Оставка под натиск: Кой поиска поста на Георги Костов?

Той подал жалба в прокуратурата, описал всичко
Обновена: 23 фев 2017 09:53 | 23 фев 2017 09:51,
61
Оставка под натиск: Кой поиска поста на Георги Костов?
Снимка: БТА, архив

Вчера президентът Румен Радев освободи главния секретар на МВР Георги Костов с указ, след като служебното правителство предложи той да бъде отстранен. Самият той заяви, че срещу него е упражнен натиск.

Пред Bulgaria ON AIR отстраненият главен секретар на МВР Георги Костов обяви, че миналата сряда е бил повикан от вътрешния министър и в прав текст му е казал да подаде оставката си.

Още по темата

"Каза да подам оставка по собствено желание, защото към мен нямало политическо доверие. Директно отговорих, че не мога да подавам оставка по такива причини. Узунов ми каза в прав текст, че ако не подам оставка ще стартира процедура по отстраняването ми и ще ме дискредитират“, допълни той.

В пряко включване по телефона в студиото на "България сутрин" Костов каза: "Едва след като излязох от кабинета му, на 36-тата минута подадох сигнал в прокуратурата, както смятам, че трябва да направи всеки човек, подложен на натиск. В тази жалба съм описал всичко подробно".

Той посочи, че квалификациите дали е упражняван натиск към него оставя да преценят от прокуратурата.

"В 12:00, след като вече бях подал сигнала в прокуратурата по телефона ми се обади секретарката на господин Герджиков - това е факт, хронологията се пази. Разговорът с премиера  продължи не повече от 50 секунди. Той директно ми заяви: Няма политическо доверие във вас, очаквам оставката ви!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
15
 
! Отговори
пп преди 7 години
Защо ги освобождават, а не ги задържат? Шайката на сикаджията са ОПГ и се хвалят с това.
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарантирано от Радев и Нинова
24
9
 
30
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
ПИТАМ КОЙ ГО ПОСТАВИ НА ТОЯ ПОСТ ТОЯ СЕЛЯНИН А НЕ КОЙ МУ ПОИСКА ОСТАВКАТА!
23
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когато гербавите махнаха или принудиха да се махнат всички кадърни и опитни хора от МВР мълчахме, защото ни беше страх. Хайде сега некадърниците на полето
22
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек си мисли, че е несменяем, незаменим, без него ще настъпи хаос???????? За всички е очевадно, че не става. Вместо той и други около него да си посипят главата с пепел, заради това което сътвориха в мвр, те седнали да ни обясняват колко са можещи и как земята ще спре да се върти. Това е най-слабият гл. секретар в историята и някои седнали да го защитават. После ще се чудят, защо са изгубили изборите. Пожелавам им все така да подкрепят "незаменими" хора.
21
11
 
26
 
! Отговори
до симпатизант преди 7 години
Абе,герберска чутуро,ти ще излезеш по-*** и от Боко.Ама такива сте вие герберасите.От тоя вече бивш главен секретар и *** за зеле не става.А колкото до социоложката Бъчварова,дето беше виждала полицай само по телевизията,питай Господин Мутра защо я прати в девета глуха в листата.И се моли да не почне ново разследване на аферата Хитрино,че тогава ще видите вие гербаджиите кон боб яде ли.
20
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво се чудите, Бат Боце си го беше подбрал по свой образ и подобие.
19
31
 
19
 
! Отговори
симпатизант преди 7 години
Мръсни комунисти!Изгонихте най-кадърния от МВР, руски ***!След г-н Борисов това е втория най-качествен главен комисар, който е заемал този пост!Явно професионалистите като г-жа Бъчварова и Георги Костов ви пречат с нещо, нали?ГЕРБ ще се върне на власт и ще върне тези хора на местата им, където трябва и да бъдат!
18
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушах го тази сутрин дрОгаря секретар. Мъка, мъкаааа, брат, докато намери някоя и друга дума. Как е управлявал МВРто се разбира. А в комбинация с Бъчи, просто къртиха мивки. Бъчи, пълен профан, Златният пълен оли--френ. Какво ли са си мислели редовите полицаи при контакти с тях е ясно. Толкова ниско МВР никога не е падало. Хората в малките села и градове бяха изоставени да бъдат бити и убивани. Да се маха този наглец! Ако се запъне в кабинета да го изкарат с шутове. МВР има нужда от умни хора.
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се сърди на Костов, той измисли екипността и така подмениха навсякъде със свои хора. До ден днешен е така, никой не гледа качествата и образованието, а кой на кого е. Както те са сменили предишния, така сега го сменят и него. Калинките обаче хич не искат да освобождават постовете си.
16
3
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Кой,кой ??? ,,Винпром ,, ,кой !!!
15
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на снимка да видиш този Ентелектуалец Костов, му удари една плюнка. С право ги изритват, що плаче? И кво като е уведомил прикуратурата, да не го върнат? Баси селяка! Те му викат нидей ела, той пак ела. Нямаш личест бе ***? И как ще стоиш, като премиера те уволнява!!! Сладка му беше властчицата, пийка-хапка, водка, Мерцедеса и секретарката, ехаа, живот. Е, свърши убавото. Сега Боце да го сложи портиер на централата, да отваря вратите, за друго не става. Ако не го забрави, де.
14
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***,нагъл,агресивен НЕКАДЪРНИК! Типичен представител на Герб!
13
5
 
30
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Браво!За 36 мин. той не може едно сложносъставно изречение да състави.Нека сподели опита при "спечелените"месни избори и използването на МВР .
12
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки свестен човек, разбирайки че е нежелан си взима шапката и си тръгва с ДОСТОЙНСТВО, а не оставя впечатлението че едва се е докопал до пост, който няма да пусне. Всички други доводи са ........Господина два пъти съм засичала на ТВ екран.....две думи не може да произнесе. Това стига....
11
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде да не се оплаква. Мръсен Гербаджия.
10
17
 
15
 
! Отговори
Циник до 13 преди 7 години
...мда....БСП няма да се задоволи само с 10 кожи - ЩЕ ТЕ ОГЛОЗГАТ ДО БЯЛ КОКЪЛ!
9
15
 
15
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Д. Горчева: БСП никога не е била българска партияИстината е, че БКП или както там се нарича в съответния исторически момент, не е спирала войната срещу собствения си народ, защото никога не е имала подкрепата му и се е докопвала до властта единствено чрез насилие, манипулации и измами, казва за Фрогнюз журналистката.п.с. потърсете в гугъл името на статията за да я прочетете цялата.
8
16
 
15
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
"БСП никога не е била българска партия"Всичко това говори за едно неспирно национално предателство, започнало още с болшевизирането на партията преди сто години. С други думи: БКП никога не е била българска партия, а просто клон на болшевишката партия в Русия. Не, това не са български политици, те не служат на България. И тъкмо затова младите българи трябва да са наясно какво представляват тези хора, на кого служат и чии интереси прокарват в България, заключава проф. Келбечева.
7
26
 
16
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Безпартийният (безпринципен) комунист Радев е запретнал ръкави - да помага на "партията"...все и за него ще падне кокъл от софрата на червената седесарка Нинова!Отвратителен хамелеонИ