Хванаха тютюн за наргиле и секс стимуланти на Капитан Андреево

Контрабандата била в камион, пътуващ от Турция за Белгия
1 окт 2020 20:18, Анисия Иванова
6
Хванаха тютюн за наргиле и секс стимуланти на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" откриха 115 кг контрабандeн тютюн за наргиле и 116 опаковки сексуални стимуланти при проверка на товарен автомобил на митническия пункт, съобщиха от Агенция "Митници". Това е станало около 13 часа на 28 септември.

При проверката на камиона с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Белгия, пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели и текстил. По метода "анализ на риска" митническите служители селектирали камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура.

При нея се установило, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни с общо 115 кг. тютюн за наргиле в опаковки по един килограм без акцизен бандерол. В хода на проверката, в товарното помещение са открити и 116 опаковки лекарствени продукти в разфасовки от 0,235 грама и 0,240 грама, които са били различни видове сексуални стимуланти.

Недекларираните стоки са били задържани. Тютюнът за наргиле е с пазарна стойност близо 40 000 лева, а стойността на дължимия акциз е 17 480 лева. На шофьора на камиона е съставен акт, уточниха от митниците.


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В коровирусна ситуация не трябва ли забранят наргилетата
5
0
 
0
 
! Отговори
Интересно преди 2 месеца
Как хващат -20 кг тютюн за нергиле
А тонове *** от западна европа не
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Юлиян Мирков - Контрабандиста, бивш зам.-директор на Агенция Митници и зам. нач. на Столичната митница стои зад контрабандните канали на цигари и основно измамите с карго стоките и групировките около тях
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хванали едно, пуснали друго
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шофьора на камиона сигурно е карал без ръце, затова са го заподозрели.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
недекларирано гориво за вдигане на самолет хванали.