Шофьорът на рейса от Тракия - заспал, обърнал се в канавката

Главсекът на МВР призова превозвачите да осигурят почивка на водачите
10
Шофьорът на рейса от Тракия - заспал, обърнал се в канавката
Снимка: Булфото, архив

Най-вероятно умора на водача и загубване на контрол над управлението над автобуса е причина за катастрофата на магистралата "Тракия", коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

Снощи автобус на фирма „Юнион Ивкони“ с 31 пътници се преобърна в района на стралджанското село Воденичане. Пострадаха 17 души.

Още по темата

Според пътници возилото внезапно тръгнало към канавката и така се оказало на една страна извън пътя. Някои споделят, че по време на пътуването отпред се е чувало тракане, други са категорични, че такова излизане от пътното платно може да се случи само при заспиване на водача. Според друг ог пътницитя същият шофьор по-рано през деня е карал в обратната посока – нещо, което при единствен водач не е допустимо.

Маринов призова фирмите да вземат мерки и да осигурят почивка, защото не може да се чака само на щастлива случайност.

Задължение на всяка фирма е да контролира почивките на шофьорите и в момента това се проверява, допълни той.

Вътрешният министър Валентин Радев отчете 5530 катастрофи от началото на годината, ранените са близо 7000 души.

11413 превозни средства вече са със свалени номера заради нарушения. А от утре МВР започва акция "Зима".
Четири места в региона на Бургас са най-тежко пострадали от дъжда. Продължава издирването на Стоянка, която е в неизвестност от деня на валежите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До Някой сиНЕ САМО В ТАЯ ФИРМА. В БГ ЩЕ АВТОБУСИТЕ ЩЕ СИ ГИ КАРАТ ШЕФОВЕТЕ.........ОЩЕ МАЛКО...... НА МИНИМАЛНИ ОСИГУРОВКИ И С МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ И ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ...
9
0
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Аве хора,то това е национална тайна,че тая фирма няма шофьори: че хората работят за мижави стотинки: че имат да вземат заплати за 5-6 месеца назад: че автобусите им са подвижни ковчези: че обслужването им под всякакво селяндурско ниво: ЧЕ,ЧЕ,ЧЕ...!!! Има ли още кво да говорим? И тоя случай ще се замаже и те така. Добре,че хората са живи (но не и здрави) Това е България!!!
8
1
 
31
 
! Отговори
Пенсионер от ДАИ преди 6 години
Стига глупости бе старши.Призовавал ги бил.Работата ти е да контролираш не да призоваваш.Има си регламент 561 на Европейската общност.Работа на ИААА и Полицията е да контролират дали се спазва.Кажи си направо че ви е наредено фирми като Ивкони да не се закачат,а на малките да им скъсвате *** от проверки за да не пречат на партийните фирми.
7
1
 
19
 
! Отговори
ТАКА ЩЕЕ преди 6 години
ОСИГУРОВКИТЕ СА ИМ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА.....ЗАПЛАТИТЕ МИЖАВИ...МЛАДИТЕ БЯГАТ ПО КАМИОНИТЕ...И ОЩЕ МАЛКО ЩЕ СИ ГИ КАРАТ ШЕФОВЕТЕ.
6
0
 
22
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Трябва да ги скъсат от глоби и да им отнемат лиценза...само така ще се научат *** да дават почивка на Андрешковците....
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да,то в момента с НОВОТО време 22часа си е 23 часа,време за сън.
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро шофьори от друга фирма ми се оплакаха,че спят по 3-4ч. на нощ и на следващия ден отново са на път. Призовали били фирмите да дадат почивка на шофьорите- т.е. да си намалят печалбите. То лакомията за пари може ли да се ограничи?
3
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде остава отговорността на фирмата? Шофьорът прави двойни курсове и кара до припадък , а те уж не знаели?! Айде бе! Разбити рейсове, липса на резервни шофьори ...Пълна порнография. В някоя нормална страна собственика вече щеше да е в ареста, само че той е от Депесето! Там не се пипа, нали Шиши и ортак с Боко и си има личен главен прокурор
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля ви! Осигурявайте почивка за персонала. Много ви моля. Не е хубаво това което правите.
1
0
 
40
 
! Отговори
Коротрошач преди 6 години
"Главсекът на МВР призова превозвачите" - как точно ги е призовал? Постнал им е на стената на "Официалната Фейсбук страница" ли?