Мълчанието забавило следствието за убийството на Георги

Получени били над 1500 сигнала, били щателно проверени
Обновена: 4 мар 2017 11:28 | 4 мар 2017 11:05,
19
Мълчанието забавило следствието за убийството на Георги
Снимка: архив Булфото

Нашата задача беше да съберем достатъчно доказателства, за да може прокуратурата да привлече като обвиняем Йоан Матев. Това обяви директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Матев беше задържан и обвинен за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина преди две години.

"Мълчанието забави разследването, получавахме много сигнали първите шест месеца – над 1500, всеки сигнал трябваше да се провери", каза още директорът на СДВР.

Още по темата

"Получавахме изключително много сигнали, особено в първите 6 месеца след извършване на убийството, за лица, които приличат или са разпознати. Всеки един от тези сигнали трябваше да се провери до последната възможност лицето да отпадне като намиращо се на видеозаписа", обясни Маринов пред bTV.

Матев е бил разпознат преди година и оттогава до задържането е бил наблюдаван.

За разкриването му са помогнали негови съученици, които са споделили с близките си. Имената им ще бъдат запазени в тайна.

"Сигналите бяха с различна цел включително и личното злепоставяне между ученици, за да насочат полицията към тях", коментира Младен Маринов.

"Това, което ни помогна са разговорите, които е водил Георги непосредствено преди да бъде намушкан и обаждането на приятелката му след като е бил намушкан", поясни той и допълни, че разговорите са показали, че събитието е случайно и не е извършено от човек, който предварително е обмислял действията си.

"Той не е предвидил нещата, които могат да го издадат като например движенията му, мобилния телефон, видеокамерите в района", коментира Младен Маринов. "Ако незабавно бяхме пристъпили към задържане нямаше да имаме такъв успех", каза още той.

За директорката на училището, в което е учил Йоан Матев, все още не са събрани достатъчно данни, че тя умишлено го е прикривала, уточни Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
какво мълчание,бе,защо не проверихте шахтата,да не се изцапате ли бе,и сега гузно се оправдавате.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарван гарвану око не вади. (народна поговорка)
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи 1 г. наблюдаван, еднократно престъпление а не следене с цел разкриване на цяла мрежа от събития.
12
0
 
7
 
! Отговори
66 преди 7 години
Мотивровката на Маринов е неубедителна,но по-важното е този убиец да получи заслуженото!
11
1
 
11
 
! Отговори
Някой преди 7 години
... докато един ден голямото шефче го уволниха и познайте кой си замина малко по-късно същият ден - моят началник. Та същото и тук, кого махнаха ден преди да сгащат пишлемето?
10
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Този е бил доста нагъл и с големи връзки, след като е убил и на всичкото отгоре се е похвалил за това преди години, но въпреки това е решил да си седи в България. А можеше да изчезне в Сърбия или пък при братя Галеви. Никой не може да ме убеди, че не е имало чадър върху него. *** пример - навремето имах началник (мениджър ниско ниво), който въртеше далавери с един от големите шефчета в компанията в която работех. Правеше си каквото поиска и никой не му търсеше сметка докато един хубав ден...
9
0
 
10
 
! Отговори
сфидетел преди 7 години
две патрулки, прокурор и двама нотариуси лично са присъствали на мястото , по времето на случката. От тогава до задържането са го следили за да се уверят, че има достатъчно доказателства
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za poreden put korupciya navsyakude.Mediite,ako sa blagorazumni da se porovyat povechko v jivota na ubieca i shte vidim che ne e sluchaen tozi bokl..uk.Teoriayata za glezenite sinkovci ostavat neosudeni e vyarna v BG..uviNo dobre che ima Gospod,koito spravedlivo shte sudi ubiicite!!!!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Цецо цървула хората...
6
2
 
34
 
! Отговори
nina преди 7 години
Хора,вие сте много интересни...онази акушерка-садистка,дето преби бебето и циала България я видя на записа-още не е осъдена,делото се точи вече 2 години,а адвокатът й я изкарва света вода ненапита.Сега пък защо полицията е чакала 1 година-защото "ние ги хващаме,а те ги пускат" си важи в тази държава.Оставете следствието да си свърши работата.Този трябва да отговаря за деянието си,не като непълнолетен.
5
3
 
63
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
До АнонименЕ не ти ли стана ясно какво се е случило!? Смени се правителствтото и веднага го намериха убиеца. Явно семейството на убиеца е имал яки връзки с ГЕРБ и полицията, защото докато ГЕРБ беше на власт са го прикривали. Нали и бащата на убиеца се оказа, че бил полицай с 1000 лева заплата, но карал и сменял скъпи коли като носни кърпички. А синчетата му учили в частно училище където таксите са по 7000 лева на срок само за едното дете.
4
8
 
26
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ако пък знаете какво искате, като ги задържи полицията и ги пусне съда длед три дни, ревете, като си изпипват работата, бавно било, хващайте пи ефна мотика и на полето, мрънкащи д е бе ло серци...а директорката да го отнесе и тя след като рено мето на частното даскало и е по важно
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати полицията, егати населението дето сме. Всички знаят, ама го прикривали, даже и полицията го знаели, *** го наблюдавали. Явно се е случило нещо, дето не знаем, щото можеше да го наблюдават още 20-30 години
2
7
 
58
 
! Отговори
Дърт комунист преди 7 години
Половин София знаела кой е убиеца почти две години подред, само полицията не знаела и последна научила... И сега почват да ни обясняват колко много работа свършили и какви големи професионалисти били... Смях!!!!!
1
2
 
34
 
! Отговори
да бе да преди 7 години
Вервам ви.