Открит е джипът, от който вероятно е стреляно по данъчния

Колата е намерена в столичния квартал "Хаджи Димитър"
22 дек 2017 14:05, Анисия Иванова
15
Открит е джипът, от който вероятно е стреляно по данъчния
Мастото на стрелбата на ул. "Дунав". Архив: Булфото

Открит е джипът, от който вероятно е стреляно срещу 43-годишния данъчен служител Иво Стаменов преди дни в центъра на София, съобщи БНР.

Превозното средство е намерено преди обед в столичния квартал "Хаджи Димитър". В момента на мястото има засилено полицейско присъствие. Извършва се оглед.

По Стаменов беше стреляно в понеделник в центъра на София, докато отивал на работа с колата си.

Още по темата

43-годишният мъж оцеля. След две операции лекарите във ВМА успяха да го стабилизират, но състоянието му остава тежко. При стрелбата беше засегнат белият му дроб, а куршумът преминал през тялото му и не е останал в него.

Килърите го причакали по обичайния му маршрут за придвижване до офиса, зад сградата на фармацевтичния факултет на Медицинския университет, по ул. "Дунав".

Поне две камери обаче са снимали стрелеца. Едната е точно до мястото на стрелбата и е на офис, където доскоро се е намирала пенсионно-осигурителна компания. Другата е на сграда на ул. "Врабча", която е на метри от местопрестъплението, откъдето е минал килърът, за да се оттегли по бул. "Васил Левски". Все още обаче няма заподозрян.

Стаменов е ръководител на фискалния контрол в НАП. Той отговаря за контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други.

Основната версия за покушението е именно работата му - най-вероятно пресичане на ДДС схеми при внос на месо и месни продукти за стотици милиони лева.

След покушението полицията е иззела документи и компютърни разпечатки от всички разработки в отделите на НАП, по които е работил Стаменов в последната една година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tija daba4en mnogo vajen be kolko ubistva stanaha kolko deza umraha na pata takav schum ne se digna koi snae s koja mutra se e hvanal i kakvo dalaveri ima dano se ooravi 4e da rasksje idtinata
12
0
 
6
 
! Отговори
некой си преди 6 години
Щом става въпрос за наши хора има правосъдие пари и медицинско обслужване (предприети са мигновенни действия за оваладяване на създалата се ситуация )а за децата пенсионерите или някоя родилка нема такива превилегии се пак не всички караме баварец с държавна заплата
11
0
 
7
 
! Отговори
службата информира преди 6 години
службата фана ранения...
10
0
 
12
 
! Отговори
batmario преди 6 години
Той тоз за най-хубавите неща отговарял...зърно,горива,месо...що не му дадоха цигарите и алкохола да е пълна програмата.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е на Станишеф и нинова електората.....
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Нещо си се объркал мафията е безсмъртна отдавна червената мафия стана гербава.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма контрабанда, няма пари за протести срещу правителството. Червената мафия умря.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП Е БИТА КАРТА.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Ти искаш точно на теб да ти докладват с подробности ,както си се излегнал на тюфлека пред клавиатурата и разпръскваш ,,умни мисли" с пилешкият си детски мозък.Учи за матурата че ще си останеш все на това ниво.Искаш името ,възраста и номера на обувките ли мушморок невръстен
4
4
 
3
 
! Отговори
Оди за памперси преди 6 години
До Бирено мече пациент 3небъркай българския с ботсваненияи повече немой држе да лОпаш моливО напреко че потретно нема коа аХналният ти отговр да зашие, а суджук ден те чака. подмий и епо;орай дверите
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Открит е джипът, от който ВЕРОЯТНО?! е стреляно."Тиквени истории.Вероятно, може би, а дано ама надали.........СМЕХ
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нещо не им е ясно да попитат Хорейшио Кейн нЕма нещо което да му се опъне, а този случай направо ще му е като детска играчка.
1
5
 
11
 
! Отговори
къф синтаксис?? преди 6 години
При стрелбата беше засегнат белият му дроб, а куршумът преминал през тялото му и не е останал в него?????алооо автуреее, "в кой НЕГО " бе в него демек Иво или него демек джипа? ква е тая тафаталогия. Хем куршумът преминал, хем неостал в него???