Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения
Обновена: 16 фев 2020 16:51 | 16 фев 2020 15:51, Анисия Иванова
203
Освободен ли е Божков от ареста в ОАЕ? МВнР: Няма официална информация
Снимка: БГНЕС

Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби. От Външното ни министерство заявиха за Новините ON AIR, че не са уведомени за това.

Според информацията засега Божков вече не се намира в Центъра за задържане.

"Задържането на такъв олигарх зад граница е успех за българската прокуратура", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева.

"Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна. Засега нищо не потвърждаваме", заявиха от МВнР.

От прокуратурата обявиха още, че са събрани всички документи за екстрадицията на Божков, превеждането им на арабски език е към края си.

Според информацията - на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ.

Самият Божков беше задържан в края на миналия месец в ОАЕ, след като беше обявен за издирване от България.

Срещу хазартния бос са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не се заблуждавайте, света е малък през 2020 година.Ако те търсят няма къде да се скриеш без значение колко пари имаш.Особено когато си приятел с руснаци.............Спукана му е работата на Черепило.
131
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 138"Вие вярвате ли си,че един човек който има милиарди,ще седне да чака да го арестуват?"Ами както виждаш го арестуваха.Милиард долара днес е НИЩО!!Боко има 5 милиарда ойро а като го гледаш колко е *** кво ли си мислиш?!Парите не доказват когнитивни способности.Виж Миньо, Ветко и т.н.Все *** кой с повече кой с по-малко пари.
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онзи противния Ивайло Пенчев трябва да е следващия разследван
129
2
 
6
 
! Отговори
Explanation преди 4 години
Първият въпрос не трябва ли да бъде: "Той задържан ли е?" Внесъл е сумата 275 хил. $ за инвестиции, което означава, че вече е свободен. Така че г-н Наришкин вероятно не е знаел, че трябва да гарантира за В.Божков. Да не говорим, че В.Б не е симпатизант на БСП и руснаците.
128
1
 
8
 
! Отговори
В. БОЖКОВ преди 4 години
ОСВОБОДИХА МЕ ......:-)))СЯ ША *** ''САМООБИЯТ'' наушким ......и ще си харча кинтитеот печелившите билетчета, които БЪЛГАРИНА Е ИЗТЪРКАЛ...ОТ БУТАФОРНИТЕ билетчета....... ХА.хахахахах
127
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой точно ще го арестува след като е в международни води на яхтата на някой султан?Вие вярвате ли си,че един човек който има милиарди,ще седне да чака да го арестуват? Един път излезеш ли от България,вече никой не може да те барне.Има държави където Интерпол е само име.
126
6
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
България е в НАТО , НАТО означава САЩ , САЩ означава ЦРУ и Пентагона ,Разпределят си територии , например - Булгария е моя, Грозия е твоя и т.н.,Но , не стигат до грубости , - принципа е око за 2 очи, зъб за 2 зъби, Ако го тръшнат тоя- другите ще тръшнат други техни двама, до една седмица, някъде по света, не се знае къде и кога, Затова са се научили да се уважават и толерират :)))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
125
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чепи го изпуснаха.КРАЙ!!Да се готвят братята Цеки, Бочко и т.н. ............
124
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА 129А Боко-*** значи може да си купи 5 африкански държави с неговите 5 милиарда.И кой го пази него???Щото ако ЦРУ, Мосад или КГБ го пази то значи че той е изменник и престъпник.Та, кво рече??Я пак?!Българите сте ХИПЕР проста нация !!!ЗАПОМНЕТЕ го веднъж завинаги !!!
123
2
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Ванката и Сийка станаха продуценти..На сериал,който имаше начало,но ...края му зависи от сценариста..
122
2
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
освободен ли е Божков от ареста,не е ли..?!вън ли е,вътре ли е?...Ох,нема да заспа,ше ми са пръсне главата от притеснения и догадки..Баш сега,кога съм решил сичките си проблеми,да ми сервират това терзание..
121
9
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Бау.......Прав си........НО КОГАТО те гони ЦРУ ...е друго . ЦРУ го следи ПОД ЛУПА ...и него и часният му самолет. Ако си мислиш .че " ЧЕРШАФИТЕ " в ОАЕ са го видели .че каца ...и са го арестували - МНОГО се ЛЪЖЕШ . ЦРУ го чакаше ...и щом качна го ТРЪШНАХА. МАЧА е ......" ВБ - срещу ЦРУ !!!!!...Защото ВБ пречи на плановете на САЩ в БГ.......купува и корумпира политици и партий....а и играе в отбора на Раша / видя се скоро /
120
4
 
18
 
! Отговори
batmario преди 4 години
става ми едно хубаво такова...някак се чувствам супер... когато някой прецака системата...
119
5
 
26
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Освободен е същия ден... Лъгали са, че е задържан 100% ... Така се задържа милиардер ....
118
10
 
8
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 4 години
Аз"иван""Българин""анонимен"и "Унгареца"утре сме на протест в защита на президента Радев и Васил Божков.Босия и Йоло Денев идват също,както и Костя от Варна с петдесет човека.
117
1
 
33
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
Арестуван е , не е арестуван ,пуснат е ,не е пуснат ...Накрая ще се окаже,че си е бил свободен през цялото време а защо не и в друга държава .Много шумотевица се вдига и за какво ? Божков е най важното нещо в държавата ,еми като е такъв престъпник арестувайте тези ,които са му позволили да укрива данъци и са все още тук ,и тях ли после ще екстрадираме от майната си ..Ако ще съдите Божков до него искам да видя Горанов ,Цацаров шефа на НАП и всички по веригата .Божков не е сам в тази верига
116
1
 
21
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
От обяд на посещение в ОАЕ е вицепримиера Марияна Николова . Говорят си с техни министри за икономика и развитие. ДАЛИ е затова само ???????? .или ББи Гешев са я пратили да доведе ВБ със правит. самолет
115
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков къде е ?Никой не знае ,така както незнае как Б.Б печели изборите!
114
2
 
21
 
! Отговори
Унгареца преди 4 години
Човекът Б.Б Гешев ДОГАН ПЕЕВСКИ Собствениците на България са много силни три мандата!
113
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Бойко и Гешев с каскета и Доган и Пеевски!Собствениците на територия България!С народа !