Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян

Брат му убеден, че инцидентът е опит за убийство
Обновена: 8 юли 2017 16:39 | 8 юли 2017 16:32, Петя Славова
378
Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян
Снимка: bTV

Млад мъж от Смолян е бил жестоко пребит преди два дни. Нападателите са двама - на 21 и 23 години от ромски произход и в момента са задържани от органите на реда.

Пострадалият е на 27 години - Георги Кадиев и е в много тежко състояние, бори се за живота си. Лекарите не се ангажират с информация какви са точните поражения. 

Инцидентът е станал до ученическия пансион на Строителния техникум. Георги е бил там с момиче и още няколко приятели. В един момент момичето решило да си тръгне, когато един от ромите опитал да го спъне.

Георги реагирал остро, за да защити приятелката си. Ромите избягали, но след малко се върнали въоръжени с дървени колове и започнали да бият Кадиев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил. Георги е настанен за лечение в болница "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние и с опасност за живота.

Според местни хора в града няма етническо напрежение. Те обвиняват за случилото се ромите, дошли в Смолян за обучение във фирма, която открива свой клон в Хасково.

"Бил е ударен няколко пъти с дървени колове по главата, разказва пред bTV братът на пострадалия младеж.

По думите му свадата е избухнала започнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

"Това не е побой, а опит за убийство, извършено е с огромен цинизъм. Това чувство за безнаказаност си проличава", коментира Манол Ружинов, от организацията "Родопски хайдути", в която е участвал и пребитият Кадиев.

"Родопски хайдути" организират днес протест срещу своеволията и безнаказаността.

"Като българи трябва да изразим своята гражданска позиция, не може да продължим този цигански терори да продължава. Не сме нито расисти, нито искаме да подклаждаме такива настроения, но колкото по-рано държавата се сети, че в този етнос има някакъв проблем, и той е използван от политическите партии, толкова по-добре ще можем да предотвратим бъдещите пагубни последствия за нашето общество", добави Ружинов.

"Алармираме и община Смолян и властите – да вземат конкретни решения, защото на нас ни омръзна тези хора винаги да бъдат онеправдани и в позиция на крайно нуждаещи се", каза още Ружинов.

Майката на пребитото момче познава нападателите му, дори самата тя ги е обучавала в смолянската фирма, в която те смятали да започнат работа.

По думите на Мария Камбурова двамата младежи, които дошли в Смолян от Хасково, са били сприхави и склонни към агресия и по това силно се отличавали от местните роми.

„Не знам това правителство какво смята… Някакво наказание, тези хора да се накажат”, призова Мария.

Георги Кадиев остава в изключително тежко състояние в клиниката по неврохирургия на пловдивската университетска болница. Той е с фрактури на черепа и черепната база, получени след удари с кол по главата.

От полицията в Смолян уточниха, че инцидентът е криминален и не е на етническа основа.

Двамата нападатели вече са с повдигнати обвинения –за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

За тези деяния те може да получат наказание до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РибаряОсвен въдица, набави си и нещо, дето гърми.Така сам ще очертаеш територия, където май//мун да не смее да стъпи.
242
1
 
15
 
! Отговори
Рибаря преди 6 години
Да направим една карта къде в България може да се разхождат българите .Защото като ходя за риба не искам да ми пръснат черепа заради някви въдици отот 2000 лева . Моля лично Бойко Борисов да ми я начертае къде по Дунав и Марица няма да *** нападнат *** които не винаги са черни има и със сини очи и руси .Понеже баба му е е била на магистрала със синиоки тираджии .Подчертавам имам рибарски билет и си плащам данъците на апартамента редовно .Искам спокоиствие по реките и балканите в тая ...
241
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 286Лилавите и сега са въоръжени. Всеки от тях се е оборудвал, с каквото е успял.Ние просто трябва да си купим ефективни пособия, знаеш какви.
240
0
 
10
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
Всяко посегателство,кражба,побой (без значение етноса)е престъпление,cпор няма.голямо престъпление е когато се разбие икономиката на бг за задоволяване собстената лакомия и чужди интереси,престъпно е да изгониш собствения си народ под предлог,че.....престъпление е създаване на етниески партии ,затриване на образованието ,престъпление извършвано през годините-ТОВА СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД!
239
0
 
