Разкриха цех за производство на дрехи менте в Хасково

31-годишен мъж е задържан за 24 часа
11 фев 2021 20:40, Красимир Ангелов
7
Разкриха цех за производство на дрехи менте в Хасково
Снимка: Архив, Агенция Митници

Икономически полицаи от Областната дирекция на МВР - Хасково, иззеха стоки с лого на запазени търговски марки и разкриха цех за производството на фалшификатите, съобщиха от регионалния пресцентър на дирекцията на МВР.

Това е станало в сряда,при проверка на адрес на ул. "Изток" в областния център, на който живее 31-годишен мъж.

Установено е, че мястото е оборудвано с технически средства за производство и поставяне на щампи. Намерени са 155 текстилни изделия с надписи на защитени марки и 1150 артикула, подготвени за щампиране, също с лого на въпросните марки.

Открити са били и 119 листа, съдържащи щампи и лого, преса за термотрансфер, част от машина, служеща за захващане на ситопечатите, както и 15 платна за ситопечат с изображения на защитени търговски марки.

Мъжът не е представил документи за произход на стоката, както и съгласие на правопритежателя на марките. Хасковлията е задържан до 24 часа, започнало е досъдебно производство, допълниха от ОД на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей чак в хасково отишли , ми че то в София по кварталните магазини съвсем Открито на Витрините продават чанти Guess, Dior, Prada - менета по 30лв и дрехи на исвестни марки .Продавачките хич не се крият ,дори ти показват как имали всичко!
5
1
 
5
 
! Отговори
dakotabg преди 3 години
А така,избихте рибата!
4
1
 
15
 
! Отговори
Гешефта преди 3 години
пак си мисли че имитира дейност. тия овластените си мислят че сме *** и не им разбираме цирковете, а ние просто сме пасивни и не сме ги избили като кучета..е те нас избиват
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
конкурират каналите на тиквата борискоф от турция и азия. Не може така да не се отчитат на бацко.
2
4
 
20
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Преборихте всичко незаконно с това. :)
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво значи "менте"? Всички дрехи които идват от Турция, Китай, от Югоизточна Азия са имитация на известни марки... Тях никой не ги спира на границата, но това, че някой е решил да ги произвежда у нас вече се превръща в голям проблем за МВР. И какво, ще накарате хората да купуват "Маркови" дънки за 300лв, вместо тези от 30-50 лв?