Заловиха 22-годишен трафикант край Пловдив

Помогнал на 13 души да преминат границата в нарушение на закона
19 авг 2021 21:15, Петя Славова
2
Заловиха 22-годишен трафикант край Пловдив
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 22 г. мъж., за това, че на 18 август 2021 г. е помогнал на 13 граждани на Сирия да преминат през страната в нарушение на закона, предава Bulgaria ON AIR.

По делото е установено, че на 18 август 2021 г. обвиняемият се придвижил с автомобил, марка "Воксхол", до неустановено място на пътя между гр. Тополовград и гр. Елхово. Там чакали чуждите граждани – 13 мъже, между които и 14-годишно момче. Те се качили в автомобила, като обвиняемият трябвало да ги откара до гр. София.

Няколко часа по-късно автомобилът, управляван от обвиняемият., бил спрян от служители на сектор "Специализирани полицейски сили" към ОД на МВР – Пловдив, на автомагистрала "Тракия” в района на с. Войводиново. Установено е, че сирийските граждани са влезли през "зелена граница" от Турция в България. Целта им била да стигнат до Германия. Те са настанени в Миграционен център.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1: границата. Разтоварил ги е в София. Такива трябва да ги вкарат в затвора поне за 5 години. Едно време какви граничари имаше около Елхово, пиле не минаваше а сега е отворен бостан и някакви 22г пикльовци прекарват стока. Слаба държава
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам. Помогнал да преминат границата или страната? Защото е различно деянието.