Взривиха колата на бившата кметица на Стражица

Към жената имало отправени заплахи
Обновена: 2 апр 2016 18:41 | 2 апр 2016 18:28, Петя Славова
6
Взривиха колата на бившата кметица на Стражица
Снимка: архив, Булфото

 Неизвестни взривиха колата на бившата кметица на Стражица Детелина Борисова. Новота „Ауди А3” пламнало около 2:00 ч. след полунощ пред апартамента на собственичката си, където било паркирано, съобщи "Монитор".

 
Горящата кола забелязал съсед, който подал сигнал в пожарната. Пред полицаите мъжът, който е техен бивш колега разказал, че първо чул гърмеж като от бомба и след като излязъл на балкона, видял горящата кола. Въпреки бързата намеса на пожарникарите, автомобилът изгорял.
 
Вече са извършени два огледа на мястото на инцидента. Ще бъде направен лабораторен анализ и на колата, за да се види дали по тях има останки от взривно вещество или коктейл „Молотов”. От полицията на този етап не могат да потвърдят или да отрекат дали става въпрос за умишлен палеж, взрив или нещастен случай.
 
Според хората в Стражица обаче една спряла кола с неработещ двигател няма как да се запали от само себе си. Някои от хората на ухо споделиха, че бившата кметица от ГЕРБ Детелина Борисова, докато била на поста си, получавала заплахи. От кого и за какво обаче, стражичани не знаеха или не искаха да признаят.
 
Пред изданието бившата кметица потвърди, че е чувала за отправени към нея заплахи, но не лично, а чрез други лица. Заплахите били отправени по време на предизборната кампания от един от конкурентите й, като едната от заплахите била именно, че ще бъде подпалена колата й. Заради това няколко дни колата на кметицата тогава е стояла паркирана пред полицията.
 
„Няма как неработеща кола да се самозапали. Със сигурност става въпрос за умишлен палеж, като веществото е било поставено до предната гума. Колата не е подпалена отвътре, тъй като прозорците й бяха здрави”, обясни г-жа Борисова.
 
Докато в Стражица пожарникарите гасиха кметската кола, в павликенското село Бутово 92-годишен старец изгоря в дома си. Пожарът най-вероятно бил причинен от незагасен фас, който старецът е пушил в леглото си и е заспал с него в уста. Цигарата подпалила завивките и дрехите на дядото, който се задушил в съня си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е било така.Дядото е минал покрай колата преди да си легне.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те на т'фа му се вика"конфликт на интереси"!
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ново Ауди А-3 ! Тая не е закусвала поне 20 години .
3
1
 
4
 
! Отговори
Mandra преди 8 години
Vai, partizanite pak sa doshli!?
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметица от геп обяснява нещата!
1
1
 
4
 
! Отговори
алкохолик преди 8 години
Трябва да почна да тренирам