Всички следи сочат: Палежът в Пловдив – умишлен!

Хората в града се организират за протест пред изпепелените сгради
Обновена: 21 авг 2016 12:21 | 21 авг 2016 12:15,
118
 Всички следи сочат: Палежът в Пловдив – умишлен!
Снимка: Dnes.bg

Всички следи от пожара в тютюневи складове в Пловдив водят до версията за умишлен палеж.

Това сочат първоначалните наблюдения след изгасването на огън, потвърди говорителят на Пожарната в Пловдив Цвятко Дешев. Версията се подкрепя и от силната миризма на нафта и синия пламък, забелязан от пожарникарите.

Културният министър Вежди Рашидов вече разпореди проверка на слуая, а прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен засега извършител.

В Община Пловдив тази сутрин беше сформиран кризисен щаб.

Още по темата
“Беше взето решение да се затворят 4 улици за преминаване, за да се осигури безопасността на гражданите.”, обясниха от администрацията.

Екипите на пожарната остават на мястото.

Междувременно стана ясно, че хора се организират в социалните мрежи на спонтанен протест под формата на флашмоб. Пловдивчани ще изразят позицията си като поставят цветя пред рухналите сгради.

Късно снощи пожарът в Тютюневия град в Пловдив се разрасна. Цяла нощ екипи на пожарната се бореха с огнената стихия. Малко преди полунощ четвъртият поред запален склад рухна.

Четири сгради, паметници на културата са напълно унищожени. Огнището продължава да тлее.

Снощи, когато пламъците обхванаха цялата четвърта сграда, в небето се издигаха огнени сажди, които след това падаха на земята. Заради създалата се опасност за пешеходци и шофьори, периметърът на безопасност беше увеличен.

В района се чуваше пукане и пропадане на етажи. Бяха евакуирани и хората, които живеят в къщи в района около горящия склад.

Жителите на квартала споделиха, че се страхуват имотите им да не попаднат в обсега на пламъците. Целият наличен състав на пожарната беше мобилизиран.

И според хората в района пожарът е умишлен и предварително планиран, за да се разчисти апетитният терен за строеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастка идилия и визия за Културна столица на Европа 2019!Да са ни честити 25 г. демокрация!
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подигравка с обществото, подигравка с общината, подигравка с "държавата", подигравка с Бойко Борисов..... - местните дерибеи и велможи си правят каквото искат....
95
0
 
7
 
! Отговори
НРБ преди 7 години
Няма ли в Пловдив някоя организация или будни хора да инициализират да се издигне плоча с надпис."Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!" Цитат от романа "Тютюн" на Димитър ДимовНа мястото на изгорелия склад.
94
0
 
8
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Супер селяния, и писаниците по вестниците са същата селяния. Нищо не може вече да се направи - съд, прокуратура, вързани са с подпалвача. И паметниците на културата нямат значение, култура не остана. За чалгата няма нужда от паметници.
93
0
 
5
 
! Отговори
ЕЕЕЙ ПРОКУРАТУРАТА преди 7 години
как на Тотев същата фирма ГБС която строй и хотела му и къщата и вилата ,построи и най- големия обект в Пловдив спортната зала и е под изпълнител на фонтаните,как хотела му е построен с 3 милиона а е доста огромен да не говорим какво е оборудването вътре ,а спортната зала 64милиона или детските градини който построи Тотев струват по 5 милиона,а хотела му който е 15пъти по голям 3мил.,нещо не ми се вързва.Та как фонтана струва 12мил.,колелото на водната палата 1,4мил.,зоопарка 4,6мил.детска площадка 500 000,футболно игрище1,8мил.,стадион 185мил.и т.н. личните му са безумно евтини а общинските б
92
8
 
1
 
! Отговори
Аууу...кво нещастие преди 7 години
....И КВО ПРАЙМ СЯ.....???!!!!КОЙ СЕГА ШЕ НАПИШЕ НОВИЯ РОМАН "ТЮТЮН".......БЕЗ ДА ИМА СКЛАДОВЕ У ПЛОВДИВ !???ПАРТИЯТА БКП , ОСТАВА БЕЗ ИСТОРИЯ ЕЙ.....УЖАС!!!!
91
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз чак от другия край на България разбрах, че е умишлен.
90
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нашите бизнесмени и политици са същите като ИД,само че не служат на аллах а на парите и алчността си и в тяхно име са готови всичко да унищожат за да бъдат още по-богати,това са пропаднали морално хора с липса на душа
89
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали всички вие осъзнавате колко жалко и гротескно е всичко това. Тази случка е еманация, на това което се случва с България. Сгради - архитектурни шедьоври, оцелели във времето - пример за разцвета и най- силните години в историята ни - ИСТОРИЯ.Поругани от някой *** със старо беемве, вкарано от Италия, подтикнат от единствената му самоцел - да впечатли * - с някоя далавера. За да му направи чакия на Сл. бряг и да си родят дебилни деца. ИДИЛИЯ, ДАМИ И ГОСПОДА - ИДИЛИЯ
88
0
 
12
 
! Отговори
anon преди 7 години
сега да се намеси държавата и там да се построи един парк. да видиме чий сметки ще се объркат. и като заквичи лакомо някоя бизнес ***- да се подведе под отговорност за палежа. е
87
0
 
16
 
! Отговори
Изненада преди 7 години
Каква изненада! Никой не би се досетил.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Палежът в Пловдив умишлен!"Правилно!Така се обосновава нуждата от още пожарникари!Повече престъпления- още полиция!Нарастнала военна опасност- повече армия!Нямало достатъчно демокрация- повече партии!Нямало достатъчно пари- повече банки!Имало безработица- повече бюрокрация!Пазарна икономика,другаре!
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е, тези складове са исторически паметници и затова няма как да си съборят, за да застроят накоя кооперацийка ;) Пара да става. Драсваш клечката - айде след година, две, всички забравили и така. Колелото се върти, българина се чеше зад ушите - *** като ***.
84
0
 
1
 
! Отговори
pet leva преди 7 години
До валдесima mnogo svobodni grobove...sirech nepoddargeni na siromasi kadeto moge da se pogrebe nepoznat
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Д пое отговорност за палежа...
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ действа, а не спи
81
0
 
1
 
! Отговори
maina преди 7 години
kak se slychi tova ne e vazmogno.gospadi
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно много липсите ще да са имали, продажби без документ. Инценират пожар, а то си е палежи на празни складове..
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са си признали приходите от продажба на тютюневи изделия.
78
2
 
11
 
! Отговори
Niki преди 7 години
Гарантирано видими резултати от ГЕРБ