ше можеш математически да изплатиш кредита? И после като продаде апаратмента и се окаже, че бамката е "вътре" - кой пак ше и е виновен на тая некадърна бамка??!
46
0
 
4
 
! Отговори
Крив макарон преди 8 години
Докато правят "банки" със стени "театрални декори".......
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 54Муахахахах..значи да теглиш кредит, не е като да ти отпуснат кредит от банка??? Муахахахахаах
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 54Продължаваш да се правиш на ***! Ипотечният кредит как се отпуска , бе? Не е ли ако гарантираш с месечната си заплата??? И ако си загубиш работата, какво е виновна банката че ти не си способен да погасяваш месечните вноски по кредита, затова , че са те уволнили или си се разболял???
43
2
 
4
 
! Отговори
Под прикритие ... преди 8 години
Еми с този премиер мутра ,такива ценности бандитски ! Все пак държавната телевизия с финансиране на премиера мутра , рекламира в сериал , обири , наркотици , контрабанда ...
42
1
 
3
 
! Отговори
Кan4o преди 8 години
На първо четене 220 хил.,на второ броене 440 хил.,на трето смятане...не ми се мисли...
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 51За кое рева, бе? Аз съм оня който казва, че вие ревете срещу банките. Аз съм оня който ви казва , че сами сте си виновни да теглите кредити от банки! Аз съм оня който ви каза , че може да е беден , но никога няма да тегли кредит или да прави ипотечен кредит от банка. Аз съм оня! Кое е реване, ве? Вие ревете, че банките ви ограбвали, а кой майка ви ви кара да сключвате договори тогава с тях след като заете какво ви чака?? Аз ли? Я се дръж малко на положение, ве!
40
0
 
1
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 50---На мен всичко ми е ясно. А то е, че банката носи пълна отговорност за съществуването на кредитен договор. А щом има залог, т.е. ипотека, тогава да си взима залога. Що продължаваш да ревеш, не мога да разбера ?!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 49Ми точно ! Банката гарантира заложените пари на хората с присвояване на заложеното жилище. Кое не разбра?