Пребитият лекар без опасност за живота, оперираха го 4 часа

Част от лицевите му кости са били заместени с метални пластини
5 апр 2016 20:25,
30
Пребитият лекар без опасност за живота, оперираха го 4 часа
Снимка: Булфото

Няма опасност за живота на 58-годишния проф. Стефан Станчев, който беше жестоко пребит в столичния кв. "Бели брези".

Лекарят, който ръководи Клиниката по ортопедия и травматология в окръжната болница "Св. Анна" получи тежки травми по главата си и беше опериран над 4 часа от своите колеги. 

Още по темата

Част от лицевите кости на пострадалия медик са били заместени с метални пластини, но има опасност професорът да загуби лявото си око.

"Изключително тежко е състоянието на нараненото око на проф. Станчев. През следващите дни ще стане окончателно ясно дали ще бъде запазено зрението му", заяви пред bTV доц. Борислав Дъбов – един от лекарите, оперирали своя колега.

"Клиниката по ортопедия и травматология, управлявана от проф. Станчев е една от най-елитните в страната и не е имало оплаквания от дейността му, нито официални, нито неформални", заяви директорът на болница "Св. Анна" Славчо Близнаков.

По думите му неговите колеги са шокирани от проявената агресия.

Полицията заяви, че има насоки относно мотивите за побоя над проф. Станчев.

Според МВР това обаче не е първото нападение над лекаря. За предишното обаче той не е подал оплакване.

Както Dnes.bg писа около 7.20 часа днес проф. Станчев е разхождал кучето си в столичния квартал "Белите брези" и тогава е издебнат от нападателите си.

Те го го съборили на земята и са го удряли с пръти

Според разследващите вероятно целта на нападението не е грабеж. Работи се по няколко версии за инцидента.

Не се изключва вариантът за побой заради лично отмъщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще не оправдавам насилието, но бях свидетел на нещо което още не ми го побира умът - през 2013г. дежурната през нощта лекарка в отделението по неврология в Болницата, крещи по пациентка - Ти още ли не си умряла маа!!!! Като го казах на мои роднини, те казаха, че си измислям. За съжаление цитирам точно думите, няма да продължавам нататък, защото другата част е много нецензурна. Пациентката не беше от малцинствата, не беше стара бабичка. Никой пациент не заслужава такова отношение.
19
2
 
6
 
! Отговори
guy преди 8 години
Той дофторът кара X5 и си почива на Сейшелските острови.. Да не говорим за имотно състояние и т.н.т. Нашите доктори се изживяват като мутри. Особено ортопедите. Сигурно знае защо го бият всеки път...
18
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
Боже колко простотия има по тои свят,боже
17
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
нап да му провери финансовото състояние и на тъщата
16
2
 
6
 
! Отговори
Дедо с кола преди 8 години
уморил е някой , роднините си отмъщават.
15
1
 
7
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Първия път като са го били не е подал оплакване защото е знаел защо са го били. Втория път явно е било по същество боя... И пак няма да подаде оплакване защото пак си знае защо са го били.
14
1
 
12
 
! Отговори
men преди 8 години
Политиците са за пребиване защото с това управление докараха държавата дотук .... ! защото превърнаха медицината и куп други неща в търговия
13
5
 
4
 
! Отговори
ввг преди 8 години
Биячите трябва да платят не само обезщетение, но и лечението му!!!Същото би трябвало да е и при катастрофите - има ли алкохол, дроги или предумишленост, трябва да се плати и за лечението!!!
12
5
 
22
 
! Отговори
S преди 8 години
Платил ли си е за избор на екип за операцията? А лекарствата дали сам ще си ги купува или ще му ги дадат по пътека?
11
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само жалки наркомани могат да се радват на нещастието на човек , когото не познават. Деградирали сте до нивото на влечуги. За едната дозичка...
10
2
 
13
 
! Отговори
Платен коментатор преди 8 години
На България и трябват само ветеринарни лекари.А учителите да пребием и изгоним с камъни.
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е случайно 100%. сигурно е от наглите лекари, за да го пребият така. не е направил нещо добро със сигурност и най-вероятно си е намерил, каквото е търсил. никакво съчуствие на такива, а разследване какви ги вършат и защо се е стигнало до там. това е косвено доказателство, че е измекяррр
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На един съсед, 56г, със злокачествно образование и силни болки, седя цяла седмица в "една " болница в София, и чакаше да го оперират. Или лекар нямало, или анастезиолог, или не знам какво. Накрая други ги посъветвали, че ги бавят защото трябвало да си платят. След 3000лв платени като "дарение" го оперирали.Човека след 3 месеца почина, бог да го прости.Кажете ми това какво е? 1. Да го видят че е безнадеждно, но да обещават на хората че може да помогнат.2. Да си източат пътеката, а и кеш?
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добра новина
6
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боят е бил безплатен, по клинична пътека. Изцяло платен от здравната каса. Другият път да не лакомее толкова.
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иключително нагли простаци има сред лекарите, сестрите и санитарите, аз дори се учудвам, мисля, че предвид на това какво безобразно отношение имат към болните, даже малко ги "съветват".
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо гнило в Дания. От както лекарите станаха бизнесмени и подкараха джипове.... Само автопарка да им видиш и ще си направиш изводите. Как се поддържат такива коли и с какви пари?
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има доста гнили ябълки в Окръжна Болница. Нека да погледнат и доц. Станимиров в лицево-челюстна хирургия. Много голямо *** и ***, което крещи на пациентите, изнудва ги с рушвети за да ги оперира и след това се установява, че не си е свършил работата на 100%. И после били жертви, чакай малко защо? Дали с нещо не са нарушили Хипократовата клетва и етичния кодекс и искат само да лапат пари от болни пациенти?!?
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако е изнудил някой за пари боя му е малко
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
явно лекаря е взел на някой човечец парите и са го отупали после