Няма фалшификати у нас на прочутото вино "Сасикая"

Преди дни полицията в Италия разби мрежа за бутилки менте
17 окт 2020 09:20, Петя Славова
11

На българския пазар няма фалшификати на прочутото вино "Сасикая". Това коментират специалистите, след като преди дни италианската полиция разби мрежа за производство на бутилки менте на световноизвестното вино, смятано за едно от най-изисканите в света. В измамата има българска следа, предаде Bulgaria ON AIR.

Фалшификаторите бутилирали по-нискокачествено вино от Сицилия, в склад край Милано. А опаковката и визията са издържани до последния детайл, така че да приличат на оригиналните. От полицията са установили още, че бутилките са внасяни от Турция, а производството на етикети, тапи, кашони и опаковъчна хартия е съсредоточено в България.

Експерти са категорични – фалшифицираната визия на виното лесно може да заблуди и най-големите професионалисти. А фините вкусови качества се различават в зависимост от реколтата.

Българският пазар не представлявал интерес, тъй като у нас консумацията на вино е прекалено малка.

Иначе "Сасикая" представлява интерес за почитателите на хубавото вино у нас.

Според специалисти фалшифицирането на скъпи вина е често срещана практика. Те обаче са насочени предимно към пазара в САЩ и Азия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
тва вино без хлеб ич не влиза. не разбирам кво му харесвате
9
2
 
8
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Нема по убаво,от убаво направеното домашно вино! За убаво домашно вино моем да пренебрегнем и убавата комшийка!...
8
0
 
13
 
! Отговори
Менте in Italy преди 3 години
Просто живеем във времена на ментета! Вчера един шлайф взе много джангърка и минах да решим какво да купим. Пълно с ментаци на големите марки и то в редовни магазини. По-странно е как се различава, защото даже редовната стока е по-скапана от старата? Виното поне пак си е вино, грозде, дрожди, захари, измамата е в цената, а машината може да ти отреже ръка!
7
0
 
11
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Тука в Родопите има местноста Шарапаните има големи издълбани камъни от траките за вино и денонощно веселието не е спирало.Та тие западнали еврогейци не знаят нищо за тукашните хора.Та да ги лъжат колкото могат не ги съжалявам.
6
0
 
3
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
Няма или не сте хванали?
5
1
 
10
 
! Отговори
Енолог преди 3 години
Те така и Божолето много го хвалят та веднъж го опитах и щях да повърна
4
1
 
15
 
! Отговори
СПАРТАК преди 3 години
Когато нашите предци траките са правили оргии с вино, жабарите са били още по дърветата. Фалшификати се правят предимно за САЩ и Азия, защото само там има свръхбогати сноби които дават бесни пари за неща от които си нямат хал хабер. Сисикая мисикая и прочее *** с които само може да си плакнеш кондурите. Тук всеки си прави домашно вино в пъти по-хубаво от сисикайските идиотии.
3
2
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Само от...него пия.Магазина в Кривунделово,който е...един,ме знаят и зареждат редовно.За това сега отивам да...купя двете бутилки за 955 лв.(с...отстъпка),докато не са го...ментосали.
2
1
 
14
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
За пръв път го чувам туй прочуто вино даже и да няма, казвайте че има, така ще подкрепим родните производители. Свинска пържола и една кана руйно вино българско и не ме търсете за нищо. Всички евроатлантически вина Сорос да си ги пие.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние жулим ракия!