Нагли джебчии джобят клиенти в пловдивски кръчми

Те действат по познатата схема със скъсания джоб
11 май 2016 19:57,
10
Нагли джебчии джобят клиенти в пловдивски кръчми
Снимка: Dnes.bg

Нагли джебчии обикалят от няколко дни ресторантите в Пловдив. Те преджобват клиентите на заведенията по познатата схема със скъсания джоб. При влизане в едно от заведенията те успели да пребъркат якетата на хора, седнали на 3 различни маси. Камери в салона обаче успяват да запечатат лицата на крадците.

"Бъркат през джоба и фактически техният вътрешен джоб е скъсан и бъркат в задните джобове на хората, които са зад тях - това го свършиха за около една минута", разказа пред Dnes.bg Стоян Бозов, който е собственик на заведението, в което крадците са вършали през уикенда.

От записите на охранителните камери се вижда как мъжете на средна възраст сядат в ресторанта, а персоналът ги настанява. Дълго време сервитьорът очаква поръчката им, а докато ги чака, "клиентите" успяват да пребъркат няколко души.

"Постоянно се правят, че гледат менюто, но всъщност гледат хората и се чудят къде да бъркат в джобовете им", казва още Бозов.

Сервитьорите се усъмнили в клиентите, защото те дълго време бавили поръчката.

"Когато искахме да им вземем поръчката за консумация, те станаха и си тръгнаха, не предполагах, че са джебчии", разказа сервитьорът, който е бил на смяна в момента на кражбата.

Преди да напуснат заведението, крадците сменили няколко маси и пребъркали няколко души по същата схема. Тръгнали си с около 500 лева.

"Прави впечатление, че си нагласиха масата, за да могат по-спокойно да си бъркат по джобовете, сложиха си якетата на стола и уж, че търсят нещо в него, започват да преджобват съседното", разказват още от управата на заведението. 

Разположените в ресторанта охранителни камери не са попречили на двамата джебчии да извършат кражбите, без да дори да се опитат да прикрият лицата си. Полицията разследва случая. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: пловдивджебчии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпростното заведение да си намери охрана да гледа камерите и да хваща крадците!Сега да върнат парите на хората да не мина и аз през заведението с една бухалка !
7
1
 
2
 
! Отговори
Re преди 7 години
Ogromen nezakonen iznos na elektroenergia ot rbg za tr?! Izkustveno visoka cena na gaza v rbg. Kartush gaz v ellada e 3 pati po-eftin?! :-)
6
4
 
17
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Въпросното заведение ще бъде ли санкционирано за това, че забранява забраната за пушене?!
5
0
 
14
 
! Отговори
бой преди 7 години
Румънци са,пазете се и не се доверявайте на никой.....
4
3
 
37
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
От снимката също се вижда как клиентите си пафкат в заведението и ги боли фара, че не позволено.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дааМного са си свестни хората в Пловдив и какво общо имат с кмета ,че не разбрах ,в София кметицата е от същата партия -означава ли това че всички софиянци са с престъпни наклонности !???
2
7
 
16
 
! Отговори
даа преди 7 години
В ПЛОВДИВ ОСВЕН ПРЕСТЪПНОСТ НИЩО ДРУГО НЕ СЕ РАЗВИВА ,АМА КАКЪВТО Е КМЕТА ТАКИВА И ХОРАТА
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни такива преди време ореваха медийте че не ги допуснали до басейн.Май и заведенията трябва да внимават за влизащите клиенти.