Над тон нелегален алкохол иззе полицията в Харманли

Той е бил складиран в пластмасови туби
27 окт 2022 19:06, Красимир Ангелов
7
Над тон нелегален алкохол иззе полицията в Харманли
Снимка: БГНЕС

Алкохол без бандерол в изключително голямо количество конфискуваха служители на Районното управление в Харманли, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В сряда, по време на операция по линия на разпространение на безакцизни стоки, полицаи са извършили проверка на имот във вилна зона "Трифончето" в землището на града, обитаван от 52-годишен мъж.

В пластмасови туби са намерени 1080 литра високоградусов алкохол, за което е уведомена Агенция "Митници" за съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. В жилище, ползвано от 51-годишната съпруга на мъжа, полицаите откриват и две растения от вида на конопа с височина до 125 см.

Образувано е досъдебно производство, допълниха от полицията.

Последният случай на установяване на голямо количество нелегален алкохол в региона бе на 18 януари т. г. в Симеоновград. Тогава в жилище на 80-годишен мъж бяха намерени 140 литра високоградусова течност, а след това и нерегистриран казан за дестилация на ракия, припомнят от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Доста хора си докарват допълнителни доходи чрез варене на ракия и продажба в PVC бутилки от 500мл. Това дразни мафията, която държи алкохолните дестилерии в страната. Иначе ако накарат полицаите да проверят някой от публично известните наркотрафиканти от рода на Маджо и Ко ще се разбягат като ***.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заловили и дядо със 140л.Малиии ей това е контрабандиста. Как може да се излагат и то публично.В коя селска, че и градска къща няма 100-200л. ракия. Мойте баща и майка на 70г си ги варят всяка година и си ги изпиват.Ако съм полицай ще ме е срам да си кажа кого и защо съм хванал
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
140 литра било голямо количество. Абе вие в Троян било ли сте. Там си варят по 500 кила и казват, че им е малко. Там в кръчмкте малката ракия е 100 грама, голямата 200. хахах
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ясно, че някой го е натопил, ама "две растения от вида на конопа с височина до 125 см" ми идва в повече. И тест за канабидоиди ще струва колко? Абе, мало... така де хора с нисък интелект. Ако се разходите по р. Марица колко такива ще видите? Марица е дълга... вас ви мързи. Дай да натопим някой старец, че си варил ракия и има 2 бурена в двора си, дето от семената зимата ходи за риба с тях. Има го и в рибарските магазини, ама цената... Съберете се и протестирайте за заплатки... Мвр-кибици.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я na тиa, y Bpaцa noвeчe pakия нa kъщa вapимe!
2
1
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Малииий,отиде радостта на народа !
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато заловят цигари,ги обявяват в брой късове и се създава впечатление,че е заловено нещо страшно голямо. Една доза твърд алкохол е тридесет грама ,един тон алкохол е над тридесет и три хиляди дози,така вече звучи като за премия. Така да обявяват заловената ичкия.