Полицаи задържаха 13 афганистанци на "Тракия"

Били натъпкани в БМВ, задържан е и шофьорът
18 авг 2016 16:45, Анисия Иванова
12
Полицаи задържаха 13 афганистанци на "Тракия"
Снимка: МВР

Пазарджишки полицаи задържаха 13 чужденци на автомагистрала "Тракия“. Задържан е и шофьорът, превозвал ги с автомобил към София, съобщиха от МВР.

Днес преди обед колегите им от пловдивската полиция подали сигнал за засечен лек автомобил, преминал по "Тракия” в посока към София.

Екипи на сектор "Пътна полиция” в Пазарджик незабавно предприели организация за спирането му. В района на 86-ти километър полицаите подали сигнал със стоп-палка на водача на лек автомобил БМВ, но той не се подчинил и продължил по пътя.

След кратко преследване, в района на 79-ти километър, немската кола била спряна. Оказало се, че в БМВ-то пътуват 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години, които са били без документи за самоличност.

Идентифицирали са като граждани на Афганистан. На място е задържан и шофьорът - 34-годишен от русенското село Тръстеник. Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда.

Чужденците са предадени на служители от група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик. Те ще бъдат транспортирани към Домове за временно настаняване на чужденци. Спрямо шофьора е образувано полицейско производство.            
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: МВРафганистанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Селяни, когато Боко казва по 200 на ден, разбирайте по 2000 през ноща. Агент Граничар, МВР!!!
8
0
 
5
 
! Отговори
Jon преди 7 години
Ясно е че, трябват много по-сурови наказания за каналджиите.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно че колата е била комби но все пак съм изключително любопитен да разбера как ги е наредил вътре. Единствения възможен вариант е като талпи хоризонтално при спуснати задни седалки. А може и един наръч емигранти да е вързал на багажника на покрива.
6
0
 
15
 
! Отговори
закон преди 7 години
Какво се чудят управляващите. Да се приеме закон: Хванат от органите на реда да прекарва с МПС нелегално мигранти, същото се отнема в полза на държавата.Мераклийте ще намалеят значително.
5
0
 
17
 
! Отговори
замислен преди 7 години
Добре де, непрекъснато пишат за задържани по дузина в леки коли ?!Абе толкова ли са хърбави тия, че се съборат по толкоз? Ние с баджанака като седнем в неговото бмв остава място най-много за две козички.А неговото е 5-ца!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БМВ 13 човека ))))) Абе ако беше рейса 72 , сигурно щеше да хаванат 1000 човека ..
3
0
 
16
 
! Отговори
хах преди 7 години
Задържаха 13, другите 187 ги изтърваха ;) Нали институциите казаха, че по 200 на ден влизали ;) Някой да не си помисли, че въпреки всички пари, които хвърлихме държавата ни е разграден двор ? Всеки си влиза и си излиза, както си иска.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що му прецакахте бизнеса на читака?
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма вече бежанци, миграни.. всичко дето влиза в страната е афганистани. А трафикани ко шъ *** праят?