Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята

Лекарите в Курило премълчали какво е състоянието на Стефан Янев
121
Екссъпругата на убиеца на Виола се заключвала за цели нощи в банята
Убиецът Стефан Янев. Снимка: Булфото, архив

Благовеста Пенева, бившата съпруга на Стефан Янев, който зверски уби 29-годишната Виола, разказа пред bTV, че не е подозирала за склонността му към наркотици до 2015 г., когато в кръвта му са открити алкохол и амфетамини.
Бившите съпрузи имат щастлива връзка, до момента, в който Стефан започва да посяга на жена си.

Още по темата

Тя разказа, че се е запознала с него през 2009 г. в университета, където бил любимец на преподавателите. Имали едногодишна невероятна връзка, след което се оженили. През 2012 г. се ражда дъщеря им.

През юни 2013-а тя се изнася от къщата на родителите му, малко по-късно се развежда официално.

“В началото на юни двамата с него прекарахме една седмица в Берлин, където просто ми се наложи да прекарам една вечер, заключена в банята. Вероятно същото се е случило между него и Виола с единствената разлика, че аз в момента дишам и съм имала възможността да се заключа някъде”, през сълзи сподели Благовеста.

Бившата съпруга твърди, че именно агресията на Стефан я е накарала да се замисли дали не взима наркотични вещества.

Според нейния адвокат Георги Богданов същинските проблеми започват след окончателното приключване на делото по развода.

"Аз започнах да получавам обаждания от майката на Благовеста, от самата Благовеста и дори от сестра й с информация, че Стефан става агресивен, че отива в дома им, забива ножове. Видимо е в неадекватна кондиция, видимо е изнервен, агресивен. С него се говори, но думите не достигат до разума. Винаги, когато думите не достигат до разума, има проблем”, коментира той.

Богданов каза още, че единствено от МВР са реагирали сравнително адекватно, но според него основната институция, пряко ангажирана в конкретния случай прокуратурата, не е направила необходимото.

"Критиката ми е и към семейството, което, притеснено от това какво ще кажат хората за нас, ако това се разбере се – опитваха да крият проблемите на Стефан, неговото състояние”, разказва адвокатът.

От клиниката в Курило, в която Стефан е бил настанен впоследствие, не давали никаква информация за реалното му състояние, което адвокат Богданов определя като напълно неуместно.

"Лекуващият лекар би трябвало да ни разкаже всичко, да предупреди, че той ще става агресивен. Да обучи семейството му и хората, които живеят с него, как да реагират в случаите на тъмни моменти – да се съгласяват с него и да му угаждат на желанията или да се противопоставят. За да не се достига до крайната фаза. Може би ако това момиче Виола си беше признало за изневярата, беше се разкаяло, ако въобще е имало някаква изневяра, разбира се, може би нямаше да се достигне до този ужасяващ край”, коментира той.

Юристът призова към промяна на правния постулат, според който невменяемите се разглеждат като наказателно неотговорни лица. При наличието на някаква душевна болест, съответният човек трябва да изтърпява присъдата си в психиатрично отделение – категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Даже и да му е изневерила...този анаболен стероид, който очевидно се е изживявал за нещо средно между Вин Дизел, и Джейсън Статън не е имал правото да я убие ( по този особено жесток начин)! Явно и коментиращите , че е имал такова право са същите комплексари като него! За съжаление нещата отиват към обявяването му за луд...и парите на майка му ще му "купят удобна присъда"! Типично! А красивата жена вече гние...и никога няма да се радва на дечица! Всяка жена се стреми към материално благополучие ИНСТИНКТ
34
1
 
5
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Вижте сами изказванията на Благовеста Пенева за случилото се във фейсбук.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно да се промени закона, че психично болни или невменяеми не трябва да изтърпяват наказания!! Не стига, че са луди, ами и убийци и какво - да ги пуснат да се разхождат на свобода?!?! Това е лудост!
32
2
 
5
 
! Отговори
9 преди 6 години
Първата му жена е също красива, дори има дете от нея, но тя е успяла да се разведе. Вероятно, защото не е дала повод за ревност.
31
0
 
