Застреляха домашно куче на плаж край Варна

Според собственичката изстрелът дошъл от близките вили
Обновена: 10 авг 2016 13:01 | 10 авг 2016 12:58,
195
Застреляха домашно куче на плаж край Варна
Рокси. Снимка: Facebook

Неизвестен стрелец застреля домашно куче докато си играело на плажа. Там била и собственичката му.

Животното било убито вчера на плажа до свлачището "Трифон Зарезан". Трагедията се разиграла в сутрешните часове на 9 август, до местност Кабакум, пише "Дарик".

6-годишната Рокси, порода самоед, била на плажа със собственичката си Даниела, с която не се разделяли. Забавлявала се на пясъка, докато отнякъде не се чул изстрел. Кучето паднало на място.

"Според мен изстрелът дойде от близките вили", каза Даниела, която още не може да повярва, че Рокси е станала жертва на подобно нагло престъпление.

"Беше прекрасна, пътуваше навсякъде с мен. Всичките ми приятели я обичаха много и бяха свикнали постоянно да ме виждат с нея", разказва Даниела.

Тя написа пост на страницата си във Facebook: "Рокси си отиде. Сутринта някой я застреля на плажа преди свлачището на Трифон Зарезан във Варна. Спешно търся контакт със зоополиция-Варна, която четох че я има но телефон неоткривам. "

Извършителят засега е неизвестен. Не е ясно все още дали варненската зоополиция се е заела със случая.

Преди месец на същото място е била застреляна домашна котка, а убиецът дори бил разкрит. Котката на съседа го дразнела и той разрешил въпроса с оръжие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
8
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Никога повече той не пресече неправилно в Англия! Отиде в Словения:) Хареса му ,че като стъпиш на пътното платно и без да е на зебра , колите спират. Естествено е да се позабавлява долу,горе,долу,горе. И *** спират :) На 4-я път спира полицейска кола - 300 Евро глоба! И в Словения вече спазва реда:) Та те така - freedom for dogs! И пушката заредена:)
88
7
 
21
 
! Отговори
Край преди 7 години
Да а хората толко обичаха да се търкалят по плажа върху космарлаците на самояда. И като акаше така хубаво го заряваше -децата чак на други ден го изравяха с лопатките и викаха - Тате тате виж пластелин.
87
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Знаете ли каде са най-скъпите цигари?? В Англия - 400 паунда! Един приятел си ги купи докато разбере , че има и задължения! В 2 часа посред нощ пресича неправилно улицата за да си купи цигари. Излиза от магазина и го чака полицай за неправилно пресичане. Глоба 100 паунда. След 2 дена ситуацията се повтаря. Само че нашето момче печено вече - оглежда се, ослушва се - няма никой и газ през улицата. Излиза с цигарки и полицая отпред. 2-ро нарушение - рецидив! Глоба 300 паунда.
86
0
 
20
 
! Отговори
Митко преди 7 години
След като мълчанието на агнетата продължава ще попитам - Разбрахте ли къде е проблема след 90 поста??? За мен е в това , че всички реват за правата си и НИКОЙ не каза за задълженията си! Не кучетата са ни проблема , а нежеланието да спазваме не закони и ред , а просто някакви норми на поведение. Държавата на правата :) Задълженията са само когато сме в чужбина , че там с 20лв не минаваш метър! Когато научим и 2-те страни на медала - тогава ще ги вкарват в затвора тия дето стрелят по кучета!
85
1
 
17
 
! Отговори
Митко преди 7 години
До Анонимен 85За Оператор много се лежи:) А докато държавата е абдикирала от този проблем , както и от много други , хората си търсят решение. Пробвал ли си да помолиш някой в градинката да си върже кучето, че има хора, деца , които ги е страх??? Все едно го молиш ефтаназия на кучето си да направи. Стрелбата не е решение , но ми е любопитно , колко хора ще продължат да си водят на тоя плаж кучетата след като се разчу че там един ги стреля?:)
84
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До (-_-)Може да е ловджия - видял сибирски вълк на плажа и го гръмнал. Не е разбрал , че има собственик. Може да е хапан човека и да е пипнал бяс:) И сега си беснее:) Може детето му да е ухапано от някое "добро" кученце и сега да си е купил пушка и да си отмъщава. Може пък просто да обича реда като мен:) И когато има нарушение да се самосезира. Превенция :)
83
8
 
11
 
! Отговори
Ноис Ламбърт преди 7 години
Разрешавайте си проблемите с хората, не с кучетата! Когато има проблем с куче, винаги има виновен човек.Агресията към животно е жалко и недостойно поведение.И не противопоставяйте деца и кучета. Кастанеда казва, че най-големият грях е глупостта.Деца, които растат, възпитавани с жестокост, егоизъм, материализъм, правото на грубияна и тъпака ли искате?Борете се за задължителна кастрация на кучетата и спазване на закона,на всички закони, ако сте хора, а не празни черупки.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търсите вината от грешния край на кайшката! Операторите са виновни, не кучетата! Но пък да се стреля е абсурдно!!!
81
6
 
