Стрелбата срещу данъчния шеф заради ДДС схема с месо?

Камери са заснели опита за убийство на Стаменов
20 дек 2017 07:58, Елка Василева
35
Стрелбата срещу данъчния шеф заради ДДС схема с месо?
Снимка: Булфото

Пресичане на ДДС схеми при внос на месо и месни продукти за стотици милиони лева може да са причина за опита за убийство на данъчния шеф Иво Стаменов, пише "24 часа".

В НАП 43-годишният Стаменов отговаря за фискалния контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други.

Колеги на Стаменов изключват напълно версията, че поръчителят може да е от сферата на горивата, тъй като ефективните проверки в този сектор още не са започнали. В момента се разработва методиката за тях.

След покушението полицията е иззела документи и компютърни разпечатки от всички разработки в отделите на НАП, по които е работил Стаменов в последната една година. Най-голямо внимание разследващите отделили на описани схеми за укриване на ДДС чрез схеми за измами и конкретните имена, посочени в тях.

Още по темата

Една от тях описвала фиктивен износ, т.е. износ само по документи, а не на стока, като се ползва данъчен кредит, а едновременно с това стоката се продава на вътрешния пазар, без да се внасят данъци.

В следващите седмици ще бъде проверена всяка от компаниите в описаните схеми за укриване на ДДС. Същата процедура ще се приложи и по отношение на зеленчуците и зърното, при които също се укрива оборот и се ползва неправомерно ДДС.

Поне две камери са снимали стрелеца, който в понеделник се опита да убие Иво Стаменов на ул. “Дунав” в идеалния център на София.

Едната е точно до мястото на стрелбата и е на офис, където доскоро беше една от пенсионно-осигурителни компании. Другата е на сградата на ул. “Врабча” на метри от местопрестъплението, откъдето е минал килърът, за да се оттегли по бул. “Васил Левски”.

Все още обаче няма заподозрян, пише изданието.

43-годишният Стаменов оцеля при опит за атентат в 8,40 сутринта. Той е прострелян в джипа си БМВ, с който отивал на работа. Това бил обичайният му маршрут за придвижване до офиса, точно зад сградата на фармацевтичния факултет на Медицинския университет, по ул. “Дунав”. Назначена е балистична експертиза, която да покаже дали е стреляно с пистолет или карабина.

След две операции лекарите във ВМА успяха да стабилизират състоянието на Стаменов. Засегнат е белият му дроб, а куршумът е преминал през тялото му и не е останал в него.

Криминалистите очакват да бъде изваден от медикаментозната кома. Не е изключено обаче да не помни инцидента. Сигурно е, че е видял поне колата, от която е стреляно по него, или човека, ако е бил пеша. Тази подробност не е изяснена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МнениеРазхода по този джип е 2000 лв?Само нафтата за 15 хил. км е 4500 лв.Мога да ти кажа, че 700 лв на месец В НАЙ_ДОБРИЯ СЛУЧАЙ се връзват.
32
6
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 6 Джип БМВ Х5 на старо се намира и за 15 000 лв.Заплата на хубавеца при всички случаи е над 1 000 лв.Гака че джипа не е най големия проблем.Проблем е разхода по този джип, около 2 000 лв. годишно.Кото се прибавят и останалите факти по имотното състояние , картинката се изеснява.
31
5
 
13
 
! Отговори
за награда преди 6 години
Предлагам да номинираме този герой. за повишение в службата. Отнесе 1 или 2 куршума, ама оживя. Вече ще е гърмян заек и ще внимава откъде какво да "забърсва". Сигурно ще се науче да казва и "Моля", защото учтивата форма е заложена в етичен кодекс на прословутите държавни служители!
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема се плашите. Наше момче е. Щом започнаха да го защитават - значи е правил точно каквото трябва. Ще го спасят. Както спасиха митьо очите така ще спасят и тоя. Мафията се поддържа. Нали тиквичко?
29
3
 
5
 
! Отговори
до вземането на дълг преди 6 години
виж сега, не може да имаш 4 американски военни бази и да не вземеш някой дълг за 20-30млрд
28
1
 
11
 
! Отговори
Писна ми преди 6 години
Разбирачите на автомобили, виждам че добре се справяте с търсенето в ауто.бг и мобиле.бг, но я кажете този автомобил да не би да е купен миналата седмица, че се изказвате, колко струвал в момента?Тук един кмет си беше взел една Тойота на лизинг, при смяна на кметовете се появи, колко е месечната му лизинговата вноска. 80 лева под месечната му заплатаСега помислете с оставащите му 80 лева на месец, какво е правил ?
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз честно не разбирам от какъв зор един човек трябва да се мъчи да кара камион из София? Из тия тесни улици с Х5 си е дивотия да се завираш. И поне да беше брониран...
26
0
 
22
 
! Отговори
Кака Сийка преди 6 години
А па моя данъчен кара "порше супер турбо хай селект дабъл екшън сатисфекшън".*** той работи по петрола. Нема ви казвам данъчните по лекарствата кво карат.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Програмист съм, карам 10-годишен Мерцедес за 15000 лева и всички които не ме познават си мислят, че трябва да съм мутра или герберски схемаджия щото карам "баси скъпата кола".
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Neee, ne e za gorivata, razbira se! tam parvo shte se razraboti metodikata! Stava duma za edin bus razvaleno meso ot Rumania:)))))
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разкрил е далаверите на социалистите
22
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 4 и 6Само гумите и джантите са 6000лв., нещо да кажеш?
21
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 15Това не е кола за инспектор в държавна администрация ТОЧКА.
20
2
 
9
 
! Отговори
Бай Ой преди 6 години
Предлагам всички плащания на служители в ЧАСТНИ ФИРМИ:Да се проверяват дали се извършват на пазарна оценка!!!Защото частниците най-много лъжат, големи айдуци са и само схеми са им в главата! Такъв е и Гражданинът, словоблудствал под 11
19
6
 
14
 
! Отговори
beks1 преди 6 години
сигурно е увеличил драстично и неколкократно рекета и?
18
3
 
22
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Абе ти що не ходиш да разкриеш случая? Гледам, че си разбрал за всичките екстри на 12 годишното БМВ на инспектора...явно си много вещ в нещата!?! Щом е държавен служител дай да го ликвидираме, независимо, че може да си е вършил работата съвестно и за това да са го отстреляли! А частниците на пазара дето ни продават скапани зеленчуци и ни мамят по 100 гр. на кило дай да ги нацелуваме и възнасяме?
17
11
 
17
 
! Отговори
До 4 и 6 преди 6 години
Абе клоуни, вие не виждате ли, че това БМВ е модел 2005-та и струва 10-12 хил. лв. Какво сте ревнали на умряла! Началник отдел взима над 2 хил. лв на месец!!! А апартамент в центъра струва 2 пъти по-малко от апартамент в Изток. Какво ревете като подивели
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Мишо Бирата?
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджуците в действие.Главния СУДЖУК когато управлява нещата се решават по този начин.За справка - изминалите години.Разкрития - липсват.Наказани - простосмъртните.
14
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно не ми е ясно, след като този е държавен служител и дори да е началник, получава не повече от 2500лв. е как така с Х5 бре? И не ми обяснявайте че Х5 стрували 10000, щото 10000лв. са изтормозени ***, а този на инспректора е доста лачен и е с екстри, поне от това разбирам. Оставяме на страна потдръжката на тази машина...