Детето от Стрелча в клипче: Мамо, тате... ще се застрелям!

Направило е видеозаписите часове преди фаталния изстрел
Обновена: 6 сеп 2017 10:10 | 6 сеп 2017 09:58, Камелия Цветанова
85

11-годишното момче, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Категорично се отхвърля версията за случаен инцидент.

Още по темата

Арнаудова обясни, че са открити видеофайлове в телефона на детето, които сочат, че инцидентът е бил планирано самоубийство.

По нейни думи на въпросните видеа момчето е записало послания към родителите си.

Видеозаписите сочат за това, че то е решило да сложи край на живота си.

Те са били записани няколко часа преди фаталния изстрел. Арнаудова добави, че случаят поставя много въпроси, по които разследващите работят.

Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и как се е добрало до оръжието.

"В огледа е установено, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено положение, но вратичката е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка", каза тя.

Утре за Стрелча заминават психолози, които да помогнат за разкриване на мотивите детето да сложи край на живота си и да разговарят с негови близки и приятели.

Според адвоката Людмил Ангелов контролът над оръжията в България е изключително труден, тъй като КОС – Контрол на общоопасните средства – няма достатъчно човешки ресурс, за да окаже качествен контрол върху носенето, използването и съхраняването на всички оръжия в страната.

"Ако притежателят на оръжие или боеприпаси не е съвестен, то законът се обезсмисля", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
13
 
! Отговори
Силвия преди 6 години
Не говорете за тормоз от страна на родителите на момчето, защото в действителност са едни прекрасни хора, които се грижеха изключително добре за детето. Моля ви, като не знаете за какво става въпрос не се изказвайте неподготвени. Надяваме се да се установи причината каква е, защото ние в Стрелча не можем лесно да го приемем. Не можем да повярваме, че това прекрасно дете вече го няма!
72
1
 
11
 
! Отговори
Стрелча преди 6 години
Детето беше и все още е много обичана от свойте близки. Те са добри хора и добри родители, не са го тормозели дори обратното обичат го и го обсипваха с грижи. Много ви моля като не познавате детето и неговото семейство НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ и не побликувайте нищо . Целият град е в траур и всеки го изживява много трудно. Благодаря ви за разбирането
71
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 72 Ти пък. Не знаеш ли колко в хубаво в казармата.Правят те мъж,учиш се на ред.Този филм показва нагледно това.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете Фейсбук. Има един оригинален български филм "Служебно Положение Ординарец" от 1978г. Той е виновен.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 69Гладка цев 51+ см - за лов;Гладка цев 51- см - са служебни цели - охрана, самоотбрана и др., най- често в комбинация с патрони с гумени сачми и гумени куршуми.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко е с рязана цев значи не става дума за ловно оръжие а за бойно.-------------Егати експерта си!И как така става бойно оръжие като му отрежеш цевта?
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горкото детенце, бог да се смили над душичката му.
66
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По интересното в случаят е не че се е застрелял а как се е застрелял? Това да не е пистолет че да насочиш дулото в главата си и да стреляш? Това е пушка на която спусъкът не е удобен за да се самозастреляш и то в главата! Трябва да си циркажия за да го направиш този номер. Пушката е дълго оръжие на което спусъка неможе да се достигне ако пушката е насочена към главата. Дали пък тази пушка да не е с рязана цев? Ако е с рязана цев значи не става дума за ловно оръжие а за бойно.
65
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 63Ей гражданино, замълчи в този момент!!!Срам нямаш, защото не си способен да се видиш отстрани и да се убедиш, че си една първична чалгаджийска твар с ограничено мислене и елементарен мироглед!Замълчи!
64
7
 
19
 
! Отговори
anon преди 6 години
всеки се занимава с глупости. родителите му седнали чушки да белят все едно без чушки гладни ще останат. бащата пушки ще има, ловец го раздава. майката във фейсбук по цял ден да стои - малко ще и е. много сте зле всичките.
63
3
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До Киро кофражистае ти кво си мислиш, че това вече не се проверява ли? аз обаче не бих бързал да обвинявам родителите, сякви драми стават, несподелени любови, тормоз от ученици, кво ли не. тормоза обаче най-вероятно щеше да го подтикне да застреля тормозещия, а не да се самоубива.
62
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като се е родило в СТРЕЛЧА много ясно ще се ЗАСТРЕЛЯ
61
9
 
19
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Горкото дете! Кой знае как са го тормозили родителите, за да реши да се застреляИмах един съученик навремето, баща му много го тормозеше, биеше го ежедневно, заключваше го в мазето, и той казваше, че иска да се самоубиеТези как са се отнасяли с детето си, трябва да се провери от прокуратурата
60
6
 
40
 
! Отговори
Скаридов преди 6 години
Не знам от какво сте недоволни. Имаме най-висок процент разкриваемост на престъпления в Европа.В Пловдив,кучето призна че е самоубило бизнесмена.В Септември,доказахме,че 6 годишно дете,може да освободи предпазителите и има сила да натисне спусъка на пистолет. Очистихме името на Влайко и пак ще го приемем в партиятаВ Стрелча успехът е още по-голям. Доказахме,че дете може да отключи каса и да има достатъчно дълги ръце,за да достигне спусъка на пушка.Моите са малко късички и аз не бих се правил
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, най лесно е да обвиниш един сайт и да приключиш въпроса. Търсете причините, не кого по бързо да обвините
58
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕЦАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ОБИЧ!!!АКО ПОНЕ ЕДИНЯ ОТ РОДИТЕЛИТЕ МУ БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ ГО ОБИЧА ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА ТО НАДАЛИ ЩЕШЕ ДА СЕ ГРЪМНЕ!!!----------------АКО СА МУ КАЗВАЛИ БЕЗ ТЕБЕ НИ Е ПО-ДОБРЕ И СА МУ ГО ПОКАЗВАЛИ АМИ ТО Е НАПРАВИЛО ТОВА КОЕТО Е СМЯТАЛО ЗА РЕДНО!
57
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има Фейсбук със самоубийството на детето?Че е място за болни комплексари е ясно, не виждам какво общо има в този случай.
56
4
 
15
 
! Отговори
Циник до 57 преди 6 години
Майстор си! Признах те!Как успя - в един пост - да "ОНЕВИНИШ" НАЙ - ГОЛЯМАТА СОЦИАЛНА МЕДИА ФЕЙСБУК...и да насметеш всички останали...БРАВОС!!!Предпочитам сина ми да гледа Дискавъри...Хистори...Енимъл планет...И Нешънъл джиографик...вместо нон стоп да дреме във Фейсбук - този извор на знания , култура, и възпитание!Остави децата ти на Фейсбук!
55
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз директно обвинявам създателите на това изчадие фейсбук .Омръзна ми да чета че за всичко са виновни родителите .Докато така се разсъждава дотогава ще има едни алчни индивиди преставящи какви ли из..зици за промивка на мозъци и машина за пари .
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не са виновни инструментите и предметите а как ги използват хората.не е виновен фб, както не е виновна и пушката.виновни са хората, че до такава степен изпростяха и станаха жестоки егоисти, че за по-чувствителните стана ад да живеят между тях.едно дете, което е заливано от насилие и лъжа, от негативизма в медиите, от лошата среда, училище, приятели, от политици и разни фалшиви проповедници и пропаганда, от лудостта на хората в днешно време, е нормално да се чувства подтиснато и изолирано.