Хванаха още един участник от схема за пране на пари

Продължава издирването на още един - Георги Георгиев
21 апр 2016 17:22, Анисия Иванова
2
Хванаха още един участник от схема за пране на пари
Снимка: Reuters, архив

Вчера е задържан 44-годишен мъж от Велико Търново, който е участвал в мащабната схема за пране на пари, при която от чужди търговски дружества по банкови сметки у нас са били преведени и изтеглени над 2 милиона евро и е предотвратено изтеглянето на други 5 милиона евро, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Спрямо него са предявени обвинения, че като подбудител и помагач, в съучастие с други трима обвиняеми, в периода от 23 октомври 2015 г. до 4 януари 2016 година в Пловдив и във Велико Търново е участвал в схема за пране на пари в особено големи размери - над 900 000 евро.

Още по темата

Радомир П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е хванат в резултат на действията на Окръжна прокуратура - Пловдив, отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив и активното сътрудничество с правоохранителните органи на държавите-членки на ЕС по разследването, свързано с мащабната схема за пране на пари.

Oбвиняемите за пране на пари в особено големи размери по делото са 11, като спрямо 6 от тях е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Продължава издирването на още един от участниците в схемата - Георги Христов Георгиев, на когото е повдигнато обвинение задочно. Предстои спрямо Радомир П. да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
ПИНО4ЕТ преди 8 години
НЕ ЧУВАМ НИЩО ЗА икономическата полиция ,ако има такава в кърджали, шумен ,разград , търговище .ББ и Р.Б, не дължат ОТГОВОРИ?????????????? всеки си има запазена ТЕРИТОРИЯ а простите ще ГИ задължим ......
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние ли сме ***, че наричате мащабна схема при положение, че става дума за четири човека, трима от които все още на свобода или се отчита дейност, като жертени агнета са дребните в схемата.очаквах да прочета гръмко някое известно име?ама те тия имена баш министъра им бие фанфари, че се оттеглят и повече няма да са ни дразнители...