12
 
! Отговори
До пенчо преди 6 години
Дивотиите в Батак са вършени от помаци и от ***-мюсюлмани. Нито един турчин не е участвал в клането, това е исторически факт.На "шведите" няма да се дадем. В момента те си "постилат" за неща, които ще им се случат, неминуемо е. Лошото е, че скинари нападат по улиците всеки от този етнос и така се случва да пострадат и хора, които нямат грехове.Във всеки град и село трябва да се държи сметка кои от *** създават проблеми и да се взимат мерки спрямо тях. Сами ще се справяме, то се видя.
238
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаНа пръв поглед си прав но не забравяй, че примитивите също ще се въоръжат и може те да стрелят първи. Ние имаме държава и ней на работа е да накара мизерниците да станат хора. лошото е, че световния елин не иска да има силни държави и ги унищожава по един и същи начин, чрез такива *** като ***. Нашите пишман политици са като бити кучета покорни и сервилни, нищо няма да направят. Ще ни гледат как умираме като нация и накрая ще се чупят с парите си.
237
1
 
23
 
! Отговори
Територия ГЕРБ преди 6 години
Криминален бил проблема ????То всяко убийство е криминално господа но има напрежение .Младежа е защитил приятелката си от изнасилване и затова ще умре със пръснат череп .Ако остане жив ще е инвалид или паралезиран защото е казал на ромит че са *** илициггании .Бог да пази българите !Амин !Те погребаха България . Капитан Петко Войвода
236
3
 
12
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил.----------А, един форумен колега, след протестите в Асеновград твърдеше, че българите се "пробуждат"!!!!!На което му отговорих, че нашето пробуждане винаги е било предхождано едва, след като някой се реши да ни освободи от поредния "поробител"!Само че този път, желащи да ни освободят - Няма!!!Неблагодарен народ излязохме....
235
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенчоВтори Батак?Има известна вероятност това да се случи, но на тях.Яд ме е, защото после ще ни наложат санкции и пак ние ще плащаме, но поне онези, които оцелеят, ще се изнесат от България и няма да помислят отново да се връщат тук, за да лентяйстват за наша сметка.
234
0
 
9
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
И кво - освободихме се от руснаците да може сега роми и турци да ни убиват по улиците а полицията да не смее да ги застреля.Да ти оплождам и демокрацията и простотията.
233
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПенчоТурците си работят.За другите е нужна мярката принудителен труд. Като видят дебелия край на тоягата, сами ще се изселят да търсят другаде живот на социални помощи.
232
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 201 преди 6 години
По други сайтове са сложили големи, ясни снимки на двете човекоподобия.
231
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специалните ни служби да вземат да разберат кой им плаща на тези ц-иганета да правят такива провокации. Доста едновременно и организирано изглежда, а и майсторско, едно такова х-ибридно...
230
0
 
10
 
! Отговори
Отворете другите преди 6 години
новинарски сайтове.Последната "гореща" новина е от Бяла - пребили младеж, защото не им дал цигара.Изводът?Досега се търсеха патлаци "Макаров" на черния пазар. Време е да търсим АК 47.Ако един-двама използват такова пособие, ще ги арестуват и съдят. Но ако в рамките на няколко дена затрещят на няколко хиляди места в България, по повод безобразията на едни и същи същества, тогава управляващите друга песен ще запеят!
229
0
 
8
 
! Отговори
До Пенчо преди 6 години
Наблизо нямало ли е полицай?Трябвало е да снимат съществото,което е "банкоматче" за семейството си и да пуснат клип в мрежата, та да се види как се "отблагодарява" онзи етнос за това, че има българска държава,която ги хрантути.Ако България и днес беше турска провинция, за "шведите" бонуси и дундуркане нямаше да има.В днешна Турция дори не се знае какъв е точният брой на ромите - отворете в Гугъл и ще видите, пише "от ... до" за броя им.Значи, нито помощи им дават,нито ги считат за хомо сапиенс
228
0
 
12
 
! Отговори
До БЪЛГАРИН преди 6 години
В Испания gitanos (хитанос) не роми или подобни глупости. Така ги наричат всички. Медиите и те самите. Знаеш ли тук с какво се занимават? Дроги, кражби, пазари, не учат, не работят итн. Това значи че гена им е такъв. Където и да са по света.
227
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей това ромите са големи ц'игани
226
0
 
14
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Един питаше защо властта мълчи!?Защото са п..ки !!!
225
0
 
8
 
! Отговори
ЦИ ГА НИ преди 6 години
Роми се казват само в ГЕРБЕРИСТАН с главен *** БОЙКО БОРИСОВ РОМСКИ !В Германия са си циииганииии от както Хитлер ги е правил *** *** .
224
0
 
12
 
! Отговори
стоев преди 6 години
ето това сме българите-стоим и гледаме сеир. ако беше обратно щяха да ги смелят. затова много правилно изчезваме като етнос.