Недекларирана валута за над 2 млн. лева откриха на "Капитан Андреево"

Това е станало при 2 проверки на камиони на пункта
20
Недекларирана валута за над 2 млн. лева откриха на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" откриха недекларирана валута с левова равностойност 2 118 831 лева при проверки на два товарни автомобила, излизащи от страната, съобщиха от Агенция "Митници".

В първия ден на 2023 година на пункта пристига влекач с полуремарке, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. По метода "анализ на риска" камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура.

При нея между декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина и във задната стена са открити девет полиетиленови плика с пачки норвежки крони и евро с различен номинал. Още два полиетиленови плика с пачки норвежки крони са открити и в пластмасов куфар за инструменти.

Общото количество на откритата валута е 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро с обща левова равностойност 1 321 657 лева.

Другият случай е от 26 декември 2022 година. Митническите служители извършват щателна митническа проверка на камион от Великобритания за Турция, при която зад метални алуминиеви профили в предната част на полуремаркето са открити пакети с пачки британски и шотландски паунди с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 358 440 британски и 360 шотландски паунда с обща левова равностойност 797 174 лева.

Шофьорите на товарните автомобили  – А.Б. (23 г.) турски гражданин, и А. О. (35 г.), също турски гражданин, са привлечени като обвиняеми, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опааа някой не си е платил....Ще знаете за другия път, че при влизане с България с много пари или голямо количество забранени субстанции/бежанци има такса "Бойко", която пренебрегваш на свой риск.
12
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
КАДЕ ОТИВА И КОЛКО Е ЗА ЦЯЛАТА 2022г. ЗАЛОВЕНАТА ВАЛУТА и НАРКОТИЦИ!! КАДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ,КОЙ ГИ КОНТРОЛИРА и ЗАЩО НЕ СА В ,,ФОНД БЕДСТВИЯ''!!!
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тези тъпири банки няма ли?
10
1
 
0
 
! Отговори
DEA преди 1 година
Patovalisa za heroin da kupiat pak
9
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Да разбирам ли, че са проверени 2 камиона и са открити 2 млн. лв.!?Ами нямаше ли 3-ти камион ...!?Те тия камиони пари ли превозват !?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мале много бе, тия са се прекинали от намиране. Сега да дойдат да прегледат на баба ми компотите кой е бомбирал и кой не е.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА-ДОБРЕ ЛИ СТЕ?
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше работещо правителство, но вие го свалихте, щото ви секна милионите от "Капитан Андреево" . Явно ви светна, че те никога няма да се "разберат" с вас и не подлежат на обработка. Най ме е яд за захванатото от Божидар Божанов за електронното правителство, дето го чакаме от 2 десетилетия, и то, плащайки си милиарди. А и тъкмо се озъбихме на рашисткия терорист и тръгнахме към освобождение, и пак ни завлачиха в рашисткото блато - ГЕРБ, Д(п)С и креатурата им - "партията" на чал_гаропитека.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен, отиват в Пуйкие - ердоганьо направи така, че турците не си и помислят да държат спестявания в т. лири.
4
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Къде отиват тез конфискувани пари
3
0
 
13
 
! Отговори
Киноматография преди 1 година
Било е зрелищна гледка с тези пачки. Все едно играеш в сериалът Октопод на живо.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко обучи много паплaч да краде и сега ги мързи да работят. За това има много хора, които го защитават. Той ги пази и те го пазят. Това е ГЕРБ
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце иска пак в държавната вила - да си вика компаньонки с данъците на българите.