Спипаха 178 л алкохол и много цигари за сватба в Германия

Били в микробус с хранителни стоки, но без документи
8
Спипаха 178 л алкохол и много цигари за сватба в Германия
Снимка: Pixabay

Митнически служители задържаха 178 800 къса (8940 кутии) цигари и 178 литра алкохол в района на "Дунав мост" - Русе. Водачът на микробуса, в който са намерени акцизните стоки, обяснил, че ги превозва за сватба в Германия.

Митничарите са спрели около 00:10 часа на изход от страната  за проверка микробуса с хранителни стоки, напускащ страната. В част от кашоните в товарното помещение инспекторите откриват акцизни стоки – алкохол и цигари с валиден български бандерол.

Тютюневите изделия са 179 800 къса цигари от чужди марки цигари. Освен тях в микробуса митническите служители намират и 178,1 литра алкохол – водка, уиски, ракия от български марки в разфасовки по 0.7 и 0.2 литра.

Шофьорът на микробуса обяснил, че е закупил акцизните стоки от България и ги превозва за сватба в Германия. При проверката обаче не е представил необходимите документи по Закона за акцизите данъчните складове, поради което стоката е иззета, а на водача е съставен акт за нарушение на акцизното законодателство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
До №5 преди 3 години
Буса е хванат пълен за път към Германия, каква вина имат те? А дали е щял да влезе, никой не знае. Вероятно е минавал и други път, но това, че България е разграден двор, всички го виждаме.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те бусовете друго не разнасят
3
1
 
6
 
! Отговори
Било е преди 3 години
Малка сватба, затова са ги карали с бус. За голяма сватба карат с ТИР
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Това не е ли проблем на германците?
1
1
 
6
 
! Отговори
Кой е определил преди 3 години
колко да се пие и пуши на сватба? А и не уточнават каква сватба ще правят, иганите правят по три дни веселби. Даже алкохола ще им дойде малко. Затова сред иганите няма болни, те се дезинфектират вътрешно. В държава без правила, каквато е България, всеки си вее байрака както си иска. Този бус не минава за първи път Дунав мост!?