29
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Какво стана бе кучкарите?? Никой не каза колко е глобата в Англия ако не си изчистиш след кучето, колко е глобата в Австрия ако водиш куче без каишка, колко е данъка за куче в Италия, колко затвор те грози във Франция ако кучето ти ухапе човек??? Що така мълчите?? В изброените държави не може да гледаш куче без 100% съгласие на живущите в блока, да не казвам , че в много от блоковете правилника за вътрешен ред им забранява домашни любимци! Що мълчите не разбирам?
80
3
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Много ми се иска да чуя мотивите на стрелеца. Аз лично с удоволствие бих гръмнал псетата на комшийката, които вият като койоти.. Най ми харесва зимата, когато се поразтопи снега и по трвените площи 'изплуват' стотици кучешки лaйна.. Идилия!
79
0
 
9
 
! Отговори
Митко преди 7 години
До Ноис ЛамбъртКонкретно това хапе не просто да ги гони. Няма лошо да си имаш куче, защо да им забраняваме търговията? Искаме да се спазват правилата. Тогава нито едните , нито другите ще имат повод да се настройват един срещу друг и да пишем една торба глупости по форумите. В блока има 3 кучета - 2 от тях винаги на каишка поне:) 3-то някъв дог много добро било! Та когато и 3-те са с каишка и след тях се почиства нямам нищо против хората да си ги гледат.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес да не е ден на Варна? Само хубави и весели новини!
77
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На плажа отново до Варна 2-3 ДОМАШНИ кучета си играеха наволя и също така акаха по плажа а едното от тях и с разстройство. Бягаше и пръскаше от време навреме кафяво. А наоколо - деца, включително и моето. Свидетел на ситуацията бях аз. Ами искаше ми се да гръмна или кучето или кучкаря, довел го на плажа.
76
9
 
6
 
! Отговори
Ноис Ламбърт преди 7 години
Всяко куче налита на велосипедисти, не знам защо! Кучето не е агресивно, просто са такива. Тези кучета не падат от небето, някой ги изхвърля.Като не искате да има кучета, борете се да е забранена търговията с кучета въобще.Големи хора сте, не бъдете толкова невежи, мъже сте, най-сетне, срам е да злобеете срещу куче, не ви ли е ясно? Толкова ужас и несправедливост наоколо, на *** все кучетата им пречат, хах.Вогони загубени! Като ви пречат кучкарите, застреляйте тях, бе, страхливци!
75
4
 
12
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Все още нямам деца, но когато ми се родят дай боже - елате да видите колко бездомни кучета ще има в квартала. Или ако случайно куче ухапе жена ми:) Варна ще ви се стори разходка в лятна нощ с безброй звезди!
74
0
 
13
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Миналата седмица съсед се обади на 112 за бездомно агресивно куче , което на няколко пъти се е опитвало да го ухапе и 2 пъти е успявало. Та след последния път звъни човека на 112 и мислите ли , че нещо се случи??? Все едно се обади НАСА да съобщи за НЛО! Записаха си данни и толкоз. Кучето си е пред блока и си налита на велосипедисти като цяло, не ги подбира - деца , възрастни. И според вас какво трябва да направим ние , които сме потърпевши?? На кого друг да се оплачем?
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 70Ми темата е за кучетата. Иначе мога да кажа и за лошите родители, за пешеходците, за шофьорите, за велосипедистите, за катаджиите, и т.н. И пак казвам - искам просто ред! Всеки ако го спазва ще живеем в нормална държава, опитвам се да давам личен пример доколкото мога. Когато масовото нарушаване на реда води до анархия е нормално на някой да му е писнало. Вие подавали ли сте жалба в общината??
72
1
 
7
 
! Отговори
до 65 преди 7 години
Браво, бе Кучкар. Значи викаш щом е от Бостъниския университет, който не е с някакъв специален атестат, Професорът може да бъде изяден, така ли ?
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо кучето е на плажа, където лежат хора, малки деца ?Било е без повод и намордник, както се полага.Цялата Морска градина във Варна е пълна с бягащи кучета. Това не е нормално.Не е хубаво че са застреляли кучето.Но и стопаните им си мислят че всичко им е позволено.
70
0
 
6
 
! Отговори
До 70 преди 7 години
Напротив, разбрах какво питахте и ви отговорих, не се държа различно тук и там. И познавам много собственици, които страхотнно се грижат за любимците си и са чудесно възпитани! Но вие не ми отговорихте на моя въпрос, защо само за кучета говорите, аз смятам, че проблемът е в хората, както си гледат животните, така си гледат и децата! Колко деца има, които не се гледат добре? А по повод непочистването, общината лесно може да реши проблема с глоби, подайте жалба