Ананиев: Случаят със Семерджиев показва пробита и овладяна държава

Според него става въпрос за протекция от високо ниво
8 юли 2022 11:14, Петя Славова
71
Ананиев: Случаят със Семерджиев показва пробита и овладяна държава
Снимка: Кадър, БНТ

"Случаят със Семерджиев показва като огледало пробитата и завладяна държава, за която се борим и за която съм влязъл в политиката". Така  Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" коментира пред БНТ тежката катастрофа в София, в която загинаха две момичета.

Още по темата

По думите му, този случай показват симптоми, болест, разяждане отвътре. "Това се опитваме от "Продължавме промяната" да променим, но 6 месеца не са достатъчни", допълни той.

По думите му над Семерджиев е имало по-голяма протекция, от високо ниво. Свързван е с дело срещу Радо Ланеца от 2019 година, което е скрито от прокуратурата. В това дело има данни за директно отчитане на наркогрупите в София към най-високите етажи на властта, каза Ананиев.

Той допълни, че затова може този човек е оставен да прави, каквото си иска от години и заяви, че към вчера 234 български граждани са загубили живота си на пътя от началото на годината.

Ананиев призова да се провери дали Семерджиев е лежал в следствието, каквито данни има. "Въпросът е защо до момента всички тези неща са се случвали. Юни месец е бил проверяван, но не е бил арестуван. Има чадър и Бойко Рашков го заяви вчера", каза още той и уточни, че става въпрос за рецидивист с написан акт, на който нищо не му се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, че става дума за протекция от високо ниво. Това е видно и за слепеца. Не случайно хора, ходят на протести...
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП управляват от няма и една година. Преди това, докато е служебен кабинет, реално държавата е на пауза. И няма как за няколко месеца или за една година да се излекува тумора проникнал на всички нива в държавата и използващ всякакви методи да остане. За година не можеш да поправиш мизериите правени над 30 години.
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ си го е закрилял този с години, как се пълнят чекмеджета според вас.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много интересно тоя дето се изказва, все едно не управляват неговите хора от повече от година?? Нали за това дойдохте на власт, да ни отървете от тези - защо не си сте свършили работата.
32
2
 
15
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Дядо му е бил висш червен генерал много ясно че никой не може да го пипне те могат да правят каквото си искат и полицията им е подчинена.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
др.Ананиев стига се оправдава,от 1г.сте на власт а др.Чашков от повече и тази ситуация трябваше да си тръгне на момента
30
0
 
2
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До НевестулкитеТвърдо съм и против тях...Ама я върни "съвсем малко" по назад във времето(34 години примерно) и кажи, Костов,Станишев, Виденов,царя, дали ги имаше такива и при тях.ИЛи ти плащат само да тия двамата.Много ме драни как до преди 6 месеца се обвиняваше само Борисво за всичко, сега *** и кокорчо...И в същото време,такива като теб късат салфетки и хич не им пука какво се случва.За това сме и ще си останем на тоя хал.
29
1
 
12
 
! Отговори
? преди 1 година
Поредния наркоман .....НИЩО няма да направят както стана и със случая на Милен Цвеков. Бавят нещата, че да всички да забравят, а през това време убиеца се разхожда уж под домашен арест. Калпава даржава, после се чудят защо младите бягат.
28
2
 
21
 
! Отговори
Овладяна комудържава преди 1 година
Сега разбирате ли защо комунистите трябваше да се лустрират? Само унас тези терористи бяха оставени напълно ненаказани след престъпленията си. Защото когато от *** свинар се докопаш до най-висшите етажи на властта това води до промяна на съзнанието - твоето, на децата ти и внуците ти. Ти си бил обикновен крадец, убиец и терорист. Такива са били партизаните по селата. Който не си е давал доброволно стоката, имота и каквото поискат терористите е следвал куршум. Така са дошли в София.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аналниев го помня само с това че въведе драстични глоби да дерат обикновените шофьори за щяло и нещяло и резултата е никакъв!Недосегаемите глоби не ги ловят че даже и без книжки си карат!
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви ви Киро, Асен и Рашков, като този е продукт на предишните управления, включително и на Борисов. За толкова години се издигна корупцията до невиждани висини. Тотално се поквари и МВР и съдебна система. Хората тотално загубиха вяра в институциите. Шуробаджанащина цари навсякъде. Всичко това е от години така.
25
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Ако ще се правят промени в закона за ДП, то те трябва да са в частта за даване и поддържане на шофьорска книжка. На поне 70% от водачите не трябва да се разрешава да сядат зад волана, докато не се появят напълно автономни автомобили. Моето наблюдение е такова-70% изобщо не стават за водачи на МПС. Те или нямат реакции или не могат да се ориентират в средата или просто ниглежират закона. Такива хора каквото и да ги правиш, си остават потенциални убийци по пътищата.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цели РПУ-та съдействат на един наркоман-убиец, но още няма юмрук от Радев и шайката му? Много интересно. Явно държавността е на ниво според Ел Президенте.
23
1
 
13
 
! Отговори
една година преди 1 година
полицията на Рашков се занимаваше да тероризира Бойко и Гешев. През това време престъпници и наркомани си развяваха байрака. Корупцията достигна невиждани политически размери. След убийството от Семерджиев с участие на полицията, Рашков трябваше да поеме отговорност, и веднага да се измете от МВР. Но морал 00. И този ПП го готвят за главен каса пин на държавата.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масова чистка в МВР
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасната промяна на Радев.
20
3
 
8
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Какво се пънете, вече 2 години Рундю управлява. Какво направихте. Едно нищо.И Вие сте в кюпа.
19
5
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Лошото е, че заради такива като Семерджиев ще бъдат въведени драконовски закони по пътищата и ще си изпати обикновения, случаен нарушител. Тия пак ще си карат с 200 по градовете и им дреме на оная работа за драконовските закони.Навремето, когато поставиха стационарни радари, бях свидетел на катастрофа, как предния намалява заради радара, а задния му отнася багажника. Лошото в случая е, че намалявайки скоростта, вероятността от опасни инциденти като тоя нараства, заради разликата в скоростите...
18
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Имаше един шофьор Васил Семерджиев от Пловдив, 68 набор. Он беше шофьор, ама този негов роднина - антишофьор.
17
1
 
20
 
! Отговори
Споделям преди 1 година
То че няма държава е ясно но погледнете го само този и.з..р..од. Вижте му външния вид такъв е и от вътре. Стига с тази толерастия. Външният му вид казва не ме закачайте аз съм единствен и неповторим. Такива трябва да им се показва че са както другите и щом много лаят да им се затварят устата.