Хванаха още 8 от хулиганите, наръгали момчета в София

Били познати на полицията, два дни по-рано пак се били
20 юли 2016 09:22,
18
Хванаха още 8 от хулиганите, наръгали момчета в София
Снимка: Flickr

Още 8 души са задържани за нападенията на двете 17-годишни момчета в столицата, обяви ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

"От вчера вече имаме повдигнати 3 обвинения по член 116 – за опит за убийство по хулигански подбуди за инцидента на бул. "Александър Стамболийски", каза той.

Още по темата

"От тази сутрин имаме задържани още 8 лица, които според нас имат отношение и са част от групата, макар не всяко от тях да има участие в извършените побои. Към момента се провеждат процесуално-следствени действия, за да докажем, че участието на лицата и в другото сбиване, което е до мол "Галакси", обясни ст. комисар Маринов пред Нова тв.

Той уточни, че част от лицата са известни на полицията и по друг повод, а именно сбиване в района на "Батова воденица" преди няколко дни.

"За този случай също има образувано досъдебно производство", допълни началникът на СДВР, като уточни още, че едно от задържаните лица е извършило кражба на телефон, часове преди побоя на бул. "Александър Стамболийски".

"Това, което прави впечатление е, че те са непълнолетни – на възраст от 15 до 18 години. Прави впечатление, че тръгват с намерението да срещнат някой и да го набият на фенска основа, тъй като са фенове на определен футболен клуб. В противостоящия футболен клуб има също такава група и просто правят опити да се изненадат и да се сбият", разказа Маринов.

"Най-лошото е, че няма конкретна причина. Тук говорим за липса на ценностна система от ранна възраст", настоя той.

Припомняме ви, че преди две вечери две момчета бяха наръгани в столицата. Нападението срещу едното от тях стана на спирка на градския транспорт, а друго беше пребито на метри от 1-во РПУ в столицата.

Тийнейджърите бяха приети в спешното отделение на "Пирогов" с множество рани и са оперирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага групата на кариерата да чукат и товарят камъни....След 6 месеца други мераци ще имат,вервайте ми !!!
13
0
 
0
 
! Отговори
публичност преди 7 години
защо медийте не ги показват? в англия на такива им се публикуват снимките така че обществото да знае кои са
12
0
 
14
 
! Отговори
я преди 7 години
До АнонименПовечето " футбони фенове " , който отиват на стадиона да се бият , се мислят за скинове. Мисля ,че всеки ги е виждал, с татуси на пречупени кръстове от едната страна и Васил Левски (естествено са и патриоти и затова бият малките българчета) от другата..... жалка картинка на психически нестабилни (дори сериозно увредени) . *** . А когато тези " футбони фенове " те питат от кой отбор си.... мислите ли ,че има значение какво ще отговорите ?!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б,ас.и скапаната държава
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до якви скинове кви 5 лева бяха някакви про.ст.и футболни фенови
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак насилие, пак са известни на полицията, пак ....Хайде стига! Никой родител не би приел подобно обяснение ако пребият детето му. Наказания, а ако са непълнолетни - отговорност от родителите. При толкова предизвикателства, с едни хлапета като не могат да се оправят, на какво да разчитаме след като ви плащаме заплатите?
8
0
 
12
 
! Отговори
Skinhead преди 7 години
Познавам въпросните младежи и мога да кажа, че нямат нищо общо със скинхедс!Това са едни малки "бандитчета", които си мислят, че са всемогъщи......Едното от тях преди време го бяха били някакви бащи от квартала, докато другите седяха отстрани и нищо не направила... Явно все още не са си намерили майстора :)
7
0
 
19
 
! Отговори
Просто е преди 7 години
По "бързата процедура" по 15 години на калпак.После вътрешни присъди и така доживот.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До яДругия вариант е публичност на тези които правят така и няма оправия с тях.
5
2
 
21
 
! Отговори
я преди 7 години
До Гошо...ТъпотоЗа съжаление тези "скинове" (както само се определят) са добре известни на всички. Бой няма да оправи работата , защото те колкото бият , толкова и ядат бой. По цял ден пият и бият децата. Те са отговорни и за убииствата в борисовата градина и това също не е тайна. Тези " хора " няма как да се поправят и трябва да гният в затвора до края на дните си.
4
0
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Ейй...органите,така и така сте ги хванали тези ***,вземете яко да ги...ошамарите преди да ги пуснете.Друга възпитателна мярка няма.Съдът не е с превантивни функции,защото не реже глави и ръце.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОРЕДНИТЕ ДОБРИ ПОЗНАТИ..ПОЧТИ ПРИЯТЕЛИ НА ПОЛИЦИЯТА!СЕГА ПАК ЩЕ ГИ ПОЧЕРПЯТ ПО ЕДНО КАФЕ В РАЙОННОТО ..ЩЕ СИ РАЗТЯГАТ 2 ЧАСА БЛАГИ ПРИКАЗКИ И НАКРАЯ ЩЕ ГИ ИЗПРАТЯТ С УСМИВКА И ПРИЯТЕЛСКО ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ДОБРИ БЪДЕЩИ ТРУДОВИ УСПЕХИ!
2
0
 
29
 
! Отговори
бг преди 7 години
Стига с този либерализъм!От него страдат почтените граждани.
1
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Два дена по рано не са набили някой ром и затова гавазите не са се мръднали , а сега им казаха че трябва да се пазят избирателите ,ако искат 20-те заплати.