За 2 г.: Ало апашите във Варненско "заработили" 1 млн. лева

Има нов вид измама – заплашват хората с агресия
8 дек 2016 22:17,
17
За 2 г.: Ало апашите във Варненско "заработили" 1 млн. лева
Снимка: Getty Images

Над 1 милион лева са щетите от телефонни измами от 2015 година досега във Варна, съобщиха от полицията.

Телефонните измами са средно по 150-200 годишно и от 2014 година отбелязват ръст.

Началникът на сектор "Криминална полиция" старши инспектор Живко Костадинов в Трето управление на полицията в морската столица съобщи, че има нов вид измама по телефона, придружена с агресия и заплахи към хората.

"Обажда се някакъв глас и започва да заплашва хората, да ги обижда. Казва, че знае къде живеят, адресите и едва ли не всеки момент ще нахлуят в апартамента. Заплашват, че ще измъчват хората, техните близки, роднини, докато не им предоставят парите си", обясни Костадинов пред БНР.

Следва ново позвъняване. Спокоен и интелигентен глас обяснява, че е полковник от полицията, който е по следите на телефонните измамници, които преди малко са се обадили на възрастния човек. За да бъдат заловени и наказани, е необходимо да предоставят всичките налични пари.

"По този начин летят торбички и пликове от балконите на Варна", допълни старши инспектор Живко Костадинов .

Последната телефонна измама е свързана със 78-годишен мъж от квартал "Аспарухово", който е изтеглил 5 000 лева, за да ги предаде на измамниците, но бързата реакция на таксиметров шофьор и на полицията е предотвратила престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Имаше и случай, при който бабата се самоуби. Обеси се, след като разбра, че с измама са я накарали да даде парите, спечелени от сина й в чужбина. Той се беше върнал няколко дена преди да измамят майка му, издебвайки момент, когато тя е била сама вкъщи.После не знам дали хванаха някого, но парите бяха много.Но си мисля, дали наистина се е самоубила или мошениците са я довършили, за да не ги разпознае впоследствие.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедни, бедни са пенсионерите.Няма какво да ядат.
11
0
 
2
 
! Отговори
тв преди 7 години
До Анонименами,не им давайте парите!И стига сте винили държава,полиция и др.Не им давайте пари!Това са прости и неграмотни хора,НО ХИТРИ И НАДУШИЛИ БЕЗМОЗЪЧИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.
10
0
 
2
 
! Отговори
MAD преди 7 години
А заловен имали Няма нали
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали затова ми искате лична карта за предплатена бе. И какво за нищо.
8
0
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Сакам да попитм другарите политици и милиционери : Как при тая цифровизация на телефоните има скрити номера ?!!!! Те там е номеро ,да знаете !
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия измамници на бесилото за назидание
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия измами да се третират като опит за убийство.Просто еБабите вдигат кръвно. Правят инсулт и умират след такива "разговори"
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При мен звъняха и ми викат дядооо (на 28 съм ) отвръщам Гоче ти ли си. Беше жена и ми вика да :Д аз и викам абе георги от кога имаш женски глас бе дядо и затвори.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постоянно звънят и у нас. То не бяха фалшиви полицаи, то не бяха рев и циркове... аман вече.Полицията работи в комбина с измамниците! ЕЛЕМЕНТАРНО е да ги спрът, защото хората дават физически пари.Назначава се следене на мулето НА КОГО ПРЕДАВА ПАРИТЕ, дискретно 24 часа наблюдение. Пълно следене на телефонни и други контакти.След това продължават да нищят веригата! И така докато не разплетът схемата и съберът достатъчно доказателства за УСПЕШНО дело.Всичко друго са оправдания и корупция!!
3
0
 
5
 
! Отговори
v преди 7 години
A аз казвах, че ще извикам полицията. Навремето с рев и лъжлива катастрофа стреснаха покойната ми баба. Аз я успокоих и и казах, че ще звъннем на роднините. Няколко пътисасе обаждали след това и после спряха, явно разбраха,че не става номера.
2
0
 
21
 
! Отговори
Ноухау преди 7 години
Преди време споделих какво казвам на телефонни измамници, които се преструват, че плачат. Припомням, че ги питам: "Защо плачеш? За х/й, за бой или за пандиз?"Сега ви информирам какво казвам на онези,които се правят на полицаи или на бабаити.Изслушвам ги спокойно,без да ги прекъсвам. Накрая те питат: "Ало, разбра ли ме?" Отговарям "Да, разбрах. Сега слушай внимателно!" Той пита:"Какво?" Отговарям му: "Хвани слушалката по-здраво и си я заври знаеш къде", после затварям телефона. Повече не звънят
1
0
 
22
 
! Отговори
ined преди 7 години
Цяло Игнатиево се изхранва от кражби и ало измами, а полицията си взема процента и си затваря очите.