Зад изчезването на професора: Рапанджийската мафия?

Паралелно разследване: Липсата на Пейчев свързана с работата му
30
Зад изчезването на професора: Рапанджийската мафия?
Снимка: Информационна агенция "Черно море"

Паралелно разследване проучва дали зад изчезването на бившия шеф на Института по Океанология към БАН проф. Веселин Пейчев не стои рапанджийската мафия. То се прави от Сдружението на превозвачите.

"Проф. Пейчев участва в много организации. Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност", каза председателят на сдружението Максим Петков пред Нова тв.

Още по темата

Освен че проучва дали в изчезването на професора не е замесена така наречената "рапанджийска мафия", сдружението проверява и дали то не е свързано с подводната археология. Според Петков това не е изключено.

Вече шести ден от варненския професор няма и следа. За последно той е бил видян на спирка в морската столица, където трябвало да хване автобус за кв. "Виница". Професорът трябвало да отиде на гости на дъщеря си, която живее там.

Преди това Пейчев и негов приятел, проф. Димитров, пътували с автобус от кв. "Аспарухово". Разделили се пред т.нар. "Червен площад". Телефонът на професора давал свободно до неделя вечерта.

Веселин Пейчев 13 месеца беше временно изпълняващ длъжността директор на Института по океанология, а неговата тясна специалност е "Морска геология и археология".

По време на управлението на проф. Пейчев на Института по океанология, той успява да издейства от държавата над 1 млн. лв. за научноизследователска дейност на кораба "Академик".

Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на Института и той беше спечелен от друг човек. Новият ръководител спря обществената поръчка.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 2008г "случайно" цял спален вагон се запали и почти разтопи от пердето и луминесцентната лампа в купето и в резултат Трети март бе почетен с много жертви ,в това число и един друг професор-археолог...Колко му е и друг професор да е "съпътстващо" изчезнал също по "случайни" причини...Така е,демокрация сме,пазарна икономика- конкурента трябва да бъде унищожен преди той да те ликвидира!
26
1
 
3
 
! Отговори
фортекс преди 1 година
Май има нефтец в нашия шелф...
25
0
 
2
 
! Отговори
С преди 1 година
Ами намерил е имане и сега си пие коктейлите с две девойки на плажа.(а дано ама надали) Да се обяви за общодържавно издирване!
24
0
 
5
 
! Отговори
Оптимист преди 1 година
Да се надяваме, че е жив.
Дано го намерят.
23
0
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Дано професора да се прибере жив и здрав, но ме съмнява...а и откуп не е поискан, което предсказва зловещ завършек. Нищо 4удно да са го облекли в циментова пижама и да са го сложили да наня в основите на някой строеж....ако е така, никой никога пове4е няма да го види. Или са го пратили при рибите с някой батал на шията или в чувал. Дано да не е така, но като знам мафията в абсурдистана как действа...за пари и майките си ще затрият.
22
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Присъединявам се към твоя апел и спрямо професора,
и спрямо българските учени,
но дебело подчертавам, че
понятията "учен" и "назначен на научна длъжност" не са синоними!
21
1
 
1
 
! Отговори
варненец преди 1 година
До обща култура!

Абе глей си работата бе , червения площад и точка ! Щом ти му викаш съединение ,значи не си варненец
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано сте жив и здрав, професоре!Молим се за Вас! Почти всички български учени са герои на инат. Ей така, за да за трън в зад--ника на битието, статуквото и лошите. Имат си голия принцип и голата любов към науката. Бога да Ви пази момчета и момичета!
19
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От няколко години във Варна се говори, че в този институт са разработили нещо гениално. Намерили са много прост начин да добиват ток от сероводорода в Ч. море. Това обаче е доста против интересите на една страна доставяща газ на цяла ЕС. Тоя човек един от учените работили пок това.
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо си мисля, че Тиквата стои зад това изчезване. Ах тази герберастка паплач.
17
1
 
17
 
! Отговори
ej na преди 1 година
Човекът- професор движи с градски транспорт.
Как са го издебнали? Значи редовно го прави.
Защо са го свитнали? Развалил е нечия игричка.
Кога ще го открият? Някой ден, когато по-голяма беля трябва да се замъгли.
Къде живеем? Правилно _АБСУРДИСТАН!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може една неделя да няма хабер за този мъж?!

Освен да е организирано от такива, които трябва да го търсят.
15
3
 
15
 
! Отговори
обща култура! преди 1 година
Във Варна този площад ВЕЧЕ 27г. се нарича СЪЕДИНЕНИЕ. Журналистите трябва да са осведомени.
А г-н Пейчев дано се завърне: защо ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ, способните и МИСЛЕЩИТЕ пречат?
14
1
 
19
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Анонимко, като чета написаното от теб си мисля, че е истинско чудо, че *** като теб може да чете и да пише. Невероятен "успех" на образователната ни система си ти. Точно ти надали си дал и един лев за наука защото носиш кеш-а по джобовете си и чорбаджията ти плаща на ръка или по някакъв друг приятен за теб начин, невидим за данъчните. Както и да е. Остани с простотията си. Без теб България щеше да е едно по-хубаво място... ама карай. Съдба.
13
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сефте научавам, че имало Институт /!/ по Океанология /!?!/ към БАН. То понеже България е на 3 океана... много полезен и смислен институт. Нямам против да се дават от моите пари за наука, нека даже много да се дават, ама нека да е за нещо реално полезно и адекватно на нуждите на нашето общество. А? Какво ще кажете, държавни и БАН-ски големци?...
12
0
 
58
 
! Отговори
хипотеза преди 1 година
Този човек сигурно е пречил на далаверите на някои крупни печалбари.
Дано да е жив и да го намерят благополучно.
11
3
 
24
 
! Отговори
Направете изводи преди 1 година
Това, което често се пише тук за БАН, се отнася за дребните наглеци.Хорица с протекция мързелуват, или се водят служители на БАН, а основно четат лекции и заплатата от БАН им е подарък, или пък нахално заставят подчинените си да разработват проект, а те само се подписват и взимат пари за него.Такива лесно биха ги разритали.
Големите безобразия са свързани с присвояването на много пари, 7-цифрени суми. Това става с много силни позиции, не изпускат кокала. Затова не успяват да закрият паразита БАН
10
10
 
34
 
! Отговори
дано !!! преди 1 година
То с тоя наплив на руснаци с BG имоти и съмнителен морал по морето-изчезването на нормалните българи тепърва започва
Дано напук на всички дето потриват ръце и за хвала на Бога да го намерят жив и здрав!
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петко Сертов!???
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен вече са го направили толостолоб. Алчносста до там води.