Фенове на "Нощните вълци": В камуфлаж сме, берем билки!

Участници в побоя разказват как се е стигнало до мелето в Бургас
1 юли 2016 13:14,
69
Фенове на "Нощните вълци": В камуфлаж сме, берем билки!
Снимка: Булфото

Подръжниците на руските рокери "Нощните вълци", участвали вчера в мелето на бензиностанцията в Бургас, обясниха камуфлажното си облекло с това, че обичат да ходят за билки.

"Ходим с камуфлажни дрехи, защото обичаме да ходим в гората да берем билки. Облеклото ни не е военно, а като на всеки ловец. Вчера смятахме да се разходим за билки край Бургас. Първо искахме да се снимаме с рокерите на Путин съвсем спокойно", заявиха членове на Български воински съюз "Васил Левски".

Още по темата

Вчера те бяха с военни дрехи, но днес те обясниха, че имат нормални професии, но обичали да ходят сред природата. При боя вчера бяха задържани двама от тяхната група. От противниците на "Нощните вълци" са задържани също двама българи - Иво и Иван.

Украинецът Вячеслав разказа пред Нова тв, че двамата българи са искали да организират протест, но не са намерили съмишленици. На призива им откликнали само украинци.

"Дойдохме 10 човека, имаше и наши поддръжници – словаци и литовци. Искахме да поддържаме българите в този техен протест, но нищо не сме им казали или не сме сторили някаква провокация", разказа украинецът.

Адвокат на някои от арестуваните обясни каква е ситуацията в момента.

"Вчера Районният съд отказа да ги съди по бързата процедура. На този етап няма яснота, случаят не е достигнал до прокуратурата, а само в полезрението на МВР. Ясно се вижда на записите, че господин Иван Панчев е бил пребиван от мъже с военни облекла", заяви юристът Калоян Кръстевич.

От Български воински съюз "Васил Левски" обаче посочват друга версия.

"Арестувани са и наши момчета. Ние отидохме да се снимахме с рокерите. Когато тези украинци пристигнаха, те казаха, "Защо вие поддържате Путин?". Ние искахме просто да си направим снимки. Как може да ги нападнем. Ако задържаните не бяха в затвора в момента, щеше да има черна статистика. Целият запис в интернет е манипулиран. Никой не показва цялата история. Това са някакви изрезки. Не сме били облечени с военни униформи, просто дрехите ни са камуфлажни", контрира Иво Борисов, участник в организацията.

Силияна Тодорова разказа, че е била провокирана и нападната: "Опитаха се да ме ритат мен. Този, който уж сме ритали, нападна първо нашите момчета, те се отбраняваха. В лицето ме нарекоха проститутка на Путин".

Очаква се мотористите от руския клуб "Нощните вълци" да пристигат днес в София.

Те ще посетят храм-паметника "Александър Невски", а след това ще дадат пресконференция за похода си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
9
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
Т.е всички медии излъгаха, като написаха, че паравоенните нападнали 20 българи. Не оправдавам действията на паравоенните, но медиите са тези, които насаждат омраза чрез манипулативните си, неверни и лъжливи статии.
13
4
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Пак питам (вече 3 часа): Кой соро.соиден оли.гофрен ще ми каже от какъв зор, защо майка си искаха украинците да не допускат руснаци на българска територия качили се на мотори? По тази логика тези украинци да се вдигнат на бунт у нас, че приемаме руски туристи- все един на 2-*** ще е привърженик на Путин...
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали носеха мир тези рокери, какво стана?
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Левски е имал кауза, имал е и акъл в главата. Тия са обикновенни разбойници. Такива каквито са предали Левски. Който не е чел - Левски типично по български е предаден от негови съмишленици
10
7
 
11
 
! Отговори
Честит преди 7 години
Протестна Мрежа потвърди че единият е техен човек. Бил е пратен с цел да нахъсва българи срещу руси. И само укрини са му се върнали. Всичко е скалъпен сценарий на Протестна Мрежа финансиран от Америка за България. П.п. Шороши какъв е вкуса на кубинките на патриотите а?
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украинецът Вячеслав разказа пред Нова тв, че двамата българи са искали да организират протест, но не са намерили съмишленици. На призива им откликнали само украинци.Българите не са русофоби, русофобите не са българи!
8
0
 
6
 
! Отговори
Амуджа сидер преди 7 години
Дано пийнат по една ракия и всичко отмине по мед и масло!
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Украинецът Вячеслав разказа пред Нова тв, че двамата българи са искали да организират протест, но не са намерили съмишленици. На призива им откликнали само украинци."Тоест, тъпите УКРОНДЕРТАЛЦИ от УКРОПИТЕКИЯ са дошли да правят проблеми на българска територия. Трябва да ги осъдят и затворят за подстрекаване към омраза и опит за разпалване на война. В Укрия да си правят каквото си искат - тука НЕ.
6
9
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Наши и украиски *** се бъхтят, а братушките си минават с моторите спокойно през Бургас та до София...Кой е Големия?
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, билки берат. Дишат лепило.
4
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е чиста руска провокация!А "берачите на билки" са си наши отр*пки.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много мъка има по белия свят
2
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към 1: Ходи да береш билки, стига си писал по форумите, рубил няма да изкараш...
1
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАЛКО СА ГИ БИЛИ. ОЩЕ БОЙ Е ТРЯБВАЛО И ЗА ДЕСЕРТ. БЪЛГАРИЯ Е С РУСИЯ. БЕЗ КОМЕНТАР.