Зачестили случаи на стрелба по апартаменти, столичани живеят в страх

СДВР започна проверка
20
Зачестили случаи на стрелба по апартаменти, столичани живеят в страх
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличават се случаите на стрелби по апартаменти в столицата. Жители на "Лозенец" ни сигнализираха, че прозорците им са изпочупени и живеят в страх. СДВР започна проверка по един от случаите.

Едно семейство от столичния квартал "Лозенец" живее в страх, откакто апартаментът им е бил обстрелван 4 пъти в рамките на миналата година. По време на една от стрелбите те са у дома, а детето им играе до прозореца, който в случая е мишена на неизвестните стрелци.

Случката се разиграва в 14:00 часа, в почивен ден.

"Чуваше се как падат някакви неща около нас. Изплаших се, първоначално скрих детето, защото прозорецът, до който играе детето всъщност е обстрелван", разказа потърпевшата.

В същия квартал, през няколко улици, е обстрелян и апартаментът на Александър Киречев. На 19 януари той открива стъклото на прозореца си пробито.

"В първия момент се почудих дали не е случайно, нещо от студа, защото тогава беше супер студено, но след като видях тая дупка и реших, че това няма как да е от студа, това си е направо обстрел", заяви мъжът.

Нито един от потърпевшите не може да си обясни кой е извършителят и какво го е провокирало. Отричат и да имат конфликт с някого.

Апартаментът на семейството от "Лозенец" се намира на 4-ия етаж. Според криминалиста Иван Савов изстрелът вероятно е дошъл от отсрещния блок. Но това може да бъде доказано само от работата на служителите, които работят по случая.

"Най-вероятно се касае за въздушно оръжие, за въздушна пушка, която не е на режим, не е на разрешителен режим", посочи Савов.

Апартаментът на Александър е разположен на 3-ия етаж и е пробито само външното стъкло от стъклопакета.

"Най-вероятно се касае за т. нар. еърсофт оръжия, които са много популярни, използват се за различни имитационни игри, дори за тренировки на сили за специални операции", допълни криминалистът.

Тези два случая обаче съвсем не са единични. Преди по-малко от седмица ви разказахме за стрелба по апартамент в "Разсадника".

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: стрелбаСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 3 години
Идете провинцията! Там, най-много да ви.., ограбят и набият.. Не стрелят!
15
8
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Много оръжейни магазини,много разграбени военни складове,много заложни къщи-ето го резултатът.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около нас се стреля всяка вечер от балконите с калашници и друго автоматично оръжие. Направил съм ламаринени капаци на прозорците и всяка вечер ги затварям. Полицията вдига ръце и нищо не може да направи. Забравих да кажа че сме в Люлин3
13
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ами те Пернишката секта стрелят по домовете на хората щото били недосегаеми, поне така се говори де!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6 - Абе прав си, ама донякъде! Ще се окаже че лазерчето било 'криво' и не показало правилния стрелец а някой отговорен гражданин, глауващ, данъкоплатец, и т.н.И тоя със счупения джам - 'сам си го направил' - да накисне добрия гржданин...
11
0
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Не става винаги. Ако е случаен минувач от улицата...? Файда няма от лазерчета. Стреляли са с еърсофт - BBs gun. Bearing balls gun. Тук балистиката отстъпва.
10
5
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
И ся какво целите? Да изземете и малкото оръжие у хората ли? Така ще да е гледайки какво ни гласите...
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два изстрела над входа на чисто нова сграда в Манастирски ливади.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
abe te i prokuririte, advokatite, sadiite i drugarite na christian nikolov i po svetofarite, peshehodnite pateki gi e strah da spirat...koi znai koi terorist christian kamikadze ste gi butne s 100 km v chas na cherven svetofar,...ta posle stotici dni ste razkazva oblachni lakardii v sadebnia bg teater...
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стрелбата по апартаменти се нарича ТЕРОРИЗЪМ, и трябва да се действа моментално като при ТЕРОРИСТИЧНА АТАКА с блокиране на квартала, изпращане на СОБТ, които да не спрат да работят докато не заловят ТЕРОРИСТА!След което той трябва да получи най-тежката присъда според българското законодателство - до животен затвор без право на замяна!
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едно лазерче светват от дупката в стената към дупката в прозореца и определят къде е лай**цето с пушката.
5
7
 
28
 
! Отговори
SS преди 3 години
Въоръжавайте се идат лоши години.Само въоръжения човек е свободен човек! Хоплофобията е джендаризъм!!!
4
1
 
33
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
В Лозенец има доста мутри. Така де, "инвеститори".
3
2
 
27
 
! Отговори
SS преди 3 години
Оръжието не стреля само.Стрелят хората.Обезпокоително е че зачестиха хоплофобските статии.Хора всякакви.Така както има шофьори които са друсани или пияни и карат така има и хора които злоупотребяват с оружие.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столичани срещу пришълците - началото.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами има само един сигурен начин да се спре тоя хаос. Или ще изчакаме тук да стане като в ливан, сирия...