Кравата взимал по 4 бона такса "спокойствие" в Слънчев бряг

Бандата му посрещна със стрелба Митьо Очите на 8 юни пред бар "4 you"
Обновена: 2 юли 2016 08:03 | 2 юли 2016 07:44, Петя Славова
89
Кравата взимал по 4 бона такса "спокойствие" в Слънчев бряг
Божидар Кузманов. Снимка: МВР

Групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата, която посрещна със стрелба Димитър Желязков-Митьо Очите на 8 юни тази година пред заведение в Слънчев бряг, е рекетирала таксиметрови шофьори да плащат по 4 хиляди лева на сезон, за да могат да паркират пред заведенията на Кравата в Слънчев бряг и Банско.

Това съобщи пред спецсъда наблюдаващият прокурор по делото за мерките за неотклонение на четирима от десетчленната организирана престъпна група, съобщава "Монитор". За неин ръководител се сочи Божо Кравата, който е неформален собственик на заведението "4 you" в Слънчев бряг и на дискотека в Банско.

Според разследването Кузманов е организирал въоръжена с огнестрелно и хладно оръжие банда за рекет, заплахи, продажба на наркотици, побои и унищожаване на чуждо имущество. Групата е действала от май 2013 г. до 8 юни тази година в Слънчев бряг и Банско, сочи разследването.

Още по темата

Жертви на престъпленията били хора с подобна дейност, както и таксиметрови шофьори. Те трябвало да плащат наем за паркиране, както и да водят клиенти в заведенията на Кравата. Една част от яките момчета дори изнудвала чужди туроператори да им осигуряват клиентела в кръчмите. Един от туроператорите отказал и бил пребит, а друг напуснал страната.

След екшъна на 8 юни тази година босът Кузманов, Данаил Петков и Марчо Марков избягаха и са обявени за издирване. Тодор Славов е задържан и обвинен, че е застрелял бодигарда на Митьо Очите Александър Алексиев.

А Георги Шиванчев и Радослав Димитров също са зад решетките по обвинение, че са стреляли срещу Димитър Желязков
 
След тежки операции в Бургас преди дни той беше преместен като частен пациент в софийска болница.
Пред спецсъда бяха изправени Димитър Николов, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов. Те бяха задържани по време на следствения експеримент на 28 юни тази година в ресторанта в Слънчев бряг, където стана екшънът.

Прокуратурата поиска оставането им в ареста заради обвиненията за рекет, както и с мотива, че на свобода има опасност те да се укрият. По делото има много свидетелски показания, сред които и на двама от туроператорите, а други двама свидетели са анонимни. И четиримата обвиняеми заявиха пред съда, че не са извършвали престъпления.

Терзийски дори обясни, че туроператори сами предлагали и извършвали закрилата им. Съдът остави в ареста и четиримата, с мотива ,че ако са на свобода има опасност да извършат друго престъпление.

"Митьо Очите влезе въоръжен и с бронежилетка. Виждаше се дръжката на пистолета. Тръгна към нас. Беше разярен като бик", каза пред журналисти Иван Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
20
 
! Отговори
зоо преди 7 години
Кравата е кротка твар отглеждана да дава месо и мляко ,сега каква е тази нова порода ,кой я е селектирал да носи такса спокойствие ,незнам.
34
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ясно, че Митака е невинен.Той е дочул за тези издевателства и като един гражданин е отишъл най-вежливо да помоли Кравата да спре.
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имам чувството,че ни държът на тая малка заплата,за да не се организираме и да нямаме средствата от всички краища на България ДА ИДЕМ ДА ГИ НАСМЕТЕМ!ТОЯ БИЛ ВИНОВЕН,АМИ ОНЯ,ЗЪРКЕЛИТЕ????АЙДЕ СТИГА НИ СМЯТАХТЕ ЗА ХЕПТЕН ПРОСТИ,АМИ ГИ ОКОШАРВАЙТЕ ВСИЧКИТЕ,АМАН ВЕЧЕ.
32
1
 
13
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Тва е Битова престъпност -Мвр шефа го каза! За паркиране! Нищо,лично ама от 1990 година ДС-КгБ мафията е все с битов престъпност!Разкрити Показни Убиства има,ли?????някой Осъден министър??????
31
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо Кравата май от хората на Боко Тиквата
30
0
 
0
 
! Отговори
toni преди 7 години
До Анонимен ti lijesh
29
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Бъчварова престъпността се увличи 80% , тя сама си призна че не може да се справи но и не напуска , нагла ромка
28
0
 
23
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Оставете ги тези да се избият помежду си на спокойствие. Полицията само се пречка, напълно излишно. След време българина ще увековечи своите престъпници с някой турнир по борба, бокс или вдигане на щанги. Турнир "Божо Кравата" или турнир "Митьо Очите". О темпора, о морес!
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България простаците и мутрите управляват свестните ! Вече дори е доказано че " Нема такава държава" никъде по Света !
26
0
 
26
 
! Отговори
Тиквата преди 7 години
Около 10 човека в България държат целия рекет и богатеят главозамайващо , отчитат се обаче в момента на един!
25
0
 
9
 
! Отговори
край преди 7 години
Естествено ще иска по 4 бона - то заведението е 4 ю.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм навътре кой кого е рекетирал, но преди години, докато Очите беше в затвора, мой познат трябваше да носи пари на майка му, за да може да кара такси в Слънчев бряг. Бабата пишела вноските в една тетрадка.
23
0
 
18
 
! Отговори
90 те г. се върнаха преди 7 години
Всички се отчитат при Боко и Цвък! Мафията влезе вече напълно във всички управленски сектори на държавата! Дефакто държава няма , и това не е конспирация а истина!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха така. Онзи с очичките няма нужда от "чадър". Той целичт в бяло - невинно ангелче. Така се подготвя публиката. Блейте овци.
21
1
 
11
 
! Отговори
az преди 7 години
много зле е материалчето дето е публикуванодо преди няколко дни , очите бил рекетирал кравата за такса спокойствие , сега пък обърнахте ,че кравата бил рекетирал всички.А и в Банско такситата ,както и други работи се отчитат на други - тоя не са го и чували
20
0
 
21
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Като чета прокурорските заявления, май Митьо ще бъде средващият Президент на Територията. Браво на путкоратурата!
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата държава е на мафията - МВР, ДАНС, съд, прокуратура. Ние само бленуваме справедливост. Справедливост има ако пресечем на червено. Ако рекетираме, пребиваме, тормозим, стреляме за паркомясто - всичко е наред, в реда на нещата е.
18
0
 
15
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Премиер-мутра и така до най-долното ниво....А държавата и структурите и се използват за да се уреждат вътрешните им противоречия.Какво повече????
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана? Нали конфликта беше заради парко място? Единия ден казват едно, на другия друго. Що първо не вземат да си уточнят версиите?
16
0
 
21
 
! Отговори
Простете незнанието преди 7 години
Този някакъв учен ли е ?