Фенове на "Нощните вълци": В камуфлаж сме, берем билки!

Участници в побоя разказват как се е стигнало до мелето в Бургас
1 юли 2016 13:14,
69
Фенове на "Нощните вълци": В камуфлаж сме, берем билки!
Снимка: Булфото

Подръжниците на руските рокери "Нощните вълци", участвали вчера в мелето на бензиностанцията в Бургас, обясниха камуфлажното си облекло с това, че обичат да ходят за билки.

"Ходим с камуфлажни дрехи, защото обичаме да ходим в гората да берем билки. Облеклото ни не е военно, а като на всеки ловец. Вчера смятахме да се разходим за билки край Бургас. Първо искахме да се снимаме с рокерите на Путин съвсем спокойно", заявиха членове на Български воински съюз "Васил Левски".

Още по темата

Вчера те бяха с военни дрехи, но днес те обясниха, че имат нормални професии, но обичали да ходят сред природата. При боя вчера бяха задържани двама от тяхната група. От противниците на "Нощните вълци" са задържани също двама българи - Иво и Иван.

Украинецът Вячеслав разказа пред Нова тв, че двамата българи са искали да организират протест, но не са намерили съмишленици. На призива им откликнали само украинци.

"Дойдохме 10 човека, имаше и наши поддръжници – словаци и литовци. Искахме да поддържаме българите в този техен протест, но нищо не сме им казали или не сме сторили някаква провокация", разказа украинецът.

Адвокат на някои от арестуваните обясни каква е ситуацията в момента.

"Вчера Районният съд отказа да ги съди по бързата процедура. На този етап няма яснота, случаят не е достигнал до прокуратурата, а само в полезрението на МВР. Ясно се вижда на записите, че господин Иван Панчев е бил пребиван от мъже с военни облекла", заяви юристът Калоян Кръстевич.

От Български воински съюз "Васил Левски" обаче посочват друга версия.

"Арестувани са и наши момчета. Ние отидохме да се снимахме с рокерите. Когато тези украинци пристигнаха, те казаха, "Защо вие поддържате Путин?". Ние искахме просто да си направим снимки. Как може да ги нападнем. Ако задържаните не бяха в затвора в момента, щеше да има черна статистика. Целият запис в интернет е манипулиран. Никой не показва цялата история. Това са някакви изрезки. Не сме били облечени с военни униформи, просто дрехите ни са камуфлажни", контрира Иво Борисов, участник в организацията.

Силияна Тодорова разказа, че е била провокирана и нападната: "Опитаха се да ме ритат мен. Този, който уж сме ритали, нападна първо нашите момчета, те се отбраняваха. В лицето ме нарекоха проститутка на Путин".

Очаква се мотористите от руския клуб "Нощните вълци" да пристигат днес в София.

Те ще посетят храм-паметника "Александър Невски", а след това ще дадат пресконференция за похода си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
SYVETSKI MOTOTEHNIK преди 7 години
На руски мотори ли пристигат,братушките?Не съобщиха в инфото...АААА,НЕ...чЕ ИНАчЕ НЯМАшЕ ДА МОГАТ ДОТУК ДА СТИГНАТ...
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези с камуфлажите да последват вълчета, че ми писна от простотии
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да защитим България от провокациите на фашистът Путин и неговите платени еничари!!!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотално сме изтрещели!!! Нищо не става от тоя народ, от нас де!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21 и 22Те на младини вече са били и в чечня и в дагестан, не се притеснявайте толкоз,,,А относно моторите,то аналогично и ти ядеш турски домати и плюеш по турците, а руснака с уважение гледа на тези хора, които са произчвели тез мотори, а политиката тук е излишна,,,
29
4
 
3
 
! Отговори
Мода преди 7 години
До 26Рокерите не рекламират никакъв "Американски начин на живот".АМЕРИКАНСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ - е една ИЗМИСЛИЦА.за справка ВИЖ филма "ВОЛНИТЕ ЕЗДАЧИ" - Ще ти стане ясно какво е АМЕРИКА и каква "СВОБОДА" има там.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камуфлаж на тази жега може да нахлузи само умствено изостанал индивид който се възхищава на грубата сила и мечтае някой да му дава заповеди да убива жени и деца
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо украинците не са екстрадирани с черен печат за ЕС?! Или са богоизбрани? Ако бяха в Гърция, до сега да са ги разкарали!
26
5
 
4
 
! Отговори
Край преди 7 години
Братя българи не се прехласвайте пред чужди сили. Руснаците са ни по-близки от Америка и Турция обаче и тяхната сме я сърбали. Изкали да дойдат в България на мотори - ми да идват да си плащат винетката и да се возят -не ми пречат. И американци ако искат и те да дойдат. ОБАЧЕ това тук е България и да се спазват българските закони.
25
4
 
3
 
! Отговори
Честит преди 7 години
Жалко само че Асенчо Генчовия не е бил там. На това нагло софийско говн....це с удоволствие бих му сцепил кратунката. Всъщност не виждам драмата. Шорошите научиха че да мацаш по 100 килограмови мъже не е като мацаш паметници в тъмното. Паметника не бие...
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обиждаме Украинците или Руснаците е твърде долно. Фашисти, комунисти.... Истината е че правителствата се карат за власт и пари а народа няма нищо общо с грешките им. Същото е и с турците. Стига с тази омраза стига с тези глупости. Хората са едни и същи просто имат различна кожа. Можеш да срещнеш интелигентен и добър човек и ***. Кой е по добър съсед
23
2
 
2
 
! Отговори
Мода преди 7 години
Не знаех, че СОРОС е *** дума.*** ТО БИЛО МНОГО ВЯРНО.
22
2
 
7
 
! Отговори
Честит преди 7 години
като са руски рокери, ЗАЩО не са на руски мотори ---Щото американските са по евтини. Шир потреб
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ги гледам рокерите на Путин ни рекламират американския начин на живот,
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж ревностни православни, а се зоват "вълци". Уж ревностни руски патриоти, а накичени със символите на американизма.
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато се кефите на Русия ще живеете в мизерия ... Русофилчета жалки
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските рокери не им стика да се поразходят из Дагестан и Чечня, тръгнали да се правят на мъже тука, дето ги пази цялата полиция
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България се лекуват украински военни фашисти убивали жени и деца в Донбас(до там сме пропаднали като държава), а не да се правят драми за руски рокери минаващи през място като Шипка например-място светиня и за двата народа-българи и руси.
16
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
мелето е заради украинските фашисти които на наша територия искат да си решаватполит проблеми да протестират пред кремьл не в бьлгария
15
3
 
5
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Нощните вълци заминават за Истанбул в чест на славянското единство. Там ще се снимат с козите на Ердуган и с някой свои чеченски сънародници.