Митничари спипаха златни накити за над 90 000 лева

Бижутата били скрити в опаковки от лекарства
6 авг 2019 18:21, Василия Пейчева
2
Митничари спипаха златни накити за над 90 000 лева
Снимка: Агенция "Митници"

Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000 лева откриха при съвместна проверка на лек автомобил митнически служители на ГКПП-Капитан Андреево и гранични полицаи, съобщиха от Агенцията "Митници".

Златните изделия са намерени в кола с швейцарска регистрация, влизаща в страната от Турция.

В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани, и техен близък - турски гражданин.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която митническите служители откриват дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки.

В част от опаковките вместо лекарства са открити, увити в салфетки, златните изделия. Всичките те са от 22-каратово злато и са на стойност 96 720 лева. При проверката е установено, че чантата е собственост на съпругата.

Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата, допълниха от митницата.

От началото на годината митническите служители на Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕДНА ЖЕНА БЕЗ ПРОБЛЕМ МОЖЕ ДА ПРЕНАСЯ ПО 2 КИЛА ЗЛАТНИ НАКИТИ КАТО СИ ГИ СЛОЖИ В ХРАЛУПАТА!!!ДОРИ ДА И ПОИСКАТ ДА ПОКАЖЕ , ЩЕ ПОКАЖЕ , ЧЕ Е СЪС ЗЛАТЕН ПИЕРСИНГ НА ХРАЛУПАТА И ГОТОВО!------------НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА Я ХВАНАТ ЩОМ НЕ СИ ГИ Е НАВРЯЛА В ХРАЛУПАТА!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега швейцарците Мюмюн и Мусаибе ще останат без златни накити а накитите ще се продадат в частните магазини на "митничарите"!Е...една част ще отиде отчисление за Бацата..!