Вальо Топлото отново в съда, прокуратурата поиска 10 г. затвор

Той бе осъден за присвояване на 10 млн. лв. от "Топлофикация"
Обновена: 4 авг 2022 10:21 | 4 авг 2022 08:27, Петя Славова
4
Вальо Топлото отново в съда, прокуратурата поиска 10 г. затвор
Снимка: БГНЕС

12 години след началото на делото за пране на пари, Валентин Димитров, известен и като Вальо Топлото, отново се изправя в съда.

Още по темата


Очаква се Софийският градски съд да обяви присъдата, предава Нова тв. Прокуратурата поиска 10 години затвор за Димитров.

Според обвинението той присвоил 10 млн. лв. от "Топлофикация" - София, които след това превъртял в различни сделки. Подсъдима в този процес беше и майка му Цеца Димитрова. Тя обаче почина преди да чуе присъдата.

Дотук Димитров има една оправдателна присъда - за източването на дружеството. По второ дело  лежа 3 години в затвора заради луксозните стоки, които си купуваше с пари на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Р.ОВЧ. преди 1 година
Дано си трае като партизан на разпит.....
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска 10 години, докато не бутне където трябва, после прокурора я ще загуби документи, я ще обърка нещо и Вальо пак ще си харчи откраднатото, ама ще са по-малко.
1
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Вальо Топлото е последовател на най-големия съвременен български икономист проф. Ал. Томов и е приложил неговата теория за ширпотребата - парите са му били нужни и са употребени съответно няма престъпление и трябва да бъде освободен.