Мними активисти на БЧК предлагат доставка на дърва

Действали в габровски квартали, обикаляли възрастни хора
26 яну 2018 20:45, Анисия Иванова
4
 Мними активисти на БЧК предлагат доставка на дърва
Архив: Булфото

Нова схема за измами се прилага в Габрово. Неизвестни се представят за активисти на Червения кръст с обещания за доставка на дърва за отопление и раздаване на помощи.

Измамниците действали в различни квартали на града, като обикаляли по домовете на възрастни хора и се представяли за служители и доброволци на БЧК.

Обещавали, че ще им доставят дърва за отопление на ниска цена. За да ги получат обаче, трябвало предплата, а с дървата щели да им дадат и пари на ръка, които Българският червен кръст раздавал за подпомагане на социално слаби.

"Случаите са шест на територията на град Габрово. Започнаха обаждания по телефона в областният съвет на БЧК от хората, които са са усъмнили, че това няма как да бъде служител или доброволец на БЧК", каза пред БНР директорът на местната структура на червенокръстците Стефан Стойчев.

По информация на Стойчев измамниците не са успели да измъкнат пари. От БЧК призовават жителите на общината да не се доверяват на лица, които се представят за служители или доброволци на организацията.

Полицията все още не е открила измамниците.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.