Пострадалите полицаи: Групи търсеха агресия срещу нас

МВР пусна видео от снощния протест
2
Пострадалите полицаи: Групи търсеха агресия срещу нас
Снимка: МВР

"До последно полагахме усилие да не използваме физическа сила", казаха трима от полицаите, потърсили медицинска помощ след протеста в София в петък, пишат от пресцентъра на МВР.

Бяхме инструктирани многократно да не се превишават полицейски правомощия, да се спазва дистанцията така, че да не допуснем сблъсък между двата протеста. До последно полагахме усилие да не използваме физическа сила. Именно за да не се нагнетява обстановката, не бяхме и с по-тежко оборудване - сред протестиращите имаше жени и деца", посочват полицаите.

Ситуацията се промени, когато сред протестиращите се появиха групи, които явно търсеха агресия и започнаха да мятат бутилки с вода по нас, предмети, някои пръскаха със спрей.

В този момент трябваше да използваме сила, но независимо от това, до последно държахме да няма наранени хора", допълват те.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано момчето ви съди и остави по просешка тояга , милите те
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички служители на МВР, не съм адвокат, но след като човек е арестуван нямате право да го биете. Който не издържа психически и физически да напуска да ходи да кара такси.
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, бръснатите момченца, са основно едни неонацистчета, които са все от проблемни семейства и са дотолкова озлобени, че им е добре дошло да ги ползват по протести, за да си изливат агресията върху когото им кажат. Ироничното е, че познавам един такъв и е синче на полицай... Като цяло, липсата на контрол над психически нестабилни хора води до използването им от всеки с малко повече пари за каквото си поиска - протести, убийства, изнасилвания, грабежи - излизат доста евтино.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз с изненада чух преди малко по БНТ, как един млад дихател вдъхновено разправяше, как НЯМАЛО НУЖДА ОТ НИКАКВИ ПАРТИИ, и само президентска република (само забрави да добави - по путински образец) щяла да накара меда и млякото да текнат от чешмите!
47
7
 
13
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 3 години
Много добре знаете ,че Бойко Борисов е пратил ултрасите сред привържениците на Президента ,за да дискредитира протеста ! Мутрата докрай ще си остане МУТРА! Радев му го каза вчера!
46
2
 
16
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Това, което ясно се вижда на клипа, заснет от минувачи е: момче с белезници на гърба, свалено на земята и 6-7 полицаи, които го ритат в главата и пребиват до безсъзнание. В кой точно момент е трябвало да използват сила, не разбрах?! Докато продължаваха да го ритат, дори, когато вече не мърдаше и очевидно беше в безсъзнание?!?Незабавен арест на полицаите, пребили момчето пред входа на МС! Повдигане на обвинение: опит за убийство и слугинаж на Банкянския селянин
45
11
 
5
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Едни и същи номера, тия *** са толкова банални вече. Бушонът Радев бе употребен най-накрая. Но Нинова и компания както и всички болшевишки мераци към България ще бъдат осуетени. Браво на полицията, че не се върза на провокаторите.
44
10
 
7
 
! Отговори
Тези преди 3 години
Не знам как може хората да протестират за законност, а самите сте не искат да спазват закона. Тези пикли и пиклюовци които удрят по автобуси, полицаи и, показват средни пърстове и какво ли още не директно в затвора. Те са от хората които не са за законност. Господа управляващи не оставайте полицаите да бъдат унижава и от поли-мозъчни инвалиди
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политяги болшинството хора ви мразят безплатно и има защо.
42
2
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
А студентчето от Хага какво ви направи та го млатехте с такава жестокост? Кажете ! С белезници на ръцете го хвърлихте на камъните и го размазахте ! Бог ще ви накаже ! И знайте : Децата плащат за греховете на бащите ! Имате деца ,нали ? Там ще е божието наказание!!! Затова бъдете човеци !!!
41
11
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз не виждам агресия от полицията, а обратно. Много снсиходително отношение към хора които явно нямат никакво възпитание. Тези хора в която и друга държава да бяха щтяха да бъдат смлянинот бой. На пр. САЩ или Русия или Гърция. Аз не знам как ги оставят така да агрсират. На мен ми се иска да ги вкарам затвор и от там да не мъдат.
40
9
 
5
 
! Отговори
Какво чакате преди 3 години
Какво чакате полицаи . Президента колко пъти да ви казва, че Борисов, Доган и Пеевски са мафиоти. Той поне е символ на властта военен е и има достъп до информация. Що не вярвате на Президента? Оставка!
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционерщина - групите са ги пуснали гербаджиите, за да дискредитират протеста.
38
5
 
9
 
! Отговори
полиция на герб преди 3 години
Естествено нито едно доказателство подкрепящо лъжите на полицията на герб, само лъжи. Предадоха народа за да защитят една мутра крадец. Ще бъдете изметени заедно с него вие негодниците от полицията!
37
5
 
4
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Народът от 30 години не ги понася но така е удобно да се изкарат хората платени "провокатори" и протестиращи :))) айде Бойко ако имаш малко съвест и срам си подавай Оставката
36
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Виждали ли сте шапкар когато е цивилен, сам и без оръжие на кръста какво представлява!? Представлява мижитурка по-тиха от водата и по-ниска от тревата! Когато е с пагон, пистолет и с още няколко такива като него около себе си е голям ербап! Жалко че не сме като онези зад океана всеки с оръжие у дома си да им покажем откъде изгрява Слънцето!
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо телевизиите не показват ританото момче до колоните. , имаше информация че е било в тежко състояние. Тез гледам са добре
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
33Ами да, Черепът си управлява червените мутри в България, дистанционно.
33
3
 
7
 
! Отговори
Мафия преди 3 години
Гадновот е че полицията пази мафиотите и корумпираните политици. Всички знаят че Борисво е мутра но никой полицай не отидте да стачкуваа ? Защо ?
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият Христо Иванов, набута се в червената воня, надявайки се на министерско кресло, но червените *** тутакси ще го забравят.