Мними полицаи опитаха да отвлекат мъж във Враца

Двама от тях са задържани
31
Мними полицаи опитаха да отвлекат мъж във Враца
Снимка: БГНЕС

Двама от извършителите на опит за отвличане на мъж във Враца са задържани, съобщиха от полицията след операция от криминалисти на ГДГП и ОДМВР-Враца, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Враца.

В резултат на активни оперативни действия и осъществена кординация са установени двама от нападателите на 49- годишен врачанин. Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112.

Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. “Димитраки Хаджитошев” в гр. Враца, мъжът бил спрян от четирима маскирани, представили се за служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Те му нанесли електрошоков удара в областта на гърдите, а по- нататъшните им намерения били осуетени поради намеса на свидетел на случващото се.

Незабавно след сигнала стартирали опретивните действия, в рамките на които били събрани доказателства за самоличността на двама от нападателите - на 30 и 27 години.

Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.

Днес, с постановление на наблюдаващия прокурор,в обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата. Те са привлечени към наказателна отговорност за опит за отвличане.

Продължават активни действия по установяване самоличността на останалите лица, съпричастни към извършеното престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Враца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
или преди 2 години
от тия дето се кьпат през сьбота
22
1
 
0
 
! Отговори
тоя преди 2 години
е от свидетелите на иехова и будителите от седмия ден на разлойението
21
0
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
Да ги пита човек за какво им е тоя мъж? Да си го гледат и да си го хранят със заешка тревица??
20
0
 
0
 
! Отговори
зизо преди 2 години
До Чудна работа ?Това е Враца бе баце :)
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нлрмалния запад дават допълнително години затвор ако се ползва униформа за извършване на нападение. По западен стандарт опит за отвличане с фълшива униформа ще отнесат 15г минимум.осъдени ще са до 2 седмици макс, а тук делата се точат с години и налрая условна. Смях, станахме като Сомалия
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо пипат. За три месеца двама задържани и двама се издирват. Ще си позволя да припомня и пак да попитам кога полицията ще установи престъпниците и поръчителите на дивашки жестокия инцидент с пребития през лятото с чукове 46-годишен мъж в центъра на столицата? Колко месеци/години са нужни да се разкрие престъпление заснето с камери? Богатите връзкарски мутри подлежат ли на контрол, разследване, съд и затвор в една европейска правова държава или и през 2021 година си остават безнаказани?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Врацата за Бронкс ли се смята?
16
3
 
3
 
! Отговори
до20 преди 2 години
А онези на бай Тошо уволнени ли са ? Щото още ги помня .
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 19 (Чудна работа ?) Не бой се, биячите на Бойко Борисов са уволнени вече, защото той загуби властта. Тъй че няма страшно, сегашните полицаи на Рашков не бият никого!
14
2
 
18
 
! Отговори
Чудна работа ? преди 2 години
Че Аз ако видя четирима полицаи да използват електрошок за да задържат някакво лице нищо няма да заподозря камо ли да се намеся ,ами ако са истински то що бой ще отнеса зад,, колоните,, ,па и съучастник на оня ще ме изкарат по 20 члена ще ме подведат и в затвора ще ме вкарат ! Аиде някой по-смел да иде да се хвърли срещу качулати кога са във акция .... те баш такъв търсят !
13
6
 
10
 
! Отговори
Ужасът Борисов преди 2 години
На Борисов озверели, досега той ги хранеше от фондовете, вижте какво става в Перник - режат ръце на който не гласува за Борисов
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За същият тип сигнал подаден от Перник на 112 отказват помощ!Тези служители на 112 да си търсят работа в Азия.
11
2
 
22
 
! Отговори
Психопат преди 2 години
Затова държавата трябва на всеки да осигорява оръжия,както е в америка,като ти наруши личното пространство стреляш на месо и не питаш,слагаш си шапката и си заминаваш,него кучета го яли.
10
1
 
6
 
! Отговори
Милицията преди 2 години
Апа след години какво ще е авганистанец да те спре за проверка на самоличността.те там ги взимат вече секви роми авганистанци,пакистанци,евреи,африканци,българи.има хора къде немогат да си поръчат едно кафе и един снакс да си купят,с конкурс ли ги избират.
9
2
 
11
 
! Отговори
Полицаи преди 2 години
Един ром ме спира с българин и единия ми вика да му дам 10 лева защото не съм носел маска в автобуса.пропаднали хора.
8
1
 
12
 
! Отговори
Нема леб яжго безлеб преди 2 години
Те маи в цялата страна започнаха да стават мними,дори някои вече ги използват като шпиони,хора които нокога не са практикували тази професия,носат фалшиви пагони,и явно работят за частни интереси,с фалшиви патрулки,един път ги виждаш с патрулка после цевилни в друг град как така се телепортират,крият се по блоковете в некви стаички и какво ли правят по цял ден сигорно подслушват и следът някои.време е тези скруктури да се намалът с 75%.хляб няма.
7
3
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Днес- е, 16 Октомври 2021 година,.България, получи- доклад,.Да- дочува, МВР- стопанина,. До, доказване- на- вменяемостта,.Във, коричка- хляб, за- извращения,.Със, долни- Чифлик........До, Франциск,.При, Санто Клименте ....
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще почнат и отвличанията агент рашо само с ГЕРБ се бори
5
0
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Преди 20-на г. " Мними полицаи" застреляха бай Миле и охраната му по сред бял ден в София.Всички са били с униформи! Така че мнимостта е доста относително за полицията!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво им е мнимото? Те и истинските това вършат!