Детето от Стрелча в клипче: Мамо, тате... ще се застрелям!

Направило е видеозаписите часове преди фаталния изстрел
Обновена: 6 сеп 2017 10:10 | 6 сеп 2017 09:58, Камелия Цветанова
85

11-годишното момче, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Категорично се отхвърля версията за случаен инцидент.

Още по темата

Арнаудова обясни, че са открити видеофайлове в телефона на детето, които сочат, че инцидентът е бил планирано самоубийство.

По нейни думи на въпросните видеа момчето е записало послания към родителите си.

Видеозаписите сочат за това, че то е решило да сложи край на живота си.

Те са били записани няколко часа преди фаталния изстрел. Арнаудова добави, че случаят поставя много въпроси, по които разследващите работят.

Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и как се е добрало до оръжието.

"В огледа е установено, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено положение, но вратичката е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка", каза тя.

Утре за Стрелча заминават психолози, които да помогнат за разкриване на мотивите детето да сложи край на живота си и да разговарят с негови близки и приятели.

Според адвоката Людмил Ангелов контролът над оръжията в България е изключително труден, тъй като КОС – Контрол на общоопасните средства – няма достатъчно човешки ресурс, за да окаже качествен контрол върху носенето, използването и съхраняването на всички оръжия в страната.

"Ако притежателят на оръжие или боеприпаси не е съвестен, то законът се обезсмисля", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
43
 
! Отговори
Bittersweet преди 6 години
*** оставя децата си по цял ден да висят пред компютъра,за да може да си пие ракийката в кварталната кръчма.Ако децата поискат внимание,той им бутва по 10/20 лв. да не го занимават с 'глупости'.Това е тъжната ситуация в държавата!
52
5
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сина ми е на 2 и половина...още отсега мисля...белким отшуми - тази еврейска простотия...докато порасне!
51
4
 
3
 
! Отговори
Циник до 51 преди 6 години
Мда...познал съм...поредния "политикан"..."войнстващ защитник на неолиберализма"!Фейсбук не прощава!
50
1
 
5
 
! Отговори
Циник до 49 преди 6 години
"Е ми" - ...още с тази...хм...дума си ми ясен..Фейсбуков илитерат!:-)
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Циник48Защо не използвате руската социална мрежа вконтакте се казва... тя сигурно ще ви хареса. *** червени номенклатурчици.
48
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 49 преди 6 години
Ти си типичен продукт на Фейсбук!:-)
47
3
 
14
 
! Отговори
Циник до 43 преди 6 години
Социална платформа ли?? И ние сме ограничени...а ти си какво ? Безграничен?Фейсбук е АНТИПОДА на възпитанието!Той НАСИЛСТВЕНО отнема родителските функции!Но БЕЗГРАНИЧНИТЕ в простотията - не искат, не могат, и не са в състояние да го осъзнаят.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За възрастните е ясно , че ще имат критично мислене .Кажете как да се направи така че да не се допускат деца .Ето давам пример - всички трениращи в един отбор си направили група ,има и група на класа и там едни деца като погледнах какво си пишат ми настръхна косата .Всички знаят че деца използват фейсбук , не могат ли да забранят изобщо да нямат достъп . Не могат ли тези от фейсбук да трият профили и коментари които виждат че са във вреда на децата ?
45
2
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен43Браво!!! точно казано.
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие родители сте виновни, не се оправдавайте с Фейсбук или другите сайтове.Бил и Мелинда Гейтс разрешаваха на децата си 30 мин седмично в Интернет !Ама вие сте велики и ги оставяте по цял ден, нали така ;)
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейсбук е средство хора , на който не би позволил да минат на един километър от дететото ти в реална среда, да влязат в главицата му във виртуалната среда. Само че проблемите, които пораждат са реални, не виртуални. И след смъртта няма релоуд за съжаление...
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейсбук е само една социална платформа. Не може да е виновен ;)Виновни може да са само хората във Фейсбук, но вие съе безумно ограничени да го разберете.По същият начин плюете и Държавата, а не народа който я населява, изгражда и управлява.Все нещо много далечно ви е виновно.Също като руснаците- все си търсят врагове, вечно се оправдават с другите.
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме може би по 40 години хубав активен живот и да го пропиляваме във фейсбук е престъпно. Към нас самите, към семейството, приятелите и държавата. Ако вместо всички да кодкудякат срещу мизерията и мръсотията, слязат и подредят градинките в междублоковите прстранства ще светне тази страна...от нас зависи..."социализирани" мрънкала...жалко за детето.. още по-жалко за родителите...
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам фейсбук, и телефона си не давам на куцо, кьораво и сакато. За работа има служебен телефон - ако съм там ок , ако не, здраве да е. Станахме *** от "социализиране".. Излез с приятели на една бира с цаца и ще се социализираш 1000 пъти по-добре отколкто да псуваш Бойко по форуми и да гледаш на Ким незнам си каква арменян ***..За децата според мен трябва да бъде забранено да има акаунти под 18 години. Те не могат да се контролират. Родителите им също не могат да ги контролират.
39
0
 
10
 
! Отговори
Циник до 39 преди 6 години
Мда...имаше време, когато племенницата ми тормозеше брат ми - да си правела татуировка...сега е студентка в Швейцария....и му казала наскоро - Добре, че не ми разреши...имам колежки с "избелели"...или направо грозни татуировки....
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз майка на момче тинейджър и също съм много разтревожена че моя син има фейсбук .Опитвам се да не бъда лоша груба и да забранявам и търся начин да убеждавам ...Искам по някакъв магичен начин този фейсбук да изчезне . Аз нямам това приложение ..но не съм аз важната ...децата са ми важни..
37
3
 
12
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Бог да га прости детето!Ужасна трагедия!За съжаление до това води липсата на диалог и безконтролното ползване на Фейсбук.Родителите така и не разбраха,че скъпите подаръци и свободията са пагубни и,че по-ценно от родителското внимание и обич няма и те са незаменяеми!!!
36
3
 
18
 
! Отговори
Циник до 37 преди 6 години
Мда..."забранения плод"...там е проблема я !Лошото е , че Фейсбук "изпреварва и израстването, и възпитанието"...нещо повече..превръща децата ни в "чалгарчета", насажда им морала на мутри с Бентлита...и краде от времето им за самоусъвършенстване ( не четат книги ) четат Фейсбук!Дано съм бил ясен!Никога Фейсбук!
35
4
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Боже ,колко е удобно.Накрая демокрацията е виновна .
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Нещо колкото повече, го забранявате то по-сладко става. Не мислите ли?