Нива, канабис, напоителна система...МВР хвана наркопроизводители

Двама криминално проявени отглеждали дрогата в Созополско
2 сеп 2019 22:45, Анисия Иванова
13
Нива, канабис, напоителна система...МВР хвана наркопроизводители
Снимка: МВР

Нива, засята с коноп, както и голямо количество суха тревна маса - канабис, бяха открити при проведена специализирана полицейска операция в местността "Смесици" в землището на созополското село Зидарово.

В операцията участвали криминалисти от ОДМВР – Бургас съвместно със служители от "Специализираните полицейски сили", бургаската жандармерия, отдел "Разследване", сектор "Базова научно-техническа лаборатория" и Първо, Четвърто и Пето Районни управления – Бургас.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2600 кв.м, от двама криминално проявени братя /на 32 и 38 години/ се отглеждат конопени растения

При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата.

Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за "сушилни", от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество суха тревна маса / канабис/. Провеждат се мероприятия за установяване съпричастността на лица относно държането и разпространението й.

Спрямо двамата братя за констатираното престъпление e повдигнато обвинение. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районна прокуратура - Бургас

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бургасМВРСозополдрога
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е добре, искат да се връщаме да развиваме земеделието, а ни ограничават от към култури....
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, Не закачайте тревицата..Такъв хубав добив бива ли да се унищожи. И Айде, вече МВР да престанат да отчитат дейност с конопа, който е доказан с благоприятния ефект и здраве върху човешкия организъм.Крайно време е да се легализира и да престане този черен пазар, но да има контрол върху качеството.Бакалова, София
10
0
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Защо се спестиха имената на полицаите покровители заради които лично участие в спец акцията участва и и директора на Вътрешна сигурност ДВС-МВР старши комисар Ганев .
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видими резултатиПак ще гласувам за ГЕРБ
8
3
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Бойкоуспокояващи за нас са без пари. И ВИЖДАМ вече аз БОЖЕСТВЕНА глава (да кажа тук похвалните слова). Три папи по главата го галили и боговете нимба му благословили.Автор: Георги Илиев Митев.Град София (2019).
7
3
 
9
 
! Отговори
Колорадо преди 4 години
Бунаци,елате в Западните Територии да си гледате марихуана на воля!Никой няма да ви пипне,даже ще сте на почит!
6
3
 
4
 
! Отговори
Те от САТЕЛИТО преди 4 години
са ги видели !!!не са ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ :)))))))
5
5
 
15
 
! Отговори
Sasho преди 4 години
Ама никъде не пише да е имало ТХК, ако няма КАКВО ЩЕ ИМ НАПРАВИТЕ ???Човека си прави килими от коноп и точка Отделно 2600 кв. м. са открити над метър и половина-растения - демек някакво дивоОтделно отнели кирки и лопати хахахахахахахаах, че чак и жандармерия включили, нещо БАБХ,БНТ,БФС,БСП,ГЕРБ,НФСБ,ДАй.БТС, БДЖ, НКЖИ, ***, ЦРУ, МОМН, ФБР, Интерпол, Европола и ЕС и брекзит и НАТО....СРАМОТА !!!!не знам кои са по прости-всичките изброени институции или репортерите написали статията
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тез от МВР големи aмчъкaзлиии значи 95
3
4
 
12
 
! Отговори
venix преди 4 години
С глупости се занимават пак, ей!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лопатите, вилите и кирките що са ги иззели, ченгетата явно са предимно от селски произход.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми като не си плащат,ще ги хващат!