За 24 часа: КАТ глоби 2235 шофьора, натиснали яко газта

При предишна акция нарушителите били двойно по-малко - 1126
23 апр 2016 16:52,
23
За 24 часа: КАТ глоби 2235 шофьора, натиснали яко газта
Снимка: архив, Reuters

Само за 24 часа Пътна полиция глоби 2235 шофьора, карали с превишена скорост.

При проведена акция са участвали 265 служители на СДВР и ОДМВР в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обособени са били 397 точки за контрол на скоростта.

На място са съставени 80 акта и 9 фиша, ще бъдат издадени и 2146 електронни фиша.

При допълнителни проверки на МПС са установени и други нарушения, по които е пътните полицаи са взели отношение.

По време на акцията, заради снижената средна скорост на придвижване, значително са намалели пътните инциденти със загинали, отчитат от Пътна полиция.

В рамките на 24-часовия засилен контрол е загинал само един човек, регистрирани са 304 леки, 24 тежки произшествия, в които са ранени 25 души.

В хода на операцията са установени и 9 случая на шофиране след употреба на алкохол, от тях 4 – с проби над 1,2 промила.

При предишната подобна операция шофьорите с превишена скорост са били двойно по-малко - 1126.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тия с тия техни акции,алоууууууууууууу,писна ни.Дерачи на пътя.Никакви акции не искаме ,искаме 365 да работите и да спазвате поне вие законите.
17
1
 
3
 
! Отговори
читател преди 8 години
Това е необявен пътен данък. Истинските престъпници всъщност карат бавно и създават предпоставки за ПТП. Те просто дразнят, пречат и после хихикат злорадо като направят някоя беля.
16
0
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
Страхотна служба. Браво на милиционерите. А виждали ли сте някога патрулка с радар на нормално място от пътя без излишни ограничения? Знам ви оговориа. Няма и да видите. Те винаги застават и глобяват нормалните шофьори на спирки , разклонения за някое село и тн. с престъпните 20-30 км/ч над нормалните 50!!! Браво на тях. Нека глобят всички опасни за националната сигурност шофьори! Браво на МВР,те са страхотни. ГЛОБЯВАЙТЕ ГОСПОДА МИЛИЦИОНЕРИ. ГЛОБЯВАЙТЕ опасните шофьори!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно чакалиха днеска, на 3 места. Отговора е да им минаваш с 5км/ч, създавайки колона след себе си - като на погребение. Нема рушвети аз като минавам(и спасявам поне 30 коли зад мене, които се набиват в колоната).
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възмутен гражданин от Исперих засне видео, в което се вижда своеволието на пътните полицаи. Те снимат за скорост без обозначителен знак за това и скрити буквално в храстите.Униформените са неприятно изненадани и искат личната карта на човека. Твърдят, че в съседното село има знак, но то е на близо 3 км от мястото, където те снимат, съобщават от "Господари на ефира".
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега да прегледаме правилата за м.р. мн.ч. когато става дума за лица и да поправим заглавието, че е срамота ;) Пък после пак ми изтрийте коментара, няма да се сърдя!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ защо се хвалят с това, от което трябва да се срамуват. Тези нарушители, които КАТ е санкционирал са безкрайно малко. При около 200-300 МИЛИОНА превишения на скоростта за тези 24 часа, КАТ е санкционирал дамо две хиляди и нещо.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко пари похарчиха милиционерите и какво събраха? Май пак доходността е отрицателна!
10
4
 
2
 
! Отговори
Част 3 преди 8 години
поддобно нещо? Или *** лъжат и *** зимат за зелен хайвер? Баси не съм чувал такива закони
9
5
 
1
 
! Отговори
Част 2 преди 8 години
градски условия и че номерата са още габаритни и викам, ем та аз тъкмо си я взех от митницата утре отиам да я регистрирам, и *** глобиха. Отивам аз в КАТ на другия ден да я регистрирам и там ми казаха същото , че колата била прекалено мощна за да се ползва за лични нужди в градски условия, и че влизала в нормите за състезателен автомобил, е ся викам кво няма да мога да я карам ли, за кво съм фърлил толко пари, те викат че трябвало да намаля конете и да сложа по слаб двигател?? Някой да е чувал
8
6
 
1
 
! Отговори
Част 1 преди 8 години
Преди месец внесох Шеви Нова 71' (специално проектирана каскадьорска за дърпане) от Щатите, 8 цилиндрово чудовище с 450 коня. Като си я взех от митницата и я подкарах на магистралата много се бях разкефил и я изрезах мн. мощно и веднага ме спреа пердетата, мислех да се одрежа нямаше да *** стигнат никога ама айде викам мани. Наглите видяха документите и казаха че нямал съм право да ползвам толкова мощен автомобил за лични нужди, че децибелите на двигатела били нафхвърляли нормата за шум при град
7
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 6Впрочем тази година от Пежо обявиха че повече няма да се произвежда 3 кубика двигател на бус Пежо. Конете ще си останат 180, но с 2 кубика двигател, което е проблем за търговците, които са свикнали да карат бързо всеки ден с 3 кубиков двигател. Тя мощността ще си я има от 180 коня, но вече оборотите при 2 кубика ще са не 2800, а 3500 при 160 км. Много по-бързо ще си замине двигателя, отколкото 3 кубиковия при същото каране.
6
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за 3 За бусовете е обяснимо да карат бързо- всеки ден са по пътищата и им е писнало на шофьорите да живеят на пътя. А след като имаш мощен бус 3 кубика примерно и 180 коня каквито са Пежата, много ясно че няма да караш със 140. На 160 дизеловият двигател на бус Пежо просто мърка на 2800 оборота.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина си мисли за безсмъртен . Затова гробищата и болниците са пълни с такива хора . Лошото е , че убиват и невинни хора , ако са само себе си това е искал и това е направил . При соца имаше един виц , на България не и е нужна война , дайте им бързи западни коли и те сами ще се избият .
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха... ха... само в акция ли , а трябва да са всеки работен ден така , не да пият кафенце и да зяпат отстрани български касови каскадьорски филми .
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви сте смешни... та всяка нова кола с 3 кубика мотор и нагоре лети по Тракия с над 180. Аз си карам със 150 максимум , а те преминават край мен сякаш съм спрял. Оня ден един товарен бус Пежо мина покрай мен до разклона на Ихтиман със 170 някъде, аз карах със 150. За к'во си говорим?
2
1
 
23
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Извода е ясен, КАТ не си върши работата извън времето на акция.
1
3
 
27
 
! Отговори
кво стаа преди 8 години
"Обособени са били 397 точки за контрол на скоростта." Че откъде намерихте толкова храсти бе?