33
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Аз подозирам, че наркотиците са отключили нещо, което си е било там, но в нормално състояние той е можел да контролира и прикрива. Наркотиците и алкохола вадят истината за човек.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сто процента е мушнал няколко цикъла стероиди и то от най-качествените аххаха. Шматка! Зорлем се изкарват мъжкари. Няма нищо по-красиво от естествено натрупани с годините мускули от спорт, а не за два месеца напомпани с тесто. После добавят и по някоя доза и стават изтребители. Загледайте мутренските клипове на планета. Само стероидни батки се рекламират. Защо ли?!
29
2
 
1
 
! Отговори
9 преди 6 години
наистина е смешно как свързвате грозотата с парите, но аз може да съм ретро.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За дрогирания ***-доживотен затвор,малко късно,но все пак...Тези,които са знаели,какво върши,също трябва да понесат своето наказание.
27
0
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Уви парите много често погубват хората и не ги правят щастливи. Тоя ако беше от бедно семейство и да трябва да работи по цял като повечето хора и да няма време за глупости, щеше да е с по-грозна приятелка, но жива.
26
0
 
15
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До МиленЩях да се съглася с теб ако не беше отнел невинен живот. С този си акт загуби правото си да бъде сред нас. Престъплението е твърде голямо за втори шанс.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако този беше бедняк, нямаше и да чуем за него. Ама имало кой да плаща насам и натам докато се стигне до дъното и няма вече накъде.
24
0
 
6
 
! Отговори
ДЕМОН преди 6 години
Този е имал и сатанински наклонности, и със смесването на наркотици, се получава Содом и Гомор......
23
0
 
18
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Смърт за тази ***
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче е садист по природа. Търсил си е повод за да изтезава своите партньорки. Това му е доставяли физическа и духовна наслада. Садистичните му наклонности са очевидни. Но кой да види.
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ТОЗ НЕНОРМАЛНИК-УБИЕЦ ГЕРОЙ ГО ИЗКАРАХТЕ ВЕЧЕ БЕЕЕ!ЕДНА СЕДМИЦА НИ НАДУХТЕ ГЛАВИТЕ С НЕГО ВМЕСТО ДА ГО ИЗПРАВЯТ ДО СТЕНАТА..РАЗСТРЕЛ И ДО ТАМ!МНОГО ВАЖНО
20
0
 
21
 
! Отговори
mimoza преди 6 години
А аз пък се чудя как досега не намериха неговата майка за коментар??? Или си е платила където трябва...
19
8
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
По принцип,напълно си прав-има жени,които могат да те изкарат от кожата.Това са най вече тези,които си мислят,че като са ти родили 1-2дечица и вече всичко им е позволено,могат да не работят(разбирай да ти гледат децата,докато са на училище/градина),могат да се занемарят напълно,да качат 30килца,да сътворят *** в дома ти,но пък постоянно да ти мрънкат,че ти нищо не им помагаш и винаги си им длъжен за нещо,защото те милите са много заети с децата... В случая обаче този е превъртял от дрога.
18
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Еми дано да е доволен ,защото сега красивата Виола гние в гроба и изобщо не е красива вече.Да се радва на това което е направил ,добре се погрижи за нея -мъж мечта. Браво на него, супер.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко бил страшен,колко бил опасен колко им било зле с него ама като видят парите джипа а особено като разберат,че един ден може би ще наследят верига аптеки/магазини и са готови да спят пред апартамента му на изтривалката.И тв не са бедни момичета да каже човек умират от глад спасяват се от мизерията на всяк цена.
16
47
 
2
 
! Отговори
Милен преди 6 години
Стефан е един препатил човек. Затвора ще го погуби напълно. Живеем в демократично общество, в което хуманизма трябва да вема превест. Именно това ни задължава да дадем още един шанс на този млад човек. Лечебница, която да го откаже от порока му да се дрогира е достатъчна. Стефан има нужда да бъде сред нас. Да бъдем